perjantai 27. maaliskuuta 2015

Äärettömän lujaa ja uskomattoman läheltä


Eilen illalla Marjon kanssa Teemun yksärillä. Teemun treeneihin on aina mielenkiintoista mennä kun koskaan ei tiedä mitä on luvassa. Alkuun hieman paineensieto testausta, kuten jokaisella meidän yksärillä. Miten niin ohjaajat sen tarpeessa.  Saimme radan joka piti viesti tyylillä tehdä läpi käyttämättä kuitenkaan parina yhtään samaa hyppyä samaan suuntaan, hyppyjä radalla 9, mutta hyppyjä piti yhteensä parina suorittaa 18. Vaativuutta toi jo itse oman ratasuunnitelman kehittäminen ja piti vielä koko ajan pystyä seuraamaan mitkä hypyt viestipari käytti. Myös sylissä huutavat koirat, jotka olisi halunneet selvästi tappaa toisensa toisen päästessä suorittamaan rataa, ei yhtään helpottanut asiaa. Jokaisesta hyllystä viesti alkoi alusta, joten siinä aikansa sai juosta. Meillä sujui viesti itsesiassa ihan äärettömän hyvin ja taisimme vain kerran hyllyttää. Pystyimme hyvin keskittymään vain omaan tekemiseen vaikka viestipari hyllytteli ja kouluttajakin yritti kaikin keinoin vielä paineistaa lisää viestin aikana. Yleensä vastaavanlaisissa tehtävissä koira kiihtyy aivan atmosfääreihin ja olen itse lähtenyt siihen mukaan. Eilen kuitenkin oman rauhallisuuteni vuoksi myös koira suoritti rataa hyvin ja keskittyneesti oman vuoron aikana vaikka mahdollisuudet paljon kaameampaan lopputulokseen oli nähtävissä. Tämä oli kuitenkin kuulemma pientä  paineensietotreeniä verrattuna siihen mitä meille on luvassa ensi FitDog leirillä ja tulevaisuudessa.

Viestin jälkeen tavallisen agilityn pariin ja back to basics. Valsseja, takaaleikkauksia ja päällejuoksuja, vähän kellottaen eri vaihtoehtoja. Valsseilla Domi toimii nopeimmin kuten ajattelinkin nopeiten. Olisin mielelläni myös testannut olisiko väleihin 3-4 ja 7-8 tehdyt persjätöt voineet olla valssejakin nopeampia, mutta se jäi tällä kertaa ajanpuutteen vuoksi. Itseäni yllätti että vaikka takaaleikkauksista varmasti saisi vielä jonkun verran aikaa nipistettyä niin ne olivat aivan tuolla kahdeksikolla 0,3 sekunttia valsseja hitaampia. Jospa vaan vahvistettaisiin ratatreenissäkin niitä takaaleikkauksia. Harjoittelen kyllä omatoimitreeneissä takaa ohjausta, mutta faktahan on se että ratatreenissä pyrin aina ohjaamaan edestä ja vältän takaaleikkauksia. Niitä totisesti voi vielä siis parantaa. Videolla osa suorituksista. Jätin videolle itseäni varten kaikki virheet ja rimanpudotukset. Niissä hyvin korostuu miten äärimmäisen kiltisti Domi lukee ohjaajaa. Ensimmäisen pätkän tokalla valssilla näkee hyvin kuinka törkeän pahasti olen myöhässä ja koiran ilmalennon aikana muutan suuntaa, jolloin koira laskeutuu hypyn sekaan. Tottakai koiran pitäisi kestää ohjaajavirheitä paremmin, mutta itse otan sen kuitenkin itselleni positiivisena asiana kun koira vaatii hyvinkin tarkkaa ohjausta. Ohjaajana opin enemmän. Tyytyväisiä koiria ja ohjaajia löytyi kaksin kappalein jäähdyttelylenkiltä.

Nyt Domin vienti viikonloppuhoitoon ja suunta kohti Turkua ja The Voicen illan kuvauksia. Luvassa myös Turun suunnalla muutakin jännää viikonloppuna, josta toivottavasti pian pääsen myös Teille raottamaan lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti