tiistai 17. maaliskuuta 2015

"Agilityn riemua ja flowfiiliksiä radalla"



Laura Fitdogilta haastatteli mua ja Domia (Domi yritti olla yhtä paljon äänessä) joulukuun leirin yhteydessä. Pitkästä haastattelusta on Laura kyllä loistavasti saanut poimittua loistavasti ajatuksiani oikealla tavalla ylös.


Teksti: FitDogWay blogi, Laura Heinonen

"Mari osallistuu valmennukseen shetlanninlammaskoira Domin kanssa. Domi on nopea ja sähäkkä agilitykoira. Mari on lähtenyt viemään koiraa maltilla eteenpäin, fysikkaan ja lihaskuntoon on panostettu paljon alusta asti.

FitDog valmennuskokonaisuus on ylittänyt Marin odotukset. Treeni on ollut systemattista ja isot kokonaisuudetkin on pilkottu pieneksi osiksi, jolloin treenaaminen on täsmällistä tietyn asian kehittämistä. Myös omatoimitreenit hallilla ovat Marin mielestä nykyään paljon helpompi toteuttaa, kun mielessä on selkeästi yksi juttu, jota kulloinkin treenataan.

Tiimiläiset tapaavat toisiaan myös leiriviikonloppujen ulkopuolella. Mm. kerran viikossa he käyvät porukalla juoksemassa koirien kanssa ja kuntoa on parannettu yhdessä myös kuntosalilla. Kun yhdessä on sovittu päivä ja kellonaika mihin treenataan, ei siitä pääse luistamaan vaan tulee paremmin treenattua suunnitelmien mukaisesti!

Mari on itse kouluttautunut hyppytekniikkakouluttajaksi ja panostaa paljon koiran fysiikkatreeneihin. Domilla on oma viikko-ohjelmansa, joka sisältää mm. syvien lihasten treenausta, jumppaa, hyppytekniikkaa, juoksua ja mäkitreeniä. Nyt Domin fysiikka on siinä kunnossa, että se jaksaa myös pidemmät treenit loistavasti ja on näin ollen valmis aloittamaan myös kisauransa tänä vuonna.

Marin tärkein tavoite agilityssa on tulla koiransa arvoiseksi ohjaajaksi. Domi on hyvä ja nopea koira mutta sen ohjaaminen ei ole helppoa koiran lukiessa niin tarkkaan ohjaajaansa. Koira kehittää Maria koko ajan ohjaajana ja yhteispeli paranee koko ajan. Marin mielestä agilityssa parasta on yhdessä tekemisen meininki ja yhdessä onnistuminen! Treeneissä Mari on Domille täysin ainutlaatuinen ja koiran silmissä on nähtävissä agilityn riemu. Parivaljakko onkin jo saavuttanut yhdessä huikeita flowfiiliksia radalla!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti