perjantai 22. helmikuuta 2013

Valssit kuntoon!!


Sentin kanssa vietettiin keskiviikko-ilta Ojangossa aksaten. Sentti on kyllä jäänyt ihan selkeästi vähän "kakkoskoiraksi", valitettavasti. Ryhmätreenit on nyt talven ajan olleet vain joka toinen viikko ja omalla vuorollakin oon keskittynyt aika paljon hiomaan Domin kanssa yksittäisiä esteitä, niin Sentin kanssa on treenattu ihan käsittämättömän vähän. Lahjattomat treenaa, pääasia että hauskaa on joka treeneissä. Onneksi kesällä treenataan taas kerran viikossa ja kohtahan Ojankon ulkokentillekin pääsee treenaamaan, sillä lumethan sulaa aivan pian, eikös? 

Näissä treeneissä hiottiin valsseja kuntoon. Kakkoselle ennakoiva valssi, kepeille vienti takaaleikkauksella, valssi keppien jälkeen sekä seiska esteelle. Kymppi esteelle pakkovalssi ja vielä 12  esteelle pakkovalssi ja puomille takaaleikaten. Näissä treeneissä meidän avainsanat oli kyllä luota koiraan ja lähde liikkeelle aikaisemmin, niin hyvä tulee. Ennakoivasta valssista pitäisi uskaltaa lähteä rohkeemmin liikkeelle. Keppien takaaleikkaus toimi joka kerta upeesti. Valssit saatiin sujumaan mutta nuo vauhdissa tehtävät pakkovalssit ei vaan oo mun juttu, ei sitten ollenkaan. 

Hyviä huomioita Jennin kanssa yhdessä huomattiin. Sentti pitää ottaa hyvin haltuun ja käskyt ajoissa, muuten rupeaa helposti arpomaan esteitä ja on epävarma, jolloin vauhtikin tietenkin hiljenee. Hyvin on jo tiedossa sekin, että Sentti todella lähtee usein hakemaan hypyille takaakiertoa, viimeisen hyppykiemuran oloisissa paikoissa Sentti pitää ottaa voimakkaasti käteen, jottei lähde takaakiertoon. Loppuun treenattiin vielä puomia nopeemmaksi hetsaten. Saatiin nopeemmaksi ja siltikin Sentti teki hienot alastulot joka kerta. Kentän laidalla otin keinua etupalkalla ja yritin saada Senttiä juoksemaan loppuun asti täysillä, jotta keinun suorituksesta tulisi nopeampi. Oikein hyvät treenit ja kiva radanpätkä valssien treenaamiseen.

Sunnuntaina olisi tarkoitus kisata Sentin kanssa yhden agility- ja yhden hyppyradan verran Hyvinkäällä. Sentin narttujen perään haihattelu ei kyllä varmaan ole lisännyt ainakaan vauhtia. Nooh, lähdetään ainakin keräämään lisää kisakokemusta koiralle sekä ohjaajalle. Ihanaa viikonloppua kaikille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti