perjantai 10. helmikuuta 2012

Takaaleikkauksia

Tammikuun lopussa osallistuimme Sentin kanssa Satulinnan takaaleikkaus kurssille, vetäjinä Niina-Liina Linna ja Satu Hilli. Saimme treeneistä ihan mielettömästi irti, aivan huipputreenit, lisää tälläisia.. :)

Senttihän ei ole kovin irtoava koira, johtunee toki myös siitä että irtoamista ei ole tarpeeksi harjoiteltu, paljon sitä kyllä on treenattu muttei ilmeisesti tarpeeksi.. :) Tämän vuoksi takaaleikkaukset eivät ole olleet meille kovin helppoja, en myöskään itse ole osannut opettaa takaaleikkauksia oikealla tekniikalla. Kurssi alkoi puolen tunnin teoria luennolla, joka oli todella hyödyllinen ja avasi monia asioita. Tämän jälkeen tehtiin Sadun puolella kuivaharjottelua ilman koiria pienellä radanpätkällä, jossa oli muutama takaaleikkaus sekä välistäveto. Ohjaan kuulemma välistävedon kuin koirani olisi iso maksikoira, sehän ei ole meidän vahvuus ja Sentti lähtisi aina kovin mielellään takaakiertoon joten taidan hieman yliohjata välistävetoa. Otettiin koirat samalle radalla, aluksi hinkkasimme tuota välistävetoa Sentin kanssa ja saimme sen todella hyväksi (heti kun ohjaaja ohjasi oikein), takaaleikkaukset sujui vasemmalle puolella hyvin mutta ei kovin kummoiseti oikealle puolelle. Sentti on selkeästi parempi vasemmalla puolella ohjattaessa, eipä se ihme olekaan kun koiran kanssa on tokoiltu, jolloin kaikki tapahtuu vasemmalla puolella. Satu toimi apuohjaajana ja palkkasi edestä leikkauksien jälkeen ja saimme ne todella kivaksi ja kaarteet lyhyiksi. Kyllä Sentti osaa, kun vaan ohjaaja ohjaa oikein. Jälleen Sentti sai taas kehuja, Sentti on nopea ja todella kuuliainen koira, ohjaaja saa olla todella tarkkana, silla reagoi pienimpiinkiin ohjauksiin todella herkästi.

Tämän jälkeen siirryimme Niinun puolelle jossa oli 12 esteen rata koostuen lähinnä hypyistä ja parista putkeen menosta, muillakin ohjauksilla olisi radasta hyvin selviytynyt, mutta ideana siis takaaleikata kaikissa mahdollisissa kohdissa. Kävimme radan jälleen alkuun ilman koiria läpi. Nyt kun itse sisäistin takaaleikkauksen ja ohjasin koiraa oikein radalla, niin Sentti oli aivan SUPER, meni aivan loistavasti radan muutamaan kertaan läpi, ei kysellyt ollenkaan, kaarteet olivat lyhyitä kun Sentti tiesi jo hyppyyn lähtiessä mihin suuntaan jatketaan ja vauhti oli hyvä.. Ihan täydellistä!! Eipä Niinullakaan ollut hirveästi lisättävää..

- Muista erottaa valssaukset ja takaaleikkaukset
- Koiran puoleinen käsi ohjaa takaaleikkauksen
- Ohjaa takaaleikkaus älä vain huiskaise koiraa hypylle ja jätä sitä yksin
- Valmistavan laukan askeleella koiran pitää jo tietää mihin ollaan menossa hypyn jälkeen
- Takaleikkaus tärkeä opettaa ihan jo pennnulle, opettaa hyvin radanlukutaitoa koiralle

Treenit olivat siis mitä loistavimmat mutta pieneksi huolen aiheeksi nousi Sentin hypyt. Senttihän on käynyt Ulla Kaukosen hyppytekniikka kurssilla ja muutamilla yksityistunneilla ja tekniikka on ollut hyvä, ei hae hyppyä ja hypytkin melko pyöreitä, myöskin fyssarilla ollaan käyty parisen kertaa vuodessa (viimeksi syksyllä) ja kaikki ollut kunnossa. Nyt kuitenkin on alkanut hakemaan hyppyä ja hyppää laatikkomaisemmin, mikä huolestuttaa. Tämän on huomannut myös pari muuta ihmistä jotka Senttiä ovat katsoneet ja myös Niinu huomasi asian. Tarkoitus oli mennä tässä alkuvuodesta fyssarille taas , mutta päätinkin viedä Sentin ensin osteopaatille, ajan sain helmikuun loppupuolelle ja siihen asti Sentti saa nyt pitää hieman taukoa ja treenata ilman rimoja speedbumbeilla agilitya. Senttihän on todella todella herkkä koira joka aina kyllä näyttää jos vähänkin johonkin sattuu ja jos sitä enemmänkin sattuisi niin eihän se onneksi hyppäis.. mutta koirien terveyden ehdoilla mennään ja katotaan mita Maare (Maaria Kaiperla) meille helmikuun loppupuolella sanoo. Itse luotan kyllä kovasti Maareen, saihan hän meidän karkeakarvaiselta mäyräkoiraltakin mäyräkoirahalvauksen parannettua, vaikka lääkäri ei ollut kovin luottavainen. Nyt siis odotellaan pienellä jännityksellä osteopaatille menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti