torstai 26. tammikuuta 2012

Kyllä agility on kivaa!

Agilityn täytyy olla todella kivaa kun kipeänä sekä huonovointisenakin täytyy aina vain raahautua treeneihin. Viime viikon maanantain ratatreeneihin Sentin ja Kevinin kanssa lähdin suoraan hautajaisista joten olo ei ollut kovin mairitteleva kun päätä särki niin kovasti että jokainen askel tuntui. Ratana oli lähes 30 esteen meille melko kinkkinen rata, välistävetoja, takaaleikkauksia, kepit mentiin kahteen kertaan ja molemmat sisäänmenot meille kinkkisessä kulmassa (ja toinen aloitus ihan seinän vierestä). Molempien koirien kanssa menin radan kahteen kertaan, tarkoituksena päästä nollalla läpi. Sentti aloitti todella hyvin, välistävedot onnistui vauhdissa, takaaleikkaus hyvä, kunnes ohjaaja sössii puomille menon ohjaamalla väärälle hypylle loppuradasta tähän asti nolla. Virheen saimme myöskin keppien sisäänmenosta ihan lopussa. Jatkamme keppitreeniä.. ;) Kepithän sujuvat jo "väärältä puolelta" hyvin treeneissä mutta kun kepit osana rataa ja vauhdin kasvaessa sisäänmenovirheitä tulee ja myöskin viimeinen keppi jää silloin tällöin pujottelematta. Toinen yritys oli jo huonompaa menoa kuin ensimmäinen koitra ylikierroksilla eikä ohjaaja tainnut enää jaksaa ohjata tarpeeksi hyvin.

Kevinin kanssa ensimmäinen rata meni jo melko alussa hyllyksi, Kevinin kanssa välistävedot ovat todella vaikeata, koira lähtisi aina takaakiertoon enkä itse ohjaa tarpeeksi hyvin, tätä treenattava molemmilla koirilla. Muuten sujuvaa menoa. Toinen rata nollalla läpi loppuradan kepeille asti.. Kevinin kanssa on kyllä todella kiva tehdä rataa (rimat matalalla) lukee/kuuntelee todella hyvin ohjausta, kysyy (kun ohjaus myöhässä) eikä sooloile omiaan saatikka ylikuumene.. Harmi kun siitä ei kunnon kisakoiraksi ole, into agilityyn on TODELLA kova, mutta vaikka ei päästäisikään möllikisoja pidemmälle niin toki harrastaminen jatkuu (matalilla rimoillla) Ongelmahan Kevinin kanssa on rimakorkeus, 20 cm rimat menee melko vauhdikkaasti, mutta korkeammissa nousee esille hyppytekniikan puute. Kevinhän on melko pieni russeli (juuri 25 cm) vaikka pomppua kyllä löytyy niin tekniikkaa ei niinkään.

Treenattavaa:
- kepit "väärältä puolelta"
-> molemmat liikaa kädessä kiinni, ei palkkaa kädestä keppien jälkeen, mielellään ei palkkaa heti keppien jälkeen vaan yhden hypyn/esteen jälkeen
- välistävedot -> huomio omaan ohjaukseen

Sain viimein aikaiseksi askarreltua meille kotiin kontaktin alastulon. Kävin ostamassa Bauhausista 30 x 120 cm levyn, maalattiin se valkoiseksi, pinnoitetta väliin ettei liu´u ja vielä yksi maalikerros päälle, tässä lopputulos :)
1 kommentti:

  1. Heippa! Olipa hauska törmätä teidä blogiin, russeliblogeja on niin kiva lukea! Ihania kuvia ja kivoja agilityjuttuja! Toivottavasti törmätään koirapuistossa jatkossakin! T. Ansku ja Penny

    VastaaPoista