maanantai 14. toukokuuta 2012

Viime viikon treenailut

Viime viikolla korkattiin ulkokausi Ojangossa treenien merkeissä, epiksissähän kerran ulkona kerettiin jo käymään, lämpötila ei vielä kyllä kovin kesäisissä lukemisssa valitettavasti ole. Tulee lyhyt kesä jollei pian lämpene :(.  On tullut tässä viime aikoina pohdittua loistavasti sujuneiden treenien johdosta mikä meidän kisaradoista tekee niin paljon erilaisemmat kuin treeniradoista. Treeneissä mennään loistavia ratoja hyvällä temmolla, ei pelätä virheitä, pidetään kivaa ja meno onkin aivan erilaista. Kisoissa samainen rentous puuttuu täysin ja vedän käsijarru päällä ja surkeasti. Miten saisin siis tuon saman rennon fiiliksen myös kisaradoille?!? Anteeksi Sentti että ohjaan sua eri tavalla kisoissa. Ei mun pitäis jännittää enkä mielestäni edes jännitä, oon kuitenkin melkoisesti elämäni aikana ratsatuksessa kisannut joten kyllä mun pitäisi osata saada jännitys kuriin. Ratsastuksessa kuitenkin tulostavoitteet oli korkealla ja paineita joskus runsaasti mutta Sentin kanssa meillä tärkeintä on se hauskanpito, joten miten en muka saa samaaa rentoutta kisaradoille. höh.. Ensi kisoissa toivonkin saavani siis hyllyjä mielummin kuin käsijarrupäällä vedettyjä yliaikanollia, kyllähän se vauhti vielä 1 ja 2 luokassa riitti hyvin mutta ei enää 3 luokassa. Rentoutta kisaradoille kiitos, sitä myötä niitä tuloksia kyllä varmasti tulee. Mutta nyt siis viime viikon treenailuihin.
 
Tiistaina oli ensimmäiset Sporttiksen kesäkauden treenit. Mukana Sentti ja Domi ja treenien teemana irtoaminen ja takaaleikkaukset. Alkuun molemmat teki vauhtisuoraa etupalkalla irtoamistreeninä, tein molempien kanssa namipalkalla sillä Domi ei vielä ainakaan irtoa kuolleelle palkalle. Domi harjoitteli takaaleikkauksia lähinnä putkiin ja hypyillä vain suoria takaaleikkauksia, nämä sujuivat jo oikein hyvin mutta muuten takaaleikkauksia tulisi treenata paljon enemmän, nopean koiran kanssa niitä tullaan tarvitsemaan. Sentti teki ratapätkää jossa paljon takaaleikkauksia ja vaikea keppikulma. Kepeillä tein reilua sivuttais irtoamista, jonka Sentti oikein hyvin kesti. Muutenkin molemmat pojat tekivät hienoa työtä, vaikka hallissa oli jo melko lämmin.

Torstaina ensimmäiset ulkotreenit Ojangossa uuden ryhmän kera. Rata alla, rata oli Marjo Heinon 2 luokan melko helppo rata, oikein kiva rata näin ensimmäisiksi ulkotreeneiksi. Kontaktin alastuloja treenattiin ennen rataa melko paljon ja Sentti teki todella nätit alastulot. ---nooh ne kerkesi sitten kyllä täysin unohtua radalla mentäessa.. aargh.. Muuten tehtiin hienoa 0- rataa molemmilla kerroilla, lukuunottamatta kontakteja, virheettömiä nekin mutta treeneissä vaaditaan kyllä pysäytyskontaktit, joista ei kyllä puomilla eikä A:lla ollut tietoakaan.  6-7 väli tehtiin poispäinkäännöksellä ja se sujui YES, 15 takaaleikkauksena jossa olin hiukan myöhässä mutta koira teki silti upeesti. Kivat treenit, kiva ryhmä ja kiva kun ulkokausi alkoi.. :)


Perjantaina episteltiin Puolarmetsässä vesisateessa. Rata alla (mikäli oikein muistan), radalla ei valitettavasti ollut suurempia ohjauskiemuroita, keskityttiinkin molemmilla radoilla kontakteihin, teki ne melko nätisti mutta pysähtyi aavistuksen liian ylös, ekalta radalta nolla jolla sijoituttiin kolmanneksi, tokalla radalla loikkas A:lta alas, korjasin josta hylly. Sade ei kyllä vaikuttanut yhtään onneksi Senttiin radalla, mutta radan jälkeen kun otin lelun pois, Sentti muisti olevansa vesisateessa ja pisti liinat kiinni, jäähdyttelenkillä saikin vetää sitä perässä, meidän hienohelma.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti