keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Pienen mulkun kurinpalautus


Meidän pieni kakara on taas lähipäivinä näytellyt parhaita puoliaan (not). On popsittu alusvaatteita, mattoja, kenkiä, kengän nauhoja, torkkupeittoja ja omaa lelukoriaan. Miksi oi miksi pitää syödä ne kalleimmat alusvaatteet ja kengistäkin on kelvannut vain kalleimmat ja UGG:it on tietenkin mieluisimmat syödä. En edes halua ajatella kuinka paljon se on rahallisesti tuhonnut.  Se kyllä tasan tietää koska se on tehnyt väärin. Se on niin läpinäkyvä, sillä hetkellä kotiintullessa kun huomaan sankarin "tuhotyöt" niin tyyppi hiipii takavasemmalle ja kattelee seinille. 

Osaa se olla myös aika sydäntenmurskaaja kun sille vähän ääntä korottaa niin se osaa kyllä heittää sellaisen "olenmaailmankilteinjasöpoin enkäikinäenää teemitäänpahaa" ilmeen, että vaikka kuinka yrittää pitää pokan niin meinaa itselläkin sydän sulaa. Miten niin osaa vetää oikeista naruista. Hauskinta on kun vähän tuntemattomimmille kerto mitä se on puuhannut niin mua ei uskota, "eihän noin pieni ja söpö ja kiltti" mitään tee. Täys piru puettuna sheltin vaatteisiin.


Julkisesti ei ehkä saisi koskaan haukkua omaa koiraan, enkä oikeastaan haukukaan, mutta onhan toi nyt oikeasti aika mulkku (vaikke me rakastetaankin sitä ihan hirveästi). Esimerkkinä, jos emme aamulla herää hänelle sopivaan aikaan niin on ihan ok vaikkapa kakata sisään siitä hyvästä. Se on saatu ymmärtämään, että makkariin ei ole asiaa viikonloppuisin ennen kasia, mutta fiksuna pienenä poikana mielenosoituksellisesti nyt keksinyt kakkaamisen. Tai jos joutuu jäähylle kodinhoitohuoneeseen niin asiaan kuuluu tuhota vähintään wessapaperi rulla siellä ollessaan.

Se on nyt jo vuoden täyttänyt ja nyt tällä viikolla sille on totisesti näytetty, että tuollainen peli ei totisesti enää vetele. Voin myöntää, että se on varmasti ollut tässä asiassa liian löysällä kurilla selvästi kun nyt murkkuiässä on pitänyt uudestaan aloittaa tuhoamispuuhat . Shokki tiedoksesi, sun pelisi on nyt pelattu. 

4 kommenttia:

 1. Heh, taitaa sieläkin olla melko persoonallinen kaveri kyseessä. Meillä on myös tota protesti kakkaamista ja pissaamista, todella ärsyttävää..

  t. Laura ja Rudi

  VastaaPoista
 2. Koira, joka on omistajan töissä ollessa repinyt sohvatyynyn ja tyhjentänyt roskakorin keittiön lattialle, ei tiedä tehneensä väärin. Omistajan palatessa muutamaa tuntia myöhemmin koira heiluttaa häntäänsä, luimistaa korvansa ja painaa ruumiinsa matalaksi. Moni omistaja tulkitsee koiran käytöksen häpeänä ja jotkut jopa rankaisevat sitä, koska uskovat hauvan itsekin tietävän tehneensä väärin. Todellisuudessa koirat eivät kuitenkaan pysty tuntemaan häpeää, koska niiden ajattelukyky ja tietoisuuden taso eivät riitä ajattelemaan omaa toimintaansa toisen näkökulmasta.

  Koirat ovat hirmu hyviä lukemaan toisen yksilön ruumiinkielen eleitä ja viestejä. Koirat ovat hyvin selvillä toisen perustunteista, tässä tapauksessa omistajan vihaisuudesta ja ärtymyksestä, sillä ne ovat perustunteita, joita koiralla itselläänkin on. Kun koira huomaa omistajan olevan vähänkin harmistunut, se koettaa ratkaista tilannetta rauhoittelevilla sosiaalisilla eleillään, kuten laskemalla korvansa ja heiluttamalla häntäänsä. Koira elää hetkessä ja perustunteissa, joten sillä ei ole aavistustakaan siitä, miksi omistaja on vihainen.

  Koiraa on siis turhaa ja typerää rangaista siitä mitä on tehnyt pari tuntia sitten. Koira elää hetkessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä miten tekstistä ymmärsit, että koiraa on rankaistu jälkikäteen, näin ei todella ole käynyt. Shokki on hiipinyt takavasemmalle jo kauan ennen kuin edes olen nähnyt mitään hänen tihutöitään. Koiralle on kyllä ilmoitettu väärästä käytöksestä, jos se on saatu itse teosta kiinni.

   Poista