torstai 16. helmikuuta 2012

Kontaktikoulun jatko-osa

Edellissunnuntai-aamuna olimme Satulinnassa kontaktikoulun jatko-osassa, vetäjänä jälleen Satu Hilli (juu, päivitykset hieman laahaa, mutta minkäs teet kun aika on kortilla, työ haittaa harrastuksia). Aamulla pakkasmittari näytti -28, hrr.. onneksi treenit olivat lämpimässä hallissa.

Alkuun teimme puomin putken ja hypyn takaa, Satu tarkasteli millä mallilla kontaktimme tällä hetkellä on.. eipä siinä hurraamista vieläkään ollut, mutta täytyy olla kyllä tyytyväinen, että oli se hiukan mennyt eteenpäin viime kontaktikoulusta (joka oli noin kuukausi sitten). On siis ollut edes hiukan hyötyä hinkata kotona alastuloa. Selkeästi huomasimme että Sentti nyt tajuaa mitä siltä vaaditaan (vielä kuukausi sitten emme olleet aivan varmoja tajuuko edes mitä siltä pyydetään), vaikkakin yrittää kovassa vireessä kusettaa mua ettei olisi koskaan kuullutkaan 2 on- 2 off:sta. Sentti pysähtyi kontaktiin kohtalaisesti, mutta eipäs jäänytkään siihen vaan varasti joka kerta. Satu neuvoi nyt siis sanomaan odota- käskyn alastulon jälkeen jolla saadaan koira myös pysymään kontaktilla. Satu myös huomasi että kaikkein paras tulos tulee kun juoksen puomin koiran vierellä, en edellä, sillä edellä juoksessa joudun vielä lopussa jäädä odottelemaan (kun en vielä luota koiraan tarpeeksi) ja silloin kun oma vauhti hidastuu myös koiran alastulo hidastuu, jota emme halua.

Treenasimme siis niin että juoksin vierellä kontaktin, annoin koske- käskyn alastulolla, jonka jälkeen odota-käskyn, kävelin eteenpäin ja vapautin tule-käskyllä. Satu palkkas kontaktista, tämä kyllä toimi mielestäni kivasti.. :). Jatkamme siis treenejä, ehkä me vielä jonain kauniina päivänä yllätämme kaikki ja osaamme täydelliset kontaktit, sitä odotellessa.. :) Neuvoina siis treenata kotona laudan kanssa alastuloon jäämistä ja siinä pysymistä, etupalkan kera sillä on aivan liikaa kiinni mussa ja mun liikkeessä. Tarvitsen myös apuohjaajaa joka saa tarvittaessa palkan pois, mikäli varastaa eteen. Täytyy myös opettaa hakeutumaan itsenäisesti alas vaikka tekisin mitä siellä takana.. :) Seuraavat kontakti-treenit Satulinnassa 11.3.

Muistettavaa Sentin alastulojen opettelussa!

- ÄLÄ auta koiraa vaan anna sen ajatella itse
- ÄLÄ pelkää virheitä
- Mikäli varastaa älä päästä korjaamaan alastuloa koskaan itse vaan aina tehdään puomi alusta asti (tai kotona koko levy)
- Palkkaa aina etupalkalla2 kommenttia:

 1. Tsemppiä treeneihin! Onnistuneita toistoja vaan, niin siitä se homma paketoituu!
  Törmätään taas kontaktikoulussa!

  Mia & boys

  VastaaPoista
 2. Jäin ihan koukkuun tähän blogiin, niin oli nyt pakko virallisesti ryhtyä lukijaksi. Todella nättejä koiria, ja erityisesti huomion kiinnitti Domi, olenhan sentään itsekin ylpeä sheltinomistaja.

  ps. http://rudolfthesuperdog.blogspot.com/ :) tässä meidän blogi.

  VastaaPoista