maanantai 16. tammikuuta 2012

Pentuagilitya

Perjantaina suuntasimme pennun kanssa Hakkilaan agitreeneihin. Aloitimme jälleen treenit leikkimällä pennnun kanssa, kamalasta kelistä ja parista kolarista johtuen olimme muutaman minuutin myöhässä joten meidän leikkimiset jäi hieman lyhyeksi. Sitten suoran putken läpi juoksua joka sujui hyvin joten lisäsimme vielä toisen suoran putken. Heli siis piteli ekan putken edessä ja ite lähetin toiseen putkeen, ekalla kerralla livahti ohi toisen putken, mutta korjasin heti ja sen jälkeen sujui loistavasti. Domilla on ihan mieletön halu juosta putkeen eikä malttaisi yhtään odottaa että juoksen putken päähään.. Täytyy myös ihailla miten kova vauhti pennulla jo on ja mikä into.. yes.. :) Näiden jälkeen harjoittelimme vielä hieman mutkalla olevaa putkea, joka meni myös superisti. Harjoittelimme myös parin siivekkeen läpi juoksemista ja lopuksi takaakiertoa siivekken ympäri.

Kotona olemme Domin kanssa jatkaneet nenäkosketuksen harjoittelua ja nyt kun vielä saisin aikaiseksi väsättyä sen kunnon kontaktin alastulon kotiin, niin pääsisimme toden teolla harjoittelemaan kontaktin alastuloa pennun sekä myös muiden koirien kanssa.Pennun kanssa täytyy nyt myös jatkaa ja vahvistaa noita takaakiertoja puiden ynnä muiden ympäri.

Lauantaina otin kaikki koirat mukaan treeneihin, kun Juhakin pääsi mukaan. Sentti ja Kevin treenaili alkuun puomin alastuloa, siis pelkkää alastuloa siivekettä kiertäen. Juha treenasi Kevinia ja minä Senttiä, Kevin näytti menevän todella hyvin Juhan kanssa.. Sentti taas tuttuun tapaan oli alussa niin ylikierroksilla että vaikka mentiin vain alastuloa ei meinannut millään kuunnella käskyjä. Yritin ite olla kropasta täysin liikkumaton jotta en häiritsis ja vapautus ainoastaan käskyllä ilman minkäänlaista liikettä. Isot pojat treenasi myös sylikäännöstä muutaman esteen pätkällä mikä onnistui hyvin kun Juha oli alussa palkkaamassa ja treenattin myös keppejä reippaalla sivuirtoamisella. Pentu pääsi myös lopuksi juoksemaan parin putken läpi ja tehtiin takaakiertoja siivekkeen ympäri. Juha treenaili muita koiria samaan aikaan halliin toisella puolella, joten keskittyminen hieman herpaantui välillä, mutta hyvää häiriötreeniä.. :)

Treenailuiden lisäksi ollaan lenkkeilty paljon ja nautittu lumesta ja kuivista keleistä. Käyn päivittäin pennun kanssa omilla lenkeillä, koska yhteislenkeillä pentu edelleen ärsyttää vähän liikaa muita poikia, muutenki koulutus onnistuu paremmin pennun kanssa yksin lenkkeillessä. Ollaan myös käyty koirapuistossa turvallisten koirien kanssa leikkimässä muutamia kertoja koko porukalla, pentu tykkää kovasti vetää rallia muiden kanssa, vitsit se on nopea kaveri. Myös kotitokoilua pennun kanssa pyritään joka päivä tekemään ihan pienissä pätkissä, perusasento alkaa olemaan jo melkoisen hyvä, mutta seuraamisessa meillä on hieman vielä vaikeuksia.. nyt viikonloppuna pentu ei lähtenytkään aika seuraamaan perusasennosta vaan jäi kököttämään.. nooh otetaan ihan pienissä pätkissä joka päivä niin eiköhän sekin sieltä ala sujumaan. Toivottavasti päästään keväällä tokoryhmään valvovan silmän alle, sillä noi mun tokotaidot ei ole kovin taidokkaat.

Viime viikonloppuna oltiin häissä ja veinkin Domin silloin Lindan ja mäyräkoira Rudin luo hoitoon. Domi oli kuulemma ollut todella nätisti, Linda oli myös käyttänyt sitä kylässä eri paikoissa, oikein hyvää treeniä ja kiitos Linda vielä hoidosta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti