maanantai 20. helmikuuta 2012

Treenailtu on..

Alkuun täytyy sanoa että voi prkl ton lumentulon kanssa, eikö se voisi jo riittää. Koko viikonlopun saanut tehdä niska limassa lumitöitä kun Juhakin reissussa ja huolimatta eilisistä monen tunnin lumitöistä jäin taas aamulla meidän mäkeen jumiin pikku audillani.. Onneksi on avuliaita naapureita joiden avulla puolentunnin lumitöiden ja hiekoittamisen jälkeen pääsin viimein töihin. Harmittaa myös koirien puolesta, kun aina kaikki mukavat metsäpolut ja kävelytiet menevät umpeen ja saa taas melkein viikon odottaa ennen kuin pääsee metsään koirien kanssa. Eilinen oli ihan tajutonta rämpimistä kun missään ei oltu aurattu ja lenkit jäivät siis sattuneesta syystä lyhyimmiksi kuin yleensä. Riemastuttavinta on että myös huomiseksi on luvattu lumisadetta Etelä- Suomeen.

Viime viikon maanantaina oltiin Satulinnassa treenaamassa kera Sentin ja Kevinin. Meidän seurasta Susa jäi vielä treenaamaan oman koiransa kanssa kun tutustuin rataan siinä tuli sitten aiheeksi Kevinin hyppytekniikan puute. Hänen terrierillään on myös ollut tekniikassa puutteita, mutta hän oli saanut hyvät treeniohjeet Leinosen Janitalta tähän muutama kuukausi sitten. Susa olikin sitten niin kultainen ja jäi meille opettamaan muutamaa harjoitetta tähän liittyen. Ideana treenissä oli siis poistaa ”isot pelottavat” siivekkeet ja hypätä pelkkien speedbumbien yli tai esim. pelkän muurin yli. Kevinin kanssahan paljon on kokeiltu mutta ei kyseistä harjoitetta koskaan. Teimme siis muutamia toistoja näin, sitten lisäsimme siivekkeitä sinne tänne speedbumbien sivuille hieman etäämmälle. Pystyin näkemään jo muutaman toiston jälkeen että Kevin hyppää paremmin kun ”isot pelottavat” siivekkeet ovat etäämmällä, silloin Kevin keskittyi hyppäämiseen eikä tarvinnut tuijottaa siivekkeitä. Siivekkeiden ollessa hieman noin metrin hypyn edellä koira keskittyi enemmän siivekkeisiin ja hyppy oli huonompi kuin silloin kun laitoimme siivekkeet hypyn jälkeen noin metrin päähän hypystä, jännä juttu. Olipas ihana nähdä että hyvinhän se koira hyppää kun keskittyy hyppäämiseen eikä turhaan isoihin siivekkeisiin. Susa vielä kertoi että on saanut itse jo muutamassa viikossa tuloksia aikaan omalla koiralla jolla oli varsinkin muuri kammo. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä että saisimme tekniikan hetkessä nyt kuntoon, mutta olipas ihana nähdä mistä se hyppääminen oikeastaan kiikastaa. Kiitos vielä Susalle kun jäit meitä treenaamaan! Viimein oli sitten Sentin vuoro. Valmiina oli siis mukava 34 esteen rata, josta tavoitteena oli päästä nollalla läpi. Päätin kuitenkin ottaa Sentin kanssa vain esteelle nro 24 asti, sillä Kevinin treenailussa aika vierähti ja kello olikin jo lähemmäs puolta kymmentä kun Sentti pääsi töihin. Rata olikin meidän tasolle oikein kiva, kepit mentiin pariin kertaan, ennakoivia valsseja löytyi, takaaleikkauksia ja pari välistävetoakin löytyi. Rata meni niin hyvin kuin se vain voi mennä ja heti ekalla kerralla nollalla läpi, Sentti oli aivan mielettömän hyvä ja vauhdikas ja ohjaaja myös ohjasi hyvin. SUPER!! ☺ Eipä siinä sitten oikeastaan enempää tarvinnutkaan treenata Sentin kanssa. Super palkka loppuun molemmille ja kotiin ajoinkin ihan mielettömän hyvillä fiiliksillä. Tällaisista onnistuneista treeneistä saa niin huippu hyvän fiiliksen.. ☺

Perjantain pentuagit eivät sitten sujunetkaan ihan yhtä loistavasti. Alkuun tehtiin etenemisharjoituksia, mutta pennulta oli taas unohtunut namialustalle irtoaminen kokonaan. Kotona kyllä irtoaa alustalle hyvin, mutta hallilla into ja vauhti on vielä niin kova että ei välitä nameista eikä leluista ollenkaan. Täytyy treenata paljon enemmän irtoamista.. Sitten tehtiin putkea, Domi kävi hieman ylikierroksilla eikä meinannut millään irrota putkeen, ihan kun ei olisi kuullutkaan putkeen menemisestä. Viimein meni putkeen ja lopputreenin putkeen irtoamiset menikin oikein hyvin. Treenailimme iteksemme treenien ohella paikalla-oloa, seuraamista ja poispäinkäännöstä. Paikalla olo parantunut mutta vieläkin tuppaa varastamaan ja jos pysyy niin haukkuu eikä suostuis millään pysymään paikalla, en kyllä tiedä toista koiraa jolle olisi läheskään näin vaikeeta ollut opettaa paikalla-olo. Seuraaminen hyvää, pitäisi opettaa pois namilla seuraamisesta pikkuhiljaa, poispäinkäännös hyvä ☺

Lauantaina treeneissä mukana Kevin ja Domi. Kevinin kanssa treenattiin hyppytekniikkaa erilaisin harjoittein nyt siis pelkillä speedbumbeilla. Muutaman esteen ratapätkää tehtiin lopuksi ilman rimoja ja speedbumpeja siis pelkin siivekkein, koira raukka oli aluksi hieman ihmeissään varsinkin takaakierrot ja välistävedot eivät sujuneet kun toinen näytti ettivän joka kerralla ”hyppyä” , sujui loistavasti kun lisäsi speedbumbit takas. Domin kanssa harjoiteltiin hallilla yhdessä leikkimistä ja varsinkin lelulle irtoamista, putkiin irtoamista ja lähdossä pysymistä. Domin kanssa kyllä kärsivällisyyttä koetellaan (mikä ei kyllä todella ole ohjaajankaan vahvin alue) mutta pysyin tiukkana eikä tehty mitään ennen kuin lähdössä pysyttiin paikalla niin pikkuhiljaa rupesi hiffaamaan että mitään kivaa ei tapahdu ennen kuin se peppu oikeesti pysyy siinä maassa, edistystä siis.. ☺ Täytyy myös muistaa että toinen on ihan vauva vielä ja kaikista tärkeintä on kuitenkin että intoa ja vauhtia löytyy ja niitähän löytyy!! :)

Naapurin lapset ovat käyneet melko paljon meillä leikkimässä koirien kanssa, varsinkin Domiin kaikki ovat yllättäen rakastuneet ja välillä tuleekin kiistaa kuka saa harjata, lenkittää yms.. Domia. Hyvää harjoitusta meidän koirille olla kolmen riehuvan alle 10- vuotiaan lasten kanssa ja Domi nauttii jatkuvasta huomiosta. Kontaktitreenit kotona on jäänyt vähän unohduksiin ja muutenkin pitäisi kyllä treenata kotona paljon enemmän. Juha on ollut reissussa ja jotenkin tuntuu että kaikki energia on mennyt töissä käymiseen, lumitöihin ja koirien lenkityksin, täytyy kyllä todella nostaa hattua niille jotka yksin asuvat kolmen tai vielä suuremman lauman kanssa ja hoitaa kaikki lenkitykset, ruokailut, koulutukset yms..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti