torstai 5. tammikuuta 2017

Voihan anturatMeillä on ollut hieman epäonnea anturoiden kanssa. Ensimmäisessä kuvassa Shokin takajalkojen anturat joulukuun alussa ja toisessa Domin oikean takajalan antura samaan aikaan. Nyt onneksi molempien anturat on jo terveet. Shokin anturat olivat alkuun melkoisesti pahemman näköiset, mutta en tietenkään alkuun muistanut ottaa niistä yhtään valokuvaa. Varmaa tietoa ei ole mitä on tapahtunut, mutta melko varmaa tietoa, että Shokki revitteli tuossa meidän omalla pihalla yhtenä pakkaspaivänä, jolloin hiekka oli jäässä ja jäässä oleva hiekkahan on kuin santapaperia. Ja sai sitten kaikki anturansa auki. Että mitenhän Shokki meni noin niinku omasta mielestä? Domille tai suuremmalle osalle muullekaan koiralle tuo ei olisi mahdollista mutta Shokilla on tapana kiihdytellä, suditella ja tehdä äkkijarrutuksia kiukutellessa esim. kottikärryille, joten Shokille kaikki on mahdollista.

Ei muuta kuin kauppaan ostamaan Shokille kengät joka jalkaan, koska anturathan ei toki mitenkään paranisi ilman suojaa. Muutama päivä siinä menikin, jotta löydettiin hyvät kengät ja vielä sellaiset jotka pysyisi koko lenkin päällä. Ensimmäiset eikä toisetkaan ostetut kengät ei todellakaan pysynyt päällä tuon elohiiren matkassa, mutta viimein löydettiin Shokille sopivat kengät Rukan Step tossut. Tämä on varmasti hyvin koirakohtaista, mutta meille nämä ovat aivan passelit ja pysyvät vauhdikkaan metsälenkinkin sataprosenttisesti jalassa. Ja kuinka söpöt ne ovatkaan. 

Kuva lainattu Mustin ja Mirrin sivuilta

Alkuun Shokki oli kuin bambi heikoilla jäillä kengät jalassa, mutta heti kun lähdettiin tossut jalassa ulos ne unohtui. Tällä hetkellä se on Shokille ihan normaalia, että tossut puetaan jalkaan aina lenkille lähtiessä. Onneksi pitkiä metsälenkkejä ei ole tarvinnut jättää väliin vaan tossut jalassa on voitu viettää aivan yhtä aktiivista elämää kuin ennenkin. Agilitytreenit toki jäivät muutamaksi viikoksi täysin tauolle, sillä tossut jalassa ei todella aksata enkä ilman tossuja antanut Shokin muutamaan viikkoon juosta. Sisätiloissa kotona se on pystynyt onneksi kokoajan olemaan ilman tossuja. Ja luojan kiitos anturat kyllä paranee yllättävän nopeasti. Nyt on jo parisen viikkoa anturat ollut hyvät ja agilityhallillekin on taas päästy. Takajaloissa pidän vielä ihan varmuuden vuoksi tossuja pitkillä lenkeillä, ettei vaan pakkaskelin hiekka avaisi anturoita uudestaan.

Domi taas sen sijaan sai kunnon ison tikun jalkaansa syvälle anturaan. Näyttää hyvin pieneltä ja viattomalta reiältä, mutta kyllä siinä kuukauden päivät ennen kuin tuli entiselleen. Silloin tällöin pomputti oikeata takajalkaa, jonka vuoksi jalan otin tarkempaan syyniin. Pienen pieni reikä sieltä löytyi ja alkuun ajattelin, että astunut lasinsiruun tai hiekoitus hiekka tehnyt pienen reiän. Putsailin pari päivää ja pidimme tossua lenkillä. Jalan pomputus kuitenkin vajaan viikon päästä jatkui silloin tällöin. Jalka uudestaan syyniin ja hieman avaamalla sieltä pieni tikku/kivi tai vastaava ulos tuli. Toivoimme saaneemme kaiken ulos, mutta antura toki edelleen tarkkailun alla.

Pomputus taas väheni parin päivän jälkeen, mutta edelleen vajaa viikko tikun/kiven poistamisesta reagoi herkästi anturaa sivuilta puristaessa. Tunne siis oli, että sinne oli jäänyt jotain. Mitään näkyvää ei ollut, joten ajattelin mennä kuvauttamaan anturan. Domi on niin äärettömän kiltti, joten se onnistuu onneksi hereillä. Harrin pieni sisäinen eläinlääkäri halusi kuitenkin vielä katsoa anturaa. Varovasti avaamalla vanhaa reikää saimme näkyviin, että siellä edelleen jotain oli ja sieltä tuli myös hieman kudosnestettä ulos. Emme kuitenkaan näin kotikeinoin päässet siihen käsiksi. Eläinlääkäriin siis. Kuitenkin vielä illan aikana H sivuilta anturaa painamalla yritti saada sitä ulos. Puristamalla , joka tietenkin alkoi olla jo melkosen kivuliasta Domille sieltä kuitenkin pullahti esiin pitkä tikku, joka oli aivan pystyssä anturassa syvemmellä. Ei ihme, että oli kipeä. Mä en edes voi käsittää, miten se on saanut sinne noin pystyssä tikun. Loppu hyvin kaikki hyvin, tikku ulkona ja nyt antura lähes täysin jo parantunut viikon takaisesta tikun poistosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti