lauantai 9. helmikuuta 2013

Katso koiraan ja rytmitä!

Maanantaina Niinun treeneissä sain taas melkoisia ahaa- elämyksiä. Ihan mieletöntä. Toisaalta tuli myös hieman idiootti olo, että miten en oo tätäkään tajunnut aikaisemmin. Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Domin kanssa tehtiin pätkiä 1-5 ja 7-11. Kepeillä oli verkot ja kun olemme vain ohjureilla keppejä tehnyt niin en viitsinyt sekottaa koiran päätä tekemällä verkoilla. 

Treenasimme ensin kakkos esteeltä merkkausta ja pakkovalssia kolmoshypylle, niin että heitin itse lelun kolmoshypyn yli. Sen onnistuttua hyvin lisäsimme myös ekan hypyn mukaan. Itse jään liian helposti varmistelemaan, että koira hyppää hypyn oikeasta suunnasta ja nopean koiran kanssa olen auttamattomasti myöhässä jatkossa, kun jään varmistelemaan. Selkeä merkkaus ja liikkeellelähtö, koiran tulee hoitaa loput. Ja ohjaajan tulee LUOTTAA KOIRAAN! Hiottiin myös mun pakkovalssia, niin että se on kohti neloshyppyä, sillä halusimme koiran hyppäävän viistosti kolmoshypyn yli kohti nelosestettä jonne rata jatkui, eikä kohti ykkoshyppyä. Tämä pätkä onnnistui lopulta todella hienosti ja tiukasti kääntyen.  

Tokalla pätkällä (7-11) halusimme koiran irtoavan hyvin  ysihypylle, jotta kerkesin rauhassa tekemään perjätön 10 ja 11 hyppyjen väliin. Treenattiin ensin pelkkää irtoamista ysihypylle ja palkattiin siitä. Domi irtosi hienosti, joten eipä tullut kiirettä ehtiä persjättöönkään. Tässä pätkässä oli tärkeää muista pitää katse koirassa koko ajan. Heti kun kadotan katseen koiraan niin kadotan koko koiran. Yllättäen.

Ma Niinun treenit
Keskiviikkona Sentti pääsi pitkästä aikaa kunnolla agilitytreeneihin. Tehtiin oheista rataa kisanomaisesti. Rata oli sikäli haastava, että siinä oli lyhyitä ja pitkiä estevälejä, jotenka rytmitys, joka ei ole vahvinta osaamistani, oli tärkeässä osassa. Ekalla kerralla taidettiin saada kaksi hylkyä, mutta meno oli kyllä siltikin mielettömän hienoa. Kakkoshypylle tein todella huolimattoman ohjauksen ja Sentti hyppäsi hypyn väärästä suunnasta. Toinen hylly tuli ennen 21 putkea puomille karkaamisesta. Kontaktit  oli hienot ja keppikulmat haki mielettömän hyvin, vaikka keppien 22 sylkkärissä olin auttamattomasti myöhässä. 

Ekan radan jälkeen tutustuttiin uudestaan rataan ja sai tehdä ohjausmuutoksia, jos halusi. Muutin kakkoshypyn takaakierron hypyn edessä tehtäväksi pakkovalssiksi, jolla sai paljon paremman linjan koiralle kolmos- ja neloshypyille (tyhmä kun en itse tajunnut rataantutustuessa). Seiska- kasi hypyn väliin tein persjätön, ja jäin putken takapuolelle.

Tokalla yrityksellä tehtiinkin oikein sujuva nolla. Go Sentti!! Treenattiin vielä hetki tuota meille vaikeaa  putki- puomi erottelua. Todella vaikea kohta meille. Koiraa ei voi viedä liian pitkälle putken suulle tai joutuu itse loikkimaan puomin yli, mikä on tietenkin kisoissa kiellettyä. Koiran tulisi irrota niin hyvin putkeen, että sen voisi lähettää sinne 14 hypyn jälkeen ja koiran lukittua putki kiirehdittävä tekemään sylkkäri kepeille. Saatiin pari onnistunutta suoritusta, johon lopetettiin, mutta vaikeaa oli. Tämä ehdottomasti treenin alle.

Muuten kyllä meijän vanhus oli aivan liekeissä. Kivaa oli pitkästä aikaa aksata Sentin kanssa. Niin kovin erilaista Domin kanssa menoon verrattuna.  Huomenna startataan Sentin kanssa omissa kisoissa ensimmäistä kertaa viiteen kuukauteen. Ihanaa :)

Ke- treenit (mukaelma Sami Oksan tehistreeneistä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti