torstai 20. marraskuuta 2014

Leena Piiran luona


Viime viikolla ajettiin Domin kanssa Saloon Leena Piiran hoidettavaksi Kuninkaantien Eläinklinikalle. Domi ei ole Piiran luona ennen käynyt. Osteopaateista olemme tähän mennessä käyttäneet Kaiperlaa sekä Jerry Ketolaa. Normaalisti Piiran ajat menevät yli puolen vuoden päähän, mutta Niinu sai meille järkettyä ajan onneksi lyhyemmällä varotusajalla.

Leena haastatteli todella perusteellisesti lähes koko Domin elämän läpi. Sain myös hirmuisesti vinkkejä kuinka tuota harrastuskaveria kannattaa tuijotella ja mitkä oireet mahdollisesti liittyy mihinkin. Loistavia vinkkejä myös, kun tuijottelen koulutettavia hyppytekniikkaoppilaita.

Katsoimme Domin ensin seisaalteen, josta pystyin itsekin näkemään, että koira varaa paremmin oikealle takajalalle ja koko kroppa on vino oikealle. Domi seisoo myös hieman etupainotteisesti. Näin olen huomannut useampien koirien seisovan, joita olen hiplaamaan päässyt. Vasen puoli siis edelleen valitettavasti aika paljon huonompi. Sama puoli, joka oli koiran hyökkayksen jäljiltä huonona. Trauman seurauksena tämä on tullut, mutta se jää epäselväksi onko koiran päällekäymisen jälkiä vai vaikka liukastumisen tai jonkun törmäyksen seurausta. Tärkeintä, että se saatiin nyt hoidettua kuntoon ja varmasti kunnolla.

Muutamat treenit ehdimme ennen Piiran käyntiä käydä rykäsemässä mitä näin jälkikäteen ei olisi kannattanut kyllä tehdä, kun koira on niissä käyttänyt kroppaansa väärin ja vahvistanut vääriä liikeratoja. Onneksi emme enempää ole lajitreeniä tehneet. Hitsi kun nuo koirat osaisivat puhua ja kertoa, että nyt ei ehkä ole kropassa ihan normaali tunne. Domi on niin kovassa vireessä agilitykentällä, että sillä saa olla pää kainalossa, jotta se jotain rupeaa näyttämään. Näin onkin niin äärimmäisen tärkeätä osata lukea omaa koiraansa

Kroppa reagoi hoitoon hyvin ja tunti kahdenkymmenen minuutin jälkeen lattialta nousi varmasti hyvin paljon tyytyväisempi koira. Valtava kiitos Leenalle, joka käytti niin paljon yliaikaa Domin hoitamiseen. Ensi viikolla sitten taas Remediumiin Marin käsittelyyn 

Piira suositteli meille myös paljon enemmän ravilenkkeilyä. Domi 90 % kulkee vapaana ja yritän kyllä katsoa, että liikkuu tarpeeksi myös ravissa. Käynnin jälkeen olen pitänyt ainakin yhden pidemmän lenkin päivässä koiraa hihnassa ravissa ja varmistan että takajalkojen liike on pitkää ja voimakasta. Paljon liikutusta pehmeällä alustalla, hidasta ylämäkikävelyä, selän pyöristämistä  ja BOT-loimen käyttöä Leena piti myös tärkeänä Domin kanssa. Nämä hyvin kuuluukin jo Domin viikkorutiiniin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti