tiistai 11. kesäkuuta 2013

MökkiagilityaViime viikonloppuna mökkeiltiin helteisessä säässä. Meidän järven lämpötila oli viikonloppuna jo 25 astetta. Näin ollen jopa minä sekä Juha uskallettin heittää talviturkkimme. Enpä muista koska olisin talviturkkini ennen juhannusta aikaisemmin heittänyt. Sentti ja Kevinhän on jo aikoja sitten omat talviturkkinsa heittäneet, mutta Domi edelleen odottaa omansa poisheittämistä. Edistystä on kuitenkin joka kerta havaittavissa. Tällä kertaa seisoskeli jo vedessä, mutta yhtään syvemmälle ei halunnut tulla. Tällä viikoll onkin sitten pikku hiljaa palailtu tavanomaiseen Suomen kesäsäähän eli epävakaisuuteen. 

Silloin tällöin (kun ehdimme) teemme myös pientä agilitytreeniä mökillä. Mökillä on hyvä kenttä tähän tarkoitukseen. Esteistä sieltä löytyy tällä hetkellä vain hyppyjä sekä kepit. Tarpeen meillä olisi kyllä myös rengas rakentaa taikka tilata netistä. Olisihan putkikin aika kiva, mutta ehkä me nyt kuitenkin pärjätään ihan näillä.

Mökillä on kuitenkin kaikkea muuta kivaa tekemistä ja koirat varsinkin Domi ja Kevin puuhaavat menemään pitkin maita ja mantereita koko päivän. Nukkumaanhan niitä ei koko päivänä saa. Illallakin ne saa väkisin hakea sisään nukkumaan. Sitten ne yleensä kyllä kaatuukin suorilta jaloin. Näin ollen kovin usein ei esteitä kentälle tule kannettua. Ja mikäli kannan niin pidetään treenit tosi lyhyinä, rimat matalana ja tehdään vain parilla hypyillä jotain ohjauskuviota tai irtoamistreeniä. Nyt viikonloppuna treenasin kahdella hypyllä pakkovalssia sekä takaaleikkausta. Molemmat sujui mallikkaasti. Tarvetta olisi kyllä ensi mökkireissulla myös ne kepit kaivaa esiin ja ottaa keppitreeniä

Eilen käytiin Niinun treeneissä ja Domi oli ihan huippuvireessä ja irtoili hypyille loistavasti. Harmi vain eilisen treenin aiheena oli enemmänkin kädessä pysyminen ahtaissa paikoissa kuin hyvä irtoaminen. Ohjaajan käsi kuitenkin nousi välillä niin korkeelle, että näytti siltä kuin olisin yrittänyt lähettää koiran jollekin maata kiertävälle radalle. Äh!! Millä ne kädet saisi kuriin? Mutta silti olen tyytyväinen koiran mielettömiin irtoomisiin, vaikka ne ei näissä treeneissä ollutkaan ihan tarkoituksen mukaiset. Mutta unohdetaan nyt tässä tapauksessa se pieni muotoseikka.

Näissäkin treeneissä ja todella korostan sanaa näissäkin treeneissä meillä takkusi rengas. Yksittäisenä esteenä hyppää hyvin, mutta vauhdin kiihtyessä ei vaan vieläkään kestä ohjaajan lujaa liikettä vaan juoksee kehikosta tai hyppää renkaan huonosti. Yleensä jättää takajalat nostamatta jolloin kolauttaa renkaaseen. Ei onneksi sentäs rysäytä päin rengasta. Tai näin ei ole ainakaan vielä koskaan käynyt. Kop kop. Olipas muuten järkevää kirjoittaa tämäkin lause ylös, nyt se ainakin tapahtuu. 

Treenilista on jo huikean pitkä, mutta kyllä ensisijaisesti meidän täytyisi nyt saada kaikki esteet estevarmaksi. Rengas taitaa tällä hetkellä olla ainut, mikä ei ole. Keinua ei olla vähään aikaan treenattu ollenkaan, mutta uskon sen tulevan varmaksi nopeasti. Treenilistan kärjessä myös putki-puomi erottelu sekä putkijarru.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti