lauantai 12. lokakuuta 2013

Alkuviikon aksat

Maanantaina Niinulla vedettiin aikas nasevat treenit pikku merlen kanssa. Taidettiin ensimmäistä kertaa Niinulla päästä esteelle 19 asti. Wuhuu. Domi tarjoili niin hienoja pätkiä, että taisi ohjaaja jäädä ihastelemaan menoa sillä olin pahasti myöhässä muutamissa kohdissa. 

Renkaalla Domi tarvitsi vielä hieman ohjaajan apua lähellä rengasta. Seuraava vaikea kohta meille oli puomin alastulo joka oli lähes seinässä kiinni. Domi tulee kyllä hyvin alas asti vaikka jäisin puoleen väliin, mutta jos puomin jälkeen on seinä vastassa niin Domilla loppuu usko kesken ja rupeaa hiipimään alastulolla tai lyö tassut maahan sivusta 2on2offin. 12-16 oli meille vaikea pätkä. Ohjaajalla oli aikamoinen kiire ehtiä tekemään pituuden jälkeen valssi ja vaikka juuri ja juuri kerkesin niin valssi tuppasi valumaan, jolloin linjaus seuraaville hypyille ei vain enää onnannut. 14 hypylle vekki ja seuraavat takaaleikkauksella. Takaaleikkaus kun ei todella kuulu niihin vahvimpiin kikkoihin niin sitä sitten vahvistettiin palkkaamalla putken eteen. Loppupätkällä keppien kulma ei ollut mikään helppo, mutta joka kerta Domi haki loistavasti kepit.

Niinun treenit 0710 (kuva suuntaa antava)

Tiistai- illan myöhäistreeneihin oli Satu värkännyt meille tekniikkapläjäyksen. Alkuun tehtiin vauhti-ympyrää. Domin hyppy kyllä hajoaa heti, jos meidän meno menee kilpajuoksuksi. Myöskin meidän putkeen irtoaminen on aika lapsen kengissä. Domi irtoaa kaikille muille esteille paremmin kuin putkiin. Ekalla pätkällä kokeiltiin sekä valssia että persjättöjä hyppyjen kaksi ja kuusi jälkeen. Persjättö sopi selkeästi paremmin meille. 

Toisella pätkällä kokeiltiin ohjata hyppy 13 ennakoivalla valssilla sekä tekemällä persjättö hypylle. Tuollaiseen kohtaan ei varmaan koskaan Domin kanssa ole persjättöä tehtykään ja siltä se alussa näyttikin, mutta muutaman kerran jälkeen se rupesi jo toimimaan. Itse en edes ajatellut siihen kyseistä ohjausta, mutta jatkossa voi hyvinkin ajatella. Domi kääntyy myös ennakoivalla valssilla hyvin tälläisessa kohdassa. Viimeinen pätkä olikin helppo, sillä Domi lähtee hyvin ihan vain liikkellä vetämiseen. Näin ollen 24 putkeen sujahtaminen oli meille helppoa kauraa.

Nämä on aina opettavaisia tälläiset treenit, jossa keskitytään lyhyisiin pätkiin ja vähän testaillaan mikä ohjaus sopii mihinkin paikkaan parhaiten meille. Näissä myös pääsee aivonystyrät ohjajalla sekä koiralla raksuttamaan.



Tein tässä tällä viikolla yksi päivä meille treenilistaa. Domille ja Sentille molemmille omat. Niistä tuli pitkät. Todella pitkät. Vaikka kehittämisen kohteita onkin molemmilla koirilla paljon niin tästäkin huolimatta mulla on hyvä fiilis molempien menosta tällä hetkellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti