torstai 26. maaliskuuta 2015

Kontakti ongelmia

Viime perjantaina olin treenikaverin kanssa Leena Inkilä yksärillä. Teemana kontaktit. Tärkein syy miksi menin oli tuo meidän nykyinen A:n suoritus. Taitaa olla enemmän jo tuuria osuuko koira. Kyllähän se varmaan vielä useimmiten osuu, mutta osumat on selvästi nousseet. Yritin tuoda kehikkoa takaisin, mutta sen kanssa alkoi nimenomaan hyppäämään korkeammalta vaikka tasamaalla kehikon läpi juokseekin hyvin.

Mietittiin alkuun myös miksi Domin laukka on lähtenyt lyhentymään. Meidän tapauksessa uskon että koiran laukka ei ole koskaan ollut luontainen osumaan alemmas vaan olen sen kehikon avulla aikoinaan saanut venyttämään laukkaa ja näin osumaan paremmin alastulolle. Pikkuhiljaa kun kehikko ei ole ollut tarpeeksi mukana niin laukka on enemmän luisunut siihen Domin luontevaan laukkaan. Myös kääntymistreenit on varmasti häirinneet alasjuoksua ja lyhentäneet laukkaa kun fokus ei olekaan enää niin paljon eteen ja alas. Yksi vaihtoehto on myös että koira on jossain vaiheessa ollut vaikka sen verran jumissa selästään ja sen myötä A.n juoksun laukka lyhentynyt. Toivon että kyseessä ei olisi kuitenkaan se vaihtoehto. Onneksi myös se että ongelma on hyvinkin pikkuhiljaa syntynyt puhuisi muiden syiden puolesta.

Yritimme pelkällä kehikon yläosalla saada Domille opetettua laukan venyttämistä, hieman parannusta saimme, mutta emme toki näin ekalla kerralla kovin suurta eroa vielä saaneet. Jatkamme kuitenkin tällä systeemillä omatoimitreeneissä. Ideaali tilannehan olisi jos Domi laukkaisi kahdella laukalla alastulon, mutta se tuntuu jotenkin kaukaiselta. Yksi vaihtoehto on siirtyä pysäytyskontaktiin, mutta meille se ei kyllä ole vaihtoehto. Mieluummin lopetan A.n suorittamisen kokonaan kuin siirryn pysäytykseen. En missään nimessä edelleenkään halua alkaa sen suuremmin A-estettä hinkkaamaan, mutta yritän tällä keinolla aina pari toistoa hallilla käydessäni tehdä ja katsotaan mitä siitä lähtee kehittymään. Mikäli Domi oppisi kriteerin hyvin, voisi myös olla mahdollista saada ehkäpä toinen laukka alastulolle.  Paras tapahan olisi aloittaa kehikolla täysin matalalla A-esteellä, mutta se ei valitettavasti ole vaihtoehto, kun käyn omatoimitreenaamassa en pysty A:n korkeutta muokkaamaan.

Kävimme myös puomia lopuksi hieman läpi. Olemme alastuloa treenanneet, mutta edelleen Domille on liian kova pala kestää ohjaajan spurttailu alastulolla vaan lähtee liikkeen mukaan. Vaikka hetsasimme koiraa kunnolla ja ratapätkän jälkeen nostimme suoraan alastulolle niin siinä emme saaneet virheitä aikaan. Leena oli sitä mieltä että nostamme kriteereitä pikkuhiljaa, mutta kuten näkyy ihan vielä emme ole valmiita koko puomin suoritukseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti