keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Hyppytekniikkatreenillä polkaistu tämän vuoden treenit käyntiin

kuvat: Marjo Heino, viime keväältä
Meidän joulutauon jälkeen aloitettiin treenit Domin kanssa parilla eri hyppytekniikkaharjotteilla. Harjoitteet ovat loistava tapa palata tauon jälkeen agilitykentälle. Meillä nyt kyse oli lyhyestä tauosta, mutta varsinkin pidempien taukojen sekä loukkaantumisien jälkeen on suositeltavaa palata ratatreeniin hyppytekniikkaharjotteiden kautta. Hyppytekniikka on opittu taito ja sitä on tärkeää ylläpitää läpi koiran uran. Itse yritän viikottain tehdä pientä hyppytekniikkatreeniä. Harjoitteet voi hyvin sisällyttää päivän treeniin esimerkiksi ottamalla muutaman toiston alkuverryttelynä. Säännöllisesti treenaamalla se pitää yllä oikeaa hyppytekniikkaa sekä hyppykuntoa. Hyppäämisen taitoa on yhtä tärkeää ylläpitää kuin keppien suorittamista.


Vaikka Domi on hyvin kokenut ja tehnyt jo pidempään paljon erilaisia sovelluksia hyppytekniikkatreeneistä niin viikottain Dominkin kanssa teemme ihan perustreenejä kuten perussarjaa, set-point treeniä, kasvavaa sarjaa sekä etäisyyden arviointia. Näillä harjotteilla saa erinomaisesti treenattua tasapainoa, vartalonhallintaa, kehonkäyttöä ja takapään lihaksia. Mikäli ajanputteen vuoksi ei ole mahdollista niin suositan ainakin set-point treenin säännöllistä tekemistä, sillä se on hyppyharjotteista tehokkain. Harjoitteessa saa mielestäni koiran parhaiten keskittymään hyppyyn, tekemään voimakkaan painonsiirron sekä harjoittelemaan korkeuden arviontia. Vauhdittomassa suorituksessa pääsee myös parhaiten analysoimaan koiran tekniikkaa ja kykyä hypätä.


Domin hyppy on parantunut ihan valtavasti viime vuoden aikana. Suurin muutos on tapahtunut koiran takapään kehittymisessä ja sitä kautta itseluottamuksen kasvussa. Hyppytekniikkatreenit on auttaneet myös valtavasti vireen hallinnan kanssa ja eteenpäin fokusoimisessa hypyilä. Olen niin iloinen siitä, että päästiin mukaan hyppytekniikka kouluttajien koulutukseen. Ja siitä että olen jaksanut Domin kanssa ahkerasti harjotteita läpi käydä. Se on ollut kirjaimellisesti projektikoira tässä omassa oppimisessakin. Syksyllä pääsin kouluttamaan monia koirakoita ja kuten toivoin näkemään mahdollisimman paljon erilaisia koiria. Kouluttamisestakin pidin myös kuukauden verran taukoa, mutta nyt on taas koulutuskyselyjä kivasti tullut keväälle. Lisääkin saa tulla, joten jos hyppytekniikkatreenit kiinnostaa niin ota ihmeessä yhteyttä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti