tiistai 1. toukokuuta 2012

Kevättä kevättäMielettömän hienoista ja lämpimistä keleistä on ainakin lähipäivinä saatu nauttia. Sunnuntaina avattiin naapureiden kanssa terassikeli syöden ja juoden ulkona, I-H-A-N-A-A, ja myös vappu on saatu viettää aurinkoisessa kelissä. Koiratkin nauttii niin sanoin kuvaamattoman paljon kun kevät on toden teolla saapunut, saa viettää aikaa takapihalla kaivaen kuoppia (ei sais!) ja kepeillä leikkien. Sentti rakastaa auringon palvomista. Meidän taloudessa asuu tällä hetkellä myös yksi murkku-ikäinen lammaskoira. Energiaa on kuin pienessä kylässä ja jos ei pennun mielestä tarpeeksi actionia päivään tule niin siitä kyllä varmasti kärsii kaikki. Meillä koirat saa lenkitystä runsaasti ja vielä kahdeksankymmentä prosenttisesti vapaana, treenejä pari kertaa viikossa ja vielä päivittäiset (no ei nyt ihan päivittäiset) aktivoinnit, mutta mikään ei riitä. Ja kun tylsyys siis iskee niin alkaa komennus, Sentin ja Kevinin ärsytys, tavaroiden repiminen, johtojen syöminen, kasvien repiminen pihalla ynnä muu ihana kiltin koiran toiminta. Hyvin kasvatettu koiran alku siis meillä, selvää omistajan hermojen koettelemista.. :) Totellaan kyllä, mutta aina täytyy yrittää se kerta kiellon päälle vielä, niin pikkulapsi vaihe menossa. Sentillä on pari kertaa mennyt hermo rasavilliin karvapalloon joka sinkoilee yli ja ali terriereiden ja on ärähtänyt sille melko kovasti, onneksi Domilla on karvapeitettä josta saa kiinni.. Domi on ollut todella rohkea ja reipas pentu, mutta nyt iän karttuessa on tullut myös asioita eteen jotka arveluttaa pienen miehen elämää, kuten kentällämme vieraillut sirkus tai tutun tien varteen kaatunut roskis. Täytyykin tässä iässä pyrkiä kohtaamaan uusia ja pelottavia asioita mahdollisimman paljon ilman isoveikkoja.

Sentin kanssa kisattiin sunnuntaina PET- expon epiksissä pari starttia. Kovin mairittelevia tuloksia emme saaneet aikaan mutta hyvää harjoitusta runsaassa väkijoukossa kyllä. Väkeä oli runsaasti, paljon lapia ja vielä paukkuvia ilmapalloja siellä sun täällä. Sentillä oli veryttelyssä kyllä vauhtia runsaasti, pohja oli erilainen kuin kisakentällä ja Sentti suti melkoisesti. Radalle lähtiessä vauhti jäi taas ties minne ja itse olin melko väärin sijoittunut kun koira ei tullutkaan suunniteltua vauhtia. Ekalta radalta yksi putken kielto, kääntyi ulos putkesta (??!!) ja yliaikaa, toiselta radalta kontaktivirhe ja keppivirhe ja hieman yliaikaa. Nollia ei tullut mineissä joten sijoituimme kakkosiksi. Palkinnot olivat sitten sitäkin paremmat, kakkossijasta sai säkin pipanoita, pedigreen dentastickejä, markiesia 2 pakettia, beefstickejä, schmackosia, koiranruokaa ja vielä ihanan pallolelun. Sentille nyt paljon vauhtitreeniä epiksissä lentävällä palkalla ja vaikka palkaten kesken radan, vauhtiongelmaahan ei treeneissä esiinny laisinkaan. Hyppytekniikkaa pyritään myös mahdollisimman paljon treenata. Treenitaukoa tässä ehtiikin tulla melkein kaksi viikkoa kaikille, mikä tekee varmaan ihan hyvää myös itselle.

Tässä onkin suunniteltu vähän kesän ohjelmaa, ulkotreenit alkavat ensi viikolla Sentin osalta Ojangossa. Domin kanssa en edes hakenut seuran treeneihin ehkä myöhemmin, mutta tällä hetkellä haluamme pysyä Helin opeissa, viikkotreenithän ovat kesän tauolla mutta yritämme päästä Helin yksäreille mahdollisimman usein ja toivottavasti saamme myös Hipun treeneihin mukaan. Sporttiksellä käymme tiistaisin treenaamassa ja Ojangossa silloin tällöin vapaatreenamassa. Kisasuunnitelmia on melko vähän tiedossa, toukokuun lopussa tarkoitus korkata kolmoset ja ehkäpä heinäkuussa HAU-Openissa käydä kisailemassa, mutta muuten lomailemme ja nautimme kesästä Sentin kanssa täysin rinnoin ja aktiivisempaa kisailu tarkoitus jatkaa vähän syksymmällä. Sentillähän on selkeästi paremmat etenemät hallissa kuin ulkona. Muutenkaan helteessä treenaminen/kisaaaminen ei ole Sentin juttu, kun vetää kierrokset niin kaakkoon pelkästä agilitykentän näkemisestä ja helteellä väsyy useimmiten melkosen nopeasti. Domi pääsee myös sopivan ahkerasti treenaamaan, syksyllä vuoden iässä tulee sitten rimojen nostot, puomin, A:n, keinun ja keppienkin opettelu eteen, jännittävää! Kevin pääsee aksaamaan leikkimielellä ja Rally-Tokoa jatketaan tavoitteena päästä tulevaisuudessa kisaamaan. Olisimme saaneet kesäksi ryhmäpaikan Rally-,mutta se valitettavasti oli samana päivänä kuin Sentin agitreenit, joten treenailemme siis itsekseen ja jatkamme ryhmässä treenaamista syksyllä.Leikkiin liittyi myös naapurin Nasu- russeli
Etsi pää kuvasta


Talven jäissä ollut juoksuharrastukseni on taas herännyt täysin rinnoin henkiin. Tykkään toki juoksemisesta, mutta en talvella liukkaassa ja pakkasessa, olen siis hieman mukavuudenhaluinen. Näin ollen juoksen siis huhtikuusta marraskuuhun. Mukaan pääsee vuorotellen Sentti ja Kevin, molemmat tykkää juosta sellaisia vajaa 10 kilsan lenkkejä jotka riittää myös mulle. Välillä Juhan kanssa ilman koiria voi yrittää rykäistä vähän pidempiäkin. Koirat pääsee myös silloin tällöin pyörälenkeille mukaan ja molemmat terrierit jolkottelevat myös pyörän vieressä kovin mielellään. Domin täytyy vielä hieman aikuistua ennen kuin pääsee juoksulenkeille mukaan, mutta siitä tulee varmasti myös mainio lenkkikaveri.

Vapun kunniaksi pääsi meidän vesipeto Kevin kroolailemaan ekan kerran tänä vuonna. Domikin olisi kovasti halunnut mennä, mutta ei vielä tänään uskaltanut kuin kahlailla, mikä oli varmaan ihan hyvä sillä ei tuo meriveden lämpötila taida vielä kovin korkea olla.
2 kommenttia:

  1. Hyvät palkinnot saitte Sentin kanssa, vaikka radat ei menneetkään ihan nappiin! <: Mietinkin, että miten sijoituitte epiksissä, kun jouduin lähtemään takaisin kotiin ennen kuin kisat oli käyty. Teillä on hyvä, kun isoveljet komentaa murkkuilevaa lammaskoiraa. Hippukin tarvisi sellaisen :D

    VastaaPoista
  2. Heh, meiltä saa kyllä terrieriä lainaksi, voi Hippu järkyttyä..

    VastaaPoista