keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Maijun koulutuksessa

Lauantaina suunnattiin Etelä-Suomen shelttien järjestämään Maiju Korhosen koulutukseen. Olisimme olleet iltapäiväryhmässä, mutta saimme onneksi vaihdettua aikaisempaan ryhmään poissaolojen vuoksi. Olimme Sarin ja Ramseksen kanssa kahdestaan. Meillä oli hyvin aikaa ja taisimmekin tutustua rataan puolisen tuntia. Maiju pisti meidät tutustumaan niin että se "mielikuvituskoira" on kokoajan mukana ja jo tutustumisessa tiedämme missä se koira menee ja ponnistaa. Tämä on ainakin itselle todella tärkeätä nopean koiran kanssa.

Alun jaakotus sekä takaakierto- persjättö sujui hyvin. Puomilla oli putki- puomi erottelu, jota emme edelleenkään ole harjoitelleet, joten Maiju seisoi putken edessä. Ensimmäisellä puomin alastulolla tuli läpijuoksu, ja tokallakin kerralla oli hieman keskustelua koiran kanssa aiheesta. Kutoshypylle tehtiin poispäinkäännös, joka sujui hyvin. Seuraavalla pätkällä ohjaajalla tuli totaalinen blackoutti. Putken jälkeen oli tarkoitus tehdä merkkaus- persjättö ja takaakiertoon lähetys. Mutta se oli jostain syystä täysin ylivoimainen tehtävä ohjaajalle. Seisoin pahasti Domin tiellä, jonka pudotteli pari rimaa. Anteeksi Domi. Viimein osasin ohjata kohdan ja siitäkin selvittiin.

Kepeille oli aika hankala kulma ja ne olivat vielä aivan kohti seinää. Otinkin ensin pelkät kepit. Tokalla kerralla ohjasin poispäinkäännöksellä kepit, joka saatiin myös hyvin toimimaan tokalla kerralla. Hienosti pujotteli loppuun asti vaikka kepit olivat lähes seinässä kiinni. A-esteen jälkeen olikin todellinen ansaputki koiran linjalla, jonne taisi suurin osa ekalla kerrallakin. A:n jälkeisellä hypyllä treenattiin backlappia. Eipä olla sitä koskaan sitä koskaan treenattu, mutta nopeasti sen koira oppi.

Huipputreenit ja aika kinkkisiä kohtia radalla oli. Paljon ajateltavaa ja oppia saatiin taas matkaan mukaan.  Toivottaavasti päästään pian uudestaan Maijun oppeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti