sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Keppejä, kontakteja, kontakteja, keppejä..

Siinäpäs taas meidän agitreenien aiheet eiliselle, yllätys yllätys.. voi mun koira raukkoja.. :( muutama kerta vielä sitten jätetään kepit ja kontaktit vähäksi aikaa pois reeneistä ja jätetään ne mietintämyssyyn ja toivotaan että tauon jälkeen ne ovat täydellisiä.. :) Kyllä ne oikeastaan melkein jo nytkin ovat. Sentin kanssa treenattiin A:n alastulokontaktia niin että putki oli poikittain A:n alla jolloin en ehtinyt/päässyt lähelle alastuloa, muutamia kertoja roiski kun en ehtinyt paikalle, mutta muutaman roiskimisen jälkeen rupesi tajuamaan "ai sä haluut et mä teen silti alastulot vaikket ookkaan lähellä" yes.. :) Keppeihin lisäsin renkaan ennen kepeille menoa ja sujui taas loistavasti "väärältä puolelta" jee..jee.. takaaleikkasin myös kepeille ja vaihdoin puolta ja sujui näinkin... jee..

Ilmoitin muuten Sentin Satulinnassa (uusi agilityhalli Olarinluomassa) järjestettävään kontaktikoulutukseen loppiaisena 6.1.2012, toivottavasti saamme sieltä hyvää oppia ja uusia ahaa-elämyksiä, kouluttajana Satu Hilli.

Kevin otti vähän hyppytekniikkaa alkuun ja keppejä loppuun. Hypyissä taas vähän kolisteli rimoja, mutta kyllä pientä edistystä on havaittavissa, ehkäpä me vielä joku päivä päästään kisaamaan ja vaikkei päästäis niin so what.. Kevin on silti elämani koira, eikä siitä muuksi muutu. Me voitais vaikka alkaa harrastaa rally-tokoa, jos meidän agility-ura ei tästä aukene.. Kepit sujuu myös Keviniltä jo oikein hyvin "väärältä puolelta" jei..

Tänään suuntasimme pennun kanssa aamulla pentujen leikkitunnille ja isot pojat pääsivät Juhan kanssa puolentoista tunnin metsälenkille. Leikittiin 4 kk cairnterrierin Sulo kanssa, Sulo oli jo hiukkasen isompi ja Domi jäikin välillä jalkoihin muttei se tuntunut menoa haittaavan. Sulo väsähti lopussa eikä jaksanut enää ajaa Domia takaa, mutta Domi silti yritti repiä joka jalasta ja haukkuen komentaa et juostais nyt vaan.. Domi on muuten löytänyt äänensä tässä ihan parin päivän aikana, se on alkanut ärisemään vetoleikeissä ja muiden koirien kanssa painiessa ja kimeätä haukkumistakin tulee jo melko usein.

Illalla suuntasimme vielä koko poppoo pitkälle iltalenkille (pentua toki välillä kantaen) purtsin ympäri vapaana juosten. Välillä puuttui valotkin, mutta ei se tahtia haitannut, virtaa riitti kaikilla. On sa vaan niin mälsää kun pimeen aikana noita metsälenkkejä pääsee vain muutaman kerran viikossa tekemään (joo pääsee sitä mettään otsalampunkin kanssa, mutta ei oo meijän juttu). Kesällä ja valosan aikaan kuitenkin kirmataan joka päivä ainakin yksi metsälenkki. Domikin on innostunut kepeistä ja Kevin on siis saanut kilpailijan sillä saralla.. Muutama lenkkeilijä tuli vastaan jolloin otin toki kaikki koirat vierelle kontaktiin,yksi lenkkeilijä sanoikin että onpas hyvin tottelevat koirat.. siis meidän koirat.. tais olla hyvä päivä.. :) kyllähän ne nyt oikeasti tottelee varsinkin Kevin ja Domi, mut Sentiltä kyllä silloin tällöin korvat unohtuu kun tulee joku juoksusen nartun tuoksu eteen tai pimeässä lenkkeilijä vastaan, joka on varmasti uhkaava ja sitä täytyy käydä haukkumassa.. mutta näin tänään ja onhan noitten terriereiden kanssa melkoisesti töitä tehtykin tottelevaisuudessa, terriereillä kun ei ole kovasti tapana tehdä mitään ihmistä miellyttääkseen..

Ohessa vielä muutamia kuvia viikon varrelta..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti