tiistai 18. marraskuuta 2014

Voihan kontaktit

Onpas taas ollut lähiaikoina pohdittavaa kontaktien kanssa. Kaikkien kontaktien kanssa on palattu hieman taaksepäin ja ruvettu vahvistamaan niillä perusosaamista sekä vieläkin lisää nopeutta niille. Kontaktit kuten oikeastaan kaikki muukin toki tarvitsee vahvistusta läpi koiran agility-uran. Kaikki kolme kontaktia on kuluttavia esteitä koiralle, joten kaikkia näitä pyrin treenaamaan mahdollisimman paljon muulla tavoin kuin kokonaisina esteinä

Puomilla Domilla on hyvä vauhti ja selkeä paikka, mutta kovemmassa vireessä ja kisatilanteessa varastaa puomilta. Puomia treenataan kotona pitkällä lankulla, jossa kovassa vireessä ja suurella ohjaajahäiriöllä juoksutan koiraa 2on2offiin. Jo ihan tällä saa mielestäni hyvin treenattua vauhtia alatuloon ja itsenäisyyttä sekä vahvistettua vapautuskäskyä. Tämähän meillä on se haastavin kun koira on liikaa liikkeessä kiinni ja vapauttaa itsensä liikkeen mukana tai heti kun on läväyttänyt itsensä 2on2offiin. Nämä ovat ongelmia nimenomaan vain kovassa vireessä ja tämän vuoksi yritän nostattaa tähän virettä myös kotona. 

Juoksu Aa saatiin viime vuonna melko nopeasti hyväksi, mutta tällä hetkellä osuma on aivan liian korkealla. Useimmiten osuu kyllä, mutta se ei kyllä totisesti voi noin epävarma olla. Otettiin kehikko takaisin ja sillä pyritään venyttämään laukka-askelta pidemmäksi. Domin luontainen laukka ei valitettavasti ole niin pitkä. Juoksu Aa:ta treenaan madalletulla Aa:lla myös enkä aina täyskorkeana. Täyskorkean Aa:n kanssa otan vain pari toistoa per treenikerta. Kotona juoksutan myös boxin läpi kerran kaksi viikossa sitä vahvistaakseni.

Keinun kanssa myös palattiin aikalailla alkutekijöihin. Jennan ohjeiden mukaan ollaan keinua nyt treenattu. Eli juoksutetaan koiraa päähän asti siellä namipalkkaa ja koira nostetaan pois. Sen lisäksi heijataan keinua koiran ollessa alastulolla. Ojangossa on myös loistava baby keinu, jolla on super hyvä treenata varmuutta sekä nopeutta keinulle.

Jotain positiivista vaikka olemme lähiaikoina Domin päällehyökkäämisen vuoksi päässeet treenaamaan aivan minimaalisesti niin kyllä on koiran radanlukutaito viimeinkin pikkuhiljaa nytkähtänyt eteenpäin. Kyllähän asiat paranee, kun koiran kanssa treenaa systemaattisesti ja tavoitteellisesti. Näin meillä tehtiin alkuun ja välillä tuntuu, että koira on ollut puolentoista vuoden iässä paljon taitavampi kuin tällä hetkellä. Sitten alkoi omassa henkilökohtaisessa elämässä suuret muutokset, työkiireet sekä oma hyppytekniikkakouluttamiseni joka on vienyt valtavasti aikaa. Meillä oli valtavan pitkiä taukoja ja vaikka kävimme kyllä ohjatuissa niin minkäänlaista systemaattista treenausta ei reilusti yli vuoteen ole ollut. Onneksi FitDogin myötä meidän treenaaminen on nyt taas varmasti ruodussa.


Pieni radanpätkä viime viikon treeneistä kun olimme treenaamassa kontakteja ja lopuksi vähän hurviteltiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti