lauantai 4. toukokuuta 2013

EASII MENOA

Torstaina käytiin Domin kanssa osteopaatilla. Domihan oli ilmiselvästikin parisen viikkoa sitten revähdyttänyt jotain, kun oli oikealta edestä jumissa. Tämä ei onneksi tapahtunut agilityssa. Tällä kertaa Domi oli oikein paljon paremmassa kunnossa. Hoito ja lepo oli todella auttanut. Ero oikean ja vasemman puolen välillä oli minimaalinen. Nyt kun koko hoitoaikaa ei vienyt oikean etuosan hoito niin ehdittiin hyvin hoitaa koko koira läpi. Varsinkin niskan seudun hoitamisesta Domi nautti suunnattomasti ja jopa tuntui nukahtavan. Lopputuloksena oikein vetreä koira. Saatiin täysi siunaus taas aloittaa normaali treenaaminen.

Mitään suurempaa merkkiä Domihan ei revähdyksestä näyttänyt. Parisen viikkoa sitten möllikisoissa kuitenkin juoksi muutamista hypyistä ohi eikä ollut yhtään estehakuinen. Näin voi toki nuori koira tehdä muutenkin, mutta jotenkin hälytyskellot soivat. Onneksi osasin epäillä. Tämähän olisi totta totisesti paljon helpompaa, jos koirat osaisivat kertoa kropan muutoksistaa taikka esimerkiksi koska on treenattu liikaa.

Itseäni kummastuttaa kyllä ihmiset, jotka eivät huollata agilitykoiriaan lähes koskaan saati koskaan. Perusteluina olen kuullut koiran olevan aina kunnossa eikä sen ajatella tarvitsevan huoltoa. Hieman kyllä itseäni ihmetyttää miten voidaan olla varma siitä että koira on koko kropastaan hyvässä kunnossa jos ei sitä koskaan käydä tarkistuttamassa. No mutta tämä on vain oma mielipiteeni ja jokainen tekee omalla tyylillään. Huollatuksen lisäksi on toki tärkeätä pitää koira hyvässä fyysisessä kunnossa, huolehtia riittävästä levosta sekä oikeanlaisesta ravinnosta. Ensisijaisen tärkeätä on myös tuntea oma koira niin hyvin, että pystyy huomaamaan siinä tapahtuvat muutokset.

Nyt on taukoiltu ja hirveä into on päästä taas aksaamaan. Aloitetaan kuitenkin rauhallisesti. Näin ollen maanantain Tehis cupin möllirata jää meiltä starttaamatta. Oon myös ajatellut, että vaikka Domi varmaan kisavalmiiksi pian saataisin, niin virallisiin kisoihin mennään vasta aikaisintaan syksyllä. Nautitaan Suomen kesästä ja mökkeillään kaikki mahdolliset viikonloput. Myös elokuisten häiden järjestely vie ihan tarpeeksi energiaa kesällä. Mietitään virallisia sitten syssymmällä. 

Nyt kannustamaan leijonat voittoon!! :)

Suomi fani

2 kommenttia:

  1. Mä komppaan sua tuon koiran huollon osalta. On kummallista, että ihmiset, jotka osaavat lukea koiraa kuin avointa kirjaa kouluttaessaan niitä eivät osaa lukea koiran huoltotarvetta. Jos vähääkään tarkkailee omaa koiraansa, niin oppii kyllä varsin nopeasti miltä sen meno näyttää ja milloin jotain on vialla.
    On miltei vastuutonta miten agilityä kyllä koulutetaan, mutta ei puhuta näistä perustoista eli koiran kunnosta, lämmittelystä, ruokinnasta, oikeasta liikkumistavasta. Eihän kukaan lähde ajamaan autollakaan, josta puuttuu yksi rengas. Onneksi muutama kouluttaja on herännyt tähän asiaan ja pentukurssilaiset saavat ammattilaisen tarkastuksen ja treenivinkit lihashuoltoon ja kunnon kehittämiseen. Tarkkailkaa niitä koirianne!

    VastaaPoista
  2. Näimpä, veit sanat suustani!! :)

    VastaaPoista