maanantai 18. huhtikuuta 2016

Talli lauantai

Koko ihana aurinkoinen, kaunis ja lämmin lauantai tuli vietettyä tallilla kaverini Johannan kanssa. Ensin kävimme ratsastamassa ihanan Louis-tamman Nummelassa ja sieltä ajoimme ratsastamaan vielä kaverini valmennettavan hevosen Inkoon puolelle. Inkoon tallilla oli myös ihania kaneja, joihin Domi rakastui ihan totaalisesti. Sitä ei meinannut saada kotiin kanien luota. Se varmaan toivoisi omaa pientä kania kotiin (not!). Tehtiin myös lauantaina tallilla koirille hyppytekniikkatreenit, sillä hevosten puomit toimii oikein kätevästi myös koirilla speedbumbeina.



Normaalisti me käydään parisen kertaa viikossa tallilla. Välillä enemmän varsinkin nyt , kun kaverini Mari on raskaana ja ei ole itse päässyt pitkään aikaan hevosen selkään. Domihan on ollut alusta asti aivan täydellinen tallikoira, jonka voi halutessaan ottaa maastoon mukaan ja tottelee minua selästi käsin yhtä hyvin kuin maasta käsin. Shokki on Shokki ja sen kanssa on saanut tehdä ihan julmetusti töitä, jotta se toimisi edes vähäänkään yhtä hyvin kuin Domi tallilla. Minulle on kuitenkin tärkeätä, että ne pystyvät olla mukana ja vapaana kaikissa tallitouhuissa. En pystyisi oikein käymään tallilla, jos joutuisin ne kotiin jättämään tallille mentäessä.


Shokki on ollut todella uhkarohkea hevosten kanssa ja juoksee mielellään aivan liian läheltä hevosen jalkoja. "Paimentaa" myös helposti hieman liian agressiivisesti hevosia. Tammikuisen äksidentin jälkeen, kun pyörähti hevosen jaloissa touhuun on tullut hieman järkeä ja ehkä pientä kunnioitusta on alkanut näkymään hevosia kohtaan. Maastoon en Shokkia voi mukaan ottaa ja täysin vieraiden hevosten kanssa pidän Shokin kauempana, onneksi käymme niin pienillä talleilla, joten pääosin Shokki pystyy olemaan aina mukana. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti