maanantai 26. marraskuuta 2012

Tykki koira

Sunnuntai-aamuna russelit jäivät Juhan kanssa kotiin kylkeä kääntämään, kun lähdimme Domin kanssa Ojankoon Anu Rajaheimon koulutukseen. Oikein aksapainotteisesti tuli tämäkin viikonloppu siis vietettyä. Kyytiin haettiin seuraksi myös Ella ja Teppo.

Anu oli suunnitellut melko kinkkisen tekniikkatreenin, aiheena persjätöt. Me ei kyllä ehditty persjättöihin asti. Anun mielestä myöskään noin nuoren koiran ei tarvitse osata vielä persjättöä. Hiottiin alun pakkovalssia paremmaksi ja nopeemmaksi ja hieno siitä tulikin. Tärkeintä on oppia itse ajoittamaan ja rytmittämään pakkovalssi oikein. Vahvistettiin myös putki käskyä ja putkeen irtoamista hetsaamalla koiraa putkeen lähetyksessä. Sen jälkeen katsottiin vähän meidän takaakiertoa. Mielestäni meillä on ollut siinä vähän ongelmia radan osana, jolloin vauhti on ollut melko tapissa, mutta saatiin sekin sujumaan. Täytyy vaan ite muistaa vielä viedä ohjaukset loppuun asti eikä roiskia. Välillä sitä unohtaa miten nuori ja kokematon Domi kuitenkin vielä on, vaikka se valtavasti jo osaakin.

Todella hyvät treenit, toivottavasti pääsemme Anun oppiin toistekin. Anu muistutti palkkaamisen tärkeydestä, mieluummin palkkaa liian usein kuin liian vähän. Helposti nopean ja motivoituneen koiran, joka palkkaantuu pelkästä tekemisestäkin, unohtuu palkata tarpeeksi usein. Terrierin kanssa treenatessa ei onneksi voi unohtaa palkkaamista tarpeeksi usein. Painotti myös kuinka tärkeää on lähdossä pysyminen ja kehottikin harjoittelemaan sitä myös kokeneilla kisakoirilla tarpeeksi usein. Sitä usein unohtaa palkata niitä jo sujuvia asioita kunnes ne ei enää sujukaan.

Anu piti Domista kovasti. Tykkäsi että irtoaa hyvin, mutta tulee myös käteen tarvittaessa ja hakee jo nuorelle iälle hyvin esteitä. Kehui Domin olevan oikein tykki koira ja oikealla treenillä tulee hätyttelemään varmasti kärkisijoja. Ja vielä kun sen sanoo PM- voittaja, SM-mitalisti ja maajoukkuekoirakko niin täällä ollaan äärettömän iloisia tuosta pienestä agiilitäjästä <3.

Videotakin treeneistä on, mutta kun ne kuvattu Ellan kameralla, mutta mun muistikortilla niin jostan syystä mikään kone ei avaa niitä. Ehkä vielä joku päivä keksin keinon purkaa ne, siihen asti ne on ainakin hyvässä tallessa.

Ojangon kurasissa maastoissa tuli tehtyä kunnon alku- ja jäähkäverkat. Domi oli onnesta kiemurana, kun mukaan tuli myös iiiihanainen Nefer. Ei vain tainnut Nefer enää tykätä yhtä paljon Domista, vaikka Domi kaikkensa tekikin. Ihana kurajengi koossa <3.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti