tiistai 20. joulukuuta 2011

Keskittymisvaikeuksia..

Niitä pennulla totisesti oli viime viikon pentukurssilla, ei enää ujostuttanut vaan oli niin kova hinku päästä leikkimään muiden pentujen kanssa taikka päästä kirmaamaan viereiselle agilitykentälle. Ensi kerralla täytyy myös ottaa paremmat namit mukaan ja ehdottomasti myös lelu mukaan. Teemana pentukurssilla oli kerrata edellisen kerran oppeja, perusasennossa pysymistä, luopumista ja paikallaoloa. Mehän nyt ei saada edes perusasentoa sujumaan, kävin sitä ohjaajan kanssa läpi, mutta jostain syystä Domi on kuulemma oppimut jo heittämään sen peppunsa sivulle vaikka me ei olla kuin pari kertaa tehty perusasentoa??????!!!!!! No nyt opetellaan sitten uudestaan ja palkka vain suorasta sivulletulosta, ongelma on kun saadaan niin vähän onnistuneita suorituksia ja Domi tietenkin lakkaa yrittämästä. Harjoitellaan nyt siis vain suorana sivulletuloa ja istumista sitten seinää apuna käyttäen, jotta ei pysty heittämään peppua sivuille ja paljon onnistumisia.. :) Luopuminen oli helppo opettaa ja paikalla olokin sujui lopussa melko hyvin (pentu oli myös jo väsähtänyt). Tarkoitus käydä silloin tällöin hieman harjoittelemassa tuota keskittymistä Agimestassa Riikan tokoryhmän treeneissä tiistaisin jatkossa, mutta ensin täytyy harjoitella tuota keskittymistä ihan kotosalla, pääosin keskittyy siellä hyvin, mutta jos Sentti ja Kevin riehuu esim. yläkerrassa reagoi siihen ja muutenkin treenit täytyy vielä pitää melko lyhyinä Domin kanssa..

Meillä on pennun kanssa treenamiset jäänyt tässä viikon aikana hieman vähemmälle muuttomme takia. Nyt siis koko konkkaronkka asuu äidin asunnossa ainakin tammikuun loppuun asti, siitä eteenpäin ei vielä tietoa, asunnon metsästys siis jatkuu.. Noitten karvakorvien takia kun asunnon täytyy olla metsän laidalla ja hyvien lenkkimaastojen vieressä, pihaa/terassia koirille, asunnossa täytyisi olla kodinhoitohuone johon pääsisi helposti näillä keleillä kaikki kolme pesemään ja mielellään iso olohuone, jossa pääsisivät telmimään, ja omistajien vaatimuksena on löytää uusi, moderni ja muuttovalmis koti, ei siis aivan helppoa löytää.. :(

Sentti ja Kevin muuttivatkin muutama päivä etukäteen jo äitille, jotta ei tarvinnut stressata turhaan pakkaamista. Domi sai viettää laatuaikaa yksikseen meidän kanssa, paitsi pennulla taisi olla vain tylsää kun ei voinu roikkua kenenkään takajalassa tai niskassa.. No ainakin isot pojat nauttivat pentuvapaasta ajasta.. :)

Lauantai sain taas ylimääräisiä sydämentykytyksia, purimme sänkyä ja yksi jalka/laita kaatui ja tietenkin pentu oli siinä lähellä, ei oikein nähty mitä tapahtu, mutta vasempaa etutassua ontui tapahtuman jälkeen. Tutkittiin tassu, hieman aristeli, mutta ei pahemmin, eli ainakaan mitään tassusa ei rikki ole. Thank god! Illalla rupesi jo käyttämään tassua, pidin kuitenkin levossa koko lauantain ja vieläkin vähän säästellään, vaikka pentu on kyllä aivan eri mieltä asiasta. Tassu on jo melko hyvä, mutta ehkä pientä epäpuhtautta havaittavissa (tai sitten mä vaan kuvittelen, toivottavasti niin).

Launtaina kesken muuttorumban hain isot pojat ja ajoimme Sporttikoirahallille treenaamaan, Kevin hyppytekniikkaa ja keppejä ja Sentti irtoamista ja keppejä. Kevin hyppeli tosi nätisti, teimme perussarjaa ja liikkuvaa sarjaa, alussa putki ja vaikka vauhti oli kova putkesta ulostullessa kokosi itsensä hyvin sarjan alkuun. Kepeillä (6 keppiä) juoksin väärällä puolella, molemmat teki oikein hyvin.. yes tämä alkaa jo sujumaan.. :) Takaaleikkauksia harjottelin Sentin kanssa, onnistuu hyvin kun juoksen koira oikealla puolella ja takaaleikkaan koiran vasemmalle puolelle, mutta toistepäin ei vielä onnistu.. täytyy harjoitella näitä apuohjaajan kera.. Lopuksi saivat leikkiä vartin uuden ison ja vinkuvan konginsa kanssa pitkin hallia.. Alku ja loppu veryttelyt jäivät alle varttiin sillä vettä tuli saavista kaatamalla, onneksi ei tehty rataa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti