maanantai 16. heinäkuuta 2012

L-O-M-A-L-L-A

Kauan odotettu loma alkoi viimein viikko sitten perjantaina. Lomaa ollaan vietetty pääosin mökillä rentoutuen, koirat ovat nauttineet mökillä olosta suunnattomasti. Ilmatkin ovat suosineet ainakin Itä-Suomessa, hellelukemia ei olla hätistelty mutta lämmintä ja kuivaa on ollut. Mökillä olon lisäksi olemme lenkkeilleet paljon koirakavereiden kanssa ja käyty uittamassa koiria Haukilahden koirarannassa. Lauantaina piipahdin pitkästä aikaa koiranäyttelyissä Forssassa kaverini koiran kanssa. Kyllä sai taas ihmetellä sitäkin touhua, ensinnäkin olin ihan pihalla kun ei kehässä jaettukaan enää nauhoja (joo en oo käyny lähes kahteen vuoteen näyttelyissä, sori), tässä kyseisessä kehässä koirat arvosteltiin kyllä nanosekunneissa, kukaan ei ehtinyt edes valokuvata koiria kehissa kun niin rivakasti tuomari otti jo seuraavan koiran. Tuomari ei myöskään vilkaissutkaan esimerkiksi koiria suuhun ja koirat jotka kirjaimellisesti juoksivat tuomaria karkuun saivat EH:n. Tällästä tällä kertaa, mutta eipä siitä sen enempää. Ajattelin että voisin Kevinia taas käyttää muutamissa näyttelyissä mutta saa nähdä kuinka käy.

Loman alun kunniaksi suuntasimme kuitenkin perjantai-iltana Sentin kanssa tehis treeneihin Ojankoon, vetäjänä Anna-Maija Grönlund, hellettä piisasi kentällä. Ohessa rata, pääpointtina radalla oli kinkkisät putkikuviot.


Rata vaikutti tutustuessa aika kinkkiseltä, mutta Sentti yllätti ja meni todella upeasti vaikeammatkin kiemurat (luota koiraasi!!) Lähtö oli tosi hieno kutsuin kolmos putken takaa läheltä nelosestettä koiran putkeen, hain putken ulostulolta koiran mukaan. Haki loistavasti kolmos putken vaikka ei olla tälläista harjoiteltu ennen, hyvin kääntyi kolmos putkesta ulostullessa eikä kaarrattanut yhtään ylimääräistä. 9-10 putket ja 20-21 putket arvellutti rataantutustuessa, mutta Sentti haki ne kuin vettä vaan vaikka ei olla tälläistäkaan koskaan treenattu, putken suut ei myöskään todellakaan ollut tyrkyllä vaan koiran piti itsenenäisesti osata hakea putken umpikulma ja voi että olin ylpeä koirastani. 12-13- 14 väli yritettiin ensin saksalaisella, mutta kyseinen ohjaus ei vain sovi meille eikä saatu sitä sujuvasti onnistumaan joten tein pakkovalsssin hypylle 13 ja siitä käskytin suoraan putkeen 15 joka onnistui hyvin. Puomin kontaktin otti hyvin, 20 putki oli vaikea sillä iteltä loppui vauhti ennen putken suuta jolloin koirakin pysähtyi, jätin sitten koiran itsenäisesti suorittamaan hypyt 18 ja 19 ja juoksin edelle valssaamaan ennen putkea 20 niin tämäkin kuvio sujui upeasti. 21 putken suun haki todella hyvin ja myöskin 23 keppikulman haki hienosti. Sentti sai kyllä paljon kehuja kaikilta, mielettömän hyvät treenit, Sentin kanssa niin nautitaan jokaisista onnistumisen hetkistä kovasti.

Perjantaina suuntasimme takaisin Espooseen sillä kaverini Nina (Koirahieronta HausLife) tuli hieromaan kaikki pojat. Domi hierottiin ensimmäistä kertaa, yritin aamulla väsyttää Domia juoksulenkillä sekä palloa heittelemällä jotta Nina saisi sen rentoutumaan. Domi pisti alkuun aivan lekkeriksi ja hepuloi Ninan ympärillä mutta ihmeen nopeasti saimme sen rentoutumaan ja Nina pystyi kunnolla hieromaan sen läpi. Minkäänlaisia jumeja ei koko kropasta löytynyt ja kaikki liikkui hyvin kropassa. Hieronnan loppuessa Domi oli niin rentoutunut ettemme meinanneet saada sitä hereille ollenkaan. On siis toivoa saada Domikin joskus rauhottumaan, olipas harvinainen näky. Sentti hierottiin seuravaksi, Sentiltä löytyi hieman jumeja takapäästä, mutta selkeästi vähemmän kuin viime kerralla, Sentti rentoutui huomattavasti paremmin kuin ennen kun ei tarvnnnut jännittää kipukohtia. Liikeradat olivat kuitenkin oikein hyvät myös takapäässä. Sovimme kuitenkin että käytän Sentin loppukesästä vielä uudelleen kun alamme taas treenaamaan enemmän. Haluaisin myös saada ajan Maare Kaiperlalle alkusyksystä. Kevin oli viimeisenä eikä siitäkään tuttuun tapaan löytynyt minkäänlaisia jumeja mistään. Hyvin terveitä ja elastisia koiria siis meillä.

1 kommentti:

  1. Tilannepäivitys: Ensimmäiset peruutteluharjoitukset tehty Hipun kanssa tänään. Niin ja hyvää lomaa!

    VastaaPoista