torstai 2. toukokuuta 2013

Valovoimaa

Kevät vierähtää ohi kovaa vauhtia ja ihan pian on jo kesä. Voiko toukokuussa puhua jo kesästä? Pärjäähän siellä jo lyhythihaisessa. Ainakin juostessa :) Aurinko paistaa, linnut laulaa ja perhoset lentelee. Miten kesän tulo tuntuukaan näin mahtavalta joka vuosi. 


Sentti sai maanantaina terveen koiran diagnoosin viimeisellä käynnillä Räihän luona Espoon Eläinsairaalassa. Itse olin Ruotsissa työmatkalla, joten Juha ja Sentti sai ihan poikien kesken selviytyä eläinlääkärikäynnistä. Hyvin selvisivätkin. Sentin tassu kuvattiin vielä kerran. Diagnoosina "Vej 5-varpaan ph 2-3 avulsoitunut pala hyvin lähellä varvasluuta, eli inkorporoitumassa siihen" Suomeksi sanottuna murtuma tuntuu parantuneen ja varvas tuntuu jäykältä. Saa liikkua ja harrastaa täysin vapaasti tästä etenpäin. Nyt loppu sairasloma. Agilityn pariin palataan pikku hiljaa. Saas nähä mitä pitkä tauko on tuonut tullessaan. 


Sentti on nyt siis muutaman päivän ajan saanut lenkkeillä vapaana. Ehtihän se jo melkein seitsemän viikkoa hihnan päässä ollakin. Jo oli aikakin sairasloman loppua. Melko masentunut se olikin vielä  pari viikkoa sitten. Vaikka se varsinainen naatiskelija onkin niiin kyllä se kaipaa liikuntaa ja aivojumppaa siinä missä meidän pienimmätkin. Sentti muuttui ihan pikkupennuksi päästessään ekaa kertaa vapaaksi pitkästä aikaa. Jäi pikkuset suu auki ihmettelemään kun Sentti hepuloi pitkin metsää. 


Vappuaattona korkattiin kavereiden kanssa meillä terassikausi sekä grillikausi. Oliko tarpeeksi lämmintä siihen siitä voidaan olla montaa mieltä. Koiriakin varmasti palelsi, mutta hyvin urhollisesti kaikki kolme vahtivat grillin ympäristössä, että Juha varmasti osaa grillata. Odotus palkittiin loppu illasta kun yöpalaksi pojat saivat hieman nautaa. Nam. Kevin heitti myös talviturkkinsa vappu-aattona, vaikka aika hyytävää merivesi vielä oli. Ei tuntunut haittaavan. Onneksi oli auto lähellä. 


Vappupäivänä sitten korkattiin vielä veneilykausi. Vaikka vielä reilu viikko sitten näytti siltä että meri olisi vielä vappuna jäässä niin kyllä vaan eilen veneellä mentiin Kaivopuistoon. Koirat jäivät kyllä kotiin, melkoisen kylmä niillä olisi ollut siellä. Onneksi jäivätkin, sen verta kovat aallot takaisin tullessa oli, että olisi varmasti meidän nössöilä  kovilla kundeilla voinut alkaa puntti tutista. Parin viikon päästä korkataan mökkikausi ja sitten voikin virallisesti julistaa kesän alkaneen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti