torstai 31. lokakuuta 2013

Koira paikkaa huonoa ohjaajaa

rytmitys hukassa,  kädet huitoo mihin sattuu, ohjaaja myöhässä eikä edes pysy pystyssä
onneksi koira on noin huikea <3

Maanantaina treenattiin Niinulla. Keli oli todella syvältä. Pimeätä, mustaa, myrskytuulta ja kaatamalla vettä vaakatasossa. Oltiin niin uitettuja koiria kumpainenkin alkuverryttelyn jälkeen. Treeneissä onneksi sai pistää tassua toisen eteen niin ei ehtinyt tulla kylmä. Radalla välistävetoja ja puomi-putki erottelua. Ne onkin meidän treenilistan kärjessä, joten aivan loistavaa. 

Domi on opetettu välistävetoihin kroppaa "kääntäen". Näin tehtiinkin ekalla kerralla. Ei toivoakaan, että ehtisin kääntämään kunnolla kroppaani välistävedoissa. Tokalla yrittämällä tehtiin välistävedot vain "vetämällä", joka näköjään riitti ja toimi selkeästi paremmin. Jäätiin kyllä miettimään pilaako se meidän valmiiksi hieman huonot päällejuoksut, jos ohjaan välistävedot noin. Saapi nähdä.

Puomi-putkia erottelua mietittiin lopussa pidempäänkin. Tällä hetkellä se ei selkeästikään toimi, vaan koira kyllä systemaattisesti valitsee putken ohjaajan tekosista riippumatta. Päätettiinkin vaihtaa tapaa, jolla olemme treenanneet putki-puomi erottelua. Jatkossa vahvistetaan vain apuohjaajan kanssa puomia niin että vapautus tulee vain puomia katsoessa. Varmistetaan ettei vahingossakaan vahvisteta vääriä asoita, miten nyt näyttää käyneen.


Tiistaina Ojangossa treenaamassa. Keli yhtä karmea kuin maanantaina, ohjaaja parempi ja koira taas hyvä. Vettä tuli taas saavista kaatamalla. Tästä lajista on kyllä tykättävä, jotta illasta toiseen yön tunteina talsii verryttelemässä koiraa syysmyrskyssä kaukana kotoa. Maksaen siitä. Ja vielä mielellään.

Rata sisälsi mukavasti aivojumppaa ohjaajalle sekä koiralle. Muurille en muista harjoitelleeni ennen ennakoivaa valssia, joten en ensimmäisellä kerralla uskaltanut tarpeeksi ennakoida. Putkijarru toimii hyvin. Takaaleikkaukset toimii. Niin ja koiran äänihuulet toimii selkeästi radalla. Hirveä huuto. Huudon vielä ymmärtää ohjaajan töpeksiessä, mutta ei kai sitä ihan koko ajan tarvitsisi huutaa. Ihan piti jättää äänetkin videolle tästä syystä. Jos videoita katsoo niin suosittelen katsomaan ilman ääniä. Itse en ainakaan voi katsoa pätkiä Domin ollessa kotona.

Domi on saanut aimo annoksen itseluottamusta ja näissä treeneissä sen huomasi hyvin. Keskivaiheilla olevan putkirallattelun jälkeen uskoin Domille riittävän pelkkä "vetäminen" estääkseen ansahypylle irtoamisen. Mutta mitä vain sinnehän se ampas sujuvasti kutsumisesta huolimatta. Aika nasevaa. Ei muuten haitannut yhtään. Kun lisäsin putkijarrun niin onnistuihan kääntäminenkin sujuvasti. Myös ohjaajan luottamus koiraan saisi vielä kasvaa.

Näillä eväin kisataan sunnuntaina ensimmäistä kertaa kisaavien radalla möllikisoissa


2 kommenttia: