sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Voi huokaus

mitkä treenit meillä oli Sentin kanssa keskiviikkona! Itse agilityn suorittaminen meni melko hyvin, mutta se kaikki muu. Sentillä on ollut todella kova vauhti viime aikoina treeneissä, joten siinä mielessä sen vire on ollut hyvä. Mutta se aika kun ei tehdä agilitya niin on hieman kröhöm... ala-arvoista. Olen saanut todella nopean koiran, mutta samalla synnyttänyt pienen terrorin. Se pomppii, repii vaatteita, leikkiessä onnistuu jotenkin lyömään hampaat muhunkin, että verta valuu ainakin joka toisissa treeneissä, ei meinaa pysyä enää lähdössä, komentaa, varastaa leluja taskusta, ei anna kiinni kun saa lempilelunsa yms.. Okei, kuulostaa paljon pahemmalta kuin se todellisuudessa on, mutta eihän toi hyvältä kuulosta siltikään. Silloin kun mennään niin mennään todella hyvin ja vauhdikkaasti, mutta kun palkkaan tai pidetään taukoa omalla suoritusvuorolla niin käyttäytyy sikamaisesti.

Tiedän kyllä, noissa tilanteissa on vaan parasta viedä koira autoon ja ottaa takaisin kun se on hieman rauhoittunut. Näin teemmekin omatoimitreeneissä ja se toimii melko hyvin. Kolmannen tai neljännen kerran jälkeen autosta tulee nopea, mutta hillitympi russeli, kun se tajuaa että ei se mami aksaa mun kanssa, kun roikun sen vaatteissa tai teen jotain muuta yhtä typerää. Mutta mites ohjatuissa tai maksetuissa treeneissä, siellä ei oikein pysty toteuttamaan tuota. Tai jos toteuttaa niin agilitya ei kyllä pääse ollenkaan tekemään. Huoh.. jos harkitset russelia agilitykaveriksi niin harkitsisin vielä kerran uudestaan. Jos haastetta kaipaat niin oiva valinta. Hienoja ne voi olla, mutta ei varmastikaan helpoimmasta päästä.

Mutta itse treeneihin. Jenni oli värkännyt meille oheisen radan. Alku oli todella hyvä ja nopea. Harjoiteltiin 6 putkelle putkijarrutusta ja pari kertaa, kun jarrutin niin alkoi ennakoimaan eikä mennyt enää putkeen. Senttihän ei tarvi ennen putkea kovinkaan voimakasta jarrutusta, jotta se kääntyy nopeasti, riittää kun kutsuu putkessa ollessa. Kepeille vienti takkusi myös, jouduin käydä niistämässä ensimmäiseen väliin, jolloin suoritti kepit todella hienosti. 10-11 välistäveto oli superhieno (mikäli joku muistaa niin eipä ole muuten montaa kuukautta siitä, kun tuskailin välistävetojen kanssa ja nyt ne on noin hienot).

Keinu oli ekalla pätkällä hieno, mutta tokalla hieman himmaili. Jenni ehdotti etupalkkaa, mutta itse en ole sitä koskaan käyttänyt, jotain kuitenkin pitäisi treenata, jotta keinu saataisiin nopeammaksi. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan. Paljon onnistuneita pätkiä saatiin treeneissä, mutta päällimmäisenä jäi vain Sentin sikailut mieleen. Uskon että toi on kuitenkin helposti pois opetettavissa, sillä että sikailemisella joutuu autoon ja hyvällä käytöksellä pääsee aksaamaan. Sentillä alkaa muutenkin ensi viikolla ainakin kuukauden agilitytauko, joten katsotaan kuinka "hullu" se on tauon jälkeen.


Perjantaina Domin treeneissä aiheena oli A-putki erottelu. Kyseistä ei ollakaan koskaan tehty, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Jouduin todella voimakkaasti vastaisella vetämään, jotta Domi ei juossut putkeen ja saimpa sen molemmistakin ohi. Useamman kerran putkeen päätyi sheltin matka, mutta saatiin pari onnistunuttakin suoritusta aikaan. Kaunista se ei ollut, mutta pääasia, että onnistumisia saatiin. Kyllä me opitaan vielä. Uutena esteenä mentiin myös muuria, vain pentuna juostiin muutama kerta muurin "siivekkeiden" läpi. Otin yksittäisenä esteenä pari kertaa ja eipä se sen enempää toistoja tarvinnutkaan, kun sen jo radalle pystyi lisäämään. Taitava mies, ME LIKE <3. A:n kontakti oli hyvä, nopeutta A:lle saisi tulla hieman lisää. Puomi on tullut todella hyväksi nyt, joten uskon A:n myös paranevan. A- este on kuitenkin sen verran rankka este koiralle, että en aio kyllä hinkata sitä yhtään ylimääräistä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti