lauantai 2. kesäkuuta 2012

Luota siihen koiraan

Tässä onkin ollut melko rauhallista treenirintamalla jonkun aikaa. Viime viikon tiistain treenit jäivät väliin kun olin töissä oman seuran kisoissa ja tän viikon tiistain treenit jäivät väliin kun olimme katsomassa Cesar Milania, joka oli muutes aivan mahtava kokemus, oltiin porukalla ja kaikki tykkäs todella kovasti. Sentin kanssa ollaan käyty kuitenkin ohjatuissa torstaisin, mutta Domin kanssa treenit jäänyt nyt melko vähälle. Kerran ajoin Ojankoon Sentin ja Domin kanssa treenaamaan vähän puomin alastuloja, Sentti teki tuttuun tapaansa oikein hienot alastulot yksittäisenä esteenä mutta radan osana lipsuttiin taas alastuloissa. Domi teki taas aivan mielettömän hienoja alastuloja, oon jo nostanut koiran melkein ylös asti, josta tulee vauhdilla asentoon ja myös ampaisee hienosti eteenpäin, SUPERHIENOO! Kesällä taidan jo ottaa koko puomin käsittelyyn.

Viime viikon treeneissä teemana oli kepit ja putki- A erottelu. Mentiin kahta radan pätkää (keltaisilla numeroilla olevia)


Sentti haki molemmista suunnista hienosti kepit vaikka olin kuulemma ite hiukan tiellä molempiin suuntiin. Ongelmaksi tässä ratapatkällä nousi oikeastaan vain ja ainoastaan mun luottamattomuus koiraan. 9 kepeillä lähdin liian hitaasti valssaamaan 10 takaakiertoon jolloin olin myöhässä ja koira hyppäsi joko väärään suuntaan 10 hypyn tai vauhti hidastui oleellisesti. Persjätöllä keppien jälkeen saimme kohdan onnistumaan hyvin. Mutta vaikka tein mitä kepeillä niin en saanut Senttiä tekemään yhtään virhettä kepeille, joten olisiko pikkuhiljaa aika alkaa luottamaan siihen koiraan ja harjottamaan keppejä suuremmissa häiriössä (so what vaikka tuliskin virheitä, niistä oppii). Puhuttiin taas Annen kanssa että kyllä se koira tekee niin hienoo duunii kun vain luottaisin siihen ja tekisin niitä virheitä niin saataisiin nipistettyä aikaakin meidän radoista pois. Mul on varmaan päässä vikaa kun en opi.


Tokakin rata meni todella hyvin, 3 hypylle joutui joka kerta hiukan kyselemään sillä käsky tuli hiukan myöhässä ohjaajalta mutta hyvin haki 3 hypyn kun ohjaaja oli hereillä (ei muuten mikään helppo kohta). A:n alastulossa käytettiin molemmilla kerroilla targetia, joten nekin menivät oikein nätisti. Sain hyviä vinkkejä miten ohjata putki- A erottelua ja putki-puomi erottelua. Hieno vauhti Sentillä oli vaikka olikin melkoista pyöritystä päivän radat.

Tämän torstain treeneissä meillä ei ollut ohjaajaa ja paikalla olikin vain Minna ja Laura meidän lisäksi, aikaa oli siis ruhtinaallisesti per koira. Ratana oli Esa Muotkan 3- luokan hyppäri. Meidän radan rakennus taidoilla siitä ei ehkä ihan tismalleen tuollainen tullut, mutta hyvin pitkälti tuon näköinen.


Meille vaikein kohta oli yllättäen 5-6 välin välistäveto, hinkattiin sitä muutama kerta ja saatiin lopuksi todella hienot välistävedot radan osana. Näissä täytyy vain taas luottaa koiraan että se tulee välistävetoon eikä liiotella sillä siinä kyllä vauhti töksähtää pahasti. Hinkattiin myös 9 -10 väliä, Sentti tuppas hyppäämään 9 hypyn niin pitkälle, jolloin kaarre venyi ja 10 hypylle tuli huono linja sillä hypyltä oli vienti kepeille. Tein 9 hypylle ihmisnuolen ja vekkasin 10 hypylle jolloin sain hyvän linjan kepeille. Kiitos Lauralle super paljon ohjaamisesta! Hyviä neuvoja sain varsinkin noihin välistävetoihin ja Sentti sai paljon kehuja loistavasta kääntymisestään, silloin kun ohjaaja ohjasi hyvin.

Tänä aamuna otin kaikki koirat mukaan juoksulenkille, Domi mukana ensimmäistä kertaa hienosti se juoksi, alussa yritti vähän roikkua nilkassa mutta hienosti jaksoi, ihanaa saada siitäkin pikkuhiljaa lenkkikaveri. Juostiin purtsilla ja pidin kaikki koirat vapaina ja sain kerrankin olla ylpeä kaikista koirista sillä kiltisti väistivät mun sivuille kaikki juoksijat, kyllä noi terrieritkin hienosti tottelee ainakin useimmiten sen vain tuppaa unohtamaan kun ne kyllä osaa myös kadottaa korvat ja olla tottelematta varsinkin Sentti. Juhakin kävi juoksemassa vielä äsken vähän lyhyemmän lenkin ja nyt koirat saakin jäädä illaksi keskenään, väsyneinä.. :) Huomenna mikäli ei sada ajateltiin ajaa Ojankoon treenaamaan ja mukaan pääsee kaikki koirat. Kevin ei ole päässyt muutamaan kuukauteen kunnolla esteille joten toinen on varmaan aivan innoissaan. Ihanaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti