sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Laidallinen hyppytekniikkaa

Koulutin torstain ja perjantain hyppytekniikkaa Niinulla pennuille sekä nuorille koirille. Mukana oli useita älyttömän hienoja pentuja. Onneksi on oma pentu kotona, muuten olisi voinut nousta pentukuume. Nuorien koirien ja varsinkin pentujen opettaminen on aivan mahtavaa. Pennut oppivat tekniikan nopeasti ja itseluottamus omiin taitoihin kasvaa vauhdilla. Kehityskaaren voi nähdä jo yhden treenin aikana. Toisin kuin aikuisilta koirilta pennuilta ei löydy valmiita lihaksia vaan niitten on etsittävä teknisesti oikea suorintatapa suoriutuakseen hypyistä. Tavoitteena on kehittää pennun vartalonhallintaa sekä arviointi- ja ongelmanratkaisukykyä. 

Pentujen kanssa voi aloittaa neljän-kuuden kuukauden iässä. Harjoitteet tulee kuitenkin tehdä täysin pennun ehdoilla sekä pidettävä treenituokiot hyvin lyhyinä. Treenit täytyy aloittaa ja päättää leikkiin. Pentu ei edes huomaa treenaavansa hyppytekniikkaa ja kehonhallintaa. Näiden lisäksi hyppytekniiikkaharjoitteet ovat myös hyviä irtoamisharjoituksia. Pennun kanssa hyppytreenit kerran kuussa riittävät ja toistot pidetään hyvin pienenä. Pentua ei saa missään nimessä hypyttää matalien rimojen tai maahan aseteltujen rimojen yli (loukkaantumisvaara) vaan speedpumpien yli.

Shokinkin ollessa jo neljä kuukautta kävimme eilen hallilla tekemässä hänen ensimmäiset hyppytekniikkatreenit. Meillä oli pienoisia lähtö-ongelmia. Ideanahan on, että pentu oppii heti alusta alkaen oikean toimintamallin lähtötilanteessa. Koiran tulisi osata jatkossa istua ryhdikkäästi vartalon paino takajalkojen päällä. Shokki kuitenkin vetää niin kovasti mun luokse, ettemme oikein saaneet sille painonsiirtoa taakse. Ja ylityksetkin olivat enemmän ylös-kuin eteenpäin. Pennun kanssa ei saa jäädä kuitenkaan yhtä asiaa hiomaan. Positiivista kuitenkin, että loikat kuitenkin paranivat ja tärkeimpänähän näiden tuokioiden tehtävänä on rakentaa ja vahvistaa Shokin ja minun välistä suhdetta. Hauskaa meillä oli ja teimme yhdessä, vaikka harjoitus ei teknisesti täysin ekalla kerralla onnistunutkaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti