sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Nauti hetkestä!

Viime perjantaina lounaalla työkaverin kanssa iski tajuntaani tärkeä asia, joka tuppaa usein unohtumaan tässä hektisessä elämässä. Se ajatus nousi esiin, kun tuntui että olin jo monta päivää vain odottanut viikonlopun alkua. Vaikka pidän työstäni niin huomaan kuitenkin odottavani viikonloppua, odotan seuraavaa reissua (hyvä että ehdimme edes reissusta kotiin, kun alamme jo varaamaan seuraavaa reissua, jotta on jotain mitä odottaa), odotan kesää, syksyllä odotetaan joulua.. Oravanpyörä vaan jatkuu.

Me ihmiset tunnumme aina odottavan jotain. Viikonloppua, kesää, lomareissua, palkkapäivää, juhlia, treenejä, mitä tahansa. Pitäisi kuitenkin muistaa nauttia itse hetkestä. Odottaessa voi mennä monta hyvää hetkeä ohitse. Mitä jos nautimme elämästä vain kesällä tai reissussa tai viikonloppuisin. Se tarkoittaisi että oikeasti nauttisimme prosentuaalisesti hyvin pienen ajan elämässä ja suurin osa ajasta menisi vain odotteluun. Tämän vuoksi olisi ehdottoman tärkeää osata nauttia jokapäiväisestä elämästä, siitä omasta arjestaan. Elämä on sen verran lyhyt, että siitä pitää osata nauttia.

kuvat: www.rimmablog
Tavoitteita saa ja pitää olla. Usein voi vain käydä niin, että pyritään sokeasti vain kohti yhtä tavoitetta ja mikäli siihen ei päästä ei voida olla tyytyväisiä. Tai kun tavoitteeseen pääsee, voi tulla hyvinkin tyhjä olo. Oma mottoni on "ei se päämäärä vaan se matka". Tärkeää on oppia nauttimaan siitä matkasta jopa enemmän kuin itse määränpäästä. Täytyy osata nauttia myös niistä pienimmistä saavutuksista, eikä aina vain haluta enemmän ja enemmän. Tähän toimii hyvin välitavoitteiden asettaminen. 

Joskus voisi myös tehdä hyvää elää hetki koiran elämää. Ne varmasti elävät vain hetkessä eivätkä osaa odottaa aina jotain parempaa hetkeä. Jospa mekin vain oltaisiin tyytyväisiä juuri tähän hetkeen ja itseemme. Pysähtyisimme ja miettisimme asioita, joista olemme kiitollisia ja kuinka hyvin meillä asiat todellisuudessa onkaan. Mikään ei kestä ikuisesti, opetellaan siis nauttimaan niistä hetkistä ennen kuin ne katoavat. Nyt siirryn keittiöön tekemään ruokaa rakkaimpieni kanssa ja nauttimaan siitä hetkestä.

3 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus ja totta joka sana :) Mielestäni koirien kanssa touhutessa parasta onkin juuri se hetkessä eläminen. Se on tosi tarttuvaa ja usein kun tulen ulkoa kahden likaisen puudelin kanssa huomaan kuinka osasin hetken olla miettimättä mitään joutavia ja vain nauttia ulkoilusta kahden hömpän kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Eläinten seurassa kyllä unohtuu kaikista parhaiten huolet ja murheet <3 <3

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista