lauantai 10. marraskuuta 2012

11 vastausta

Kiitos Katjalle haasteesta, tässäpä vastauksia..

1. Miksi päädyit hankkimaan koirasi sieltä mistä sen hankit?

Dodii, lähdetään Sentistä. Ensinnäkin mäyräkoiran jälkeen halusin vähän vilkkaamman ja enemman harrastuskoiran. Hollannissa asuessani hoidin vuoden verran yhtä russelia, joten päätös russelin ottamisesta oli helppo. Sentti löytyi melko nopeasti, pentueesta oli kaksi urosta vapaana ja perinteisen kaavan mukaan menimme vain katsomaan vapaita pentuja. Yllättäen Sentti lähti matkaamme. 

Toista koiraa miettissäemme kuulin, että Ajannon Riitalla olisi vielä yksi urospentu vapaana, jota hän oli ajatellut sijoitukseen johonkin tutulle (Ajannon Timo oli aikoinaan estevalmentajani). Kävimme Keviniä noin viiden viikon ikäisenä katsomassa ja Kevinin vanhemmat nähtyämme eipä tullut mieleenkään olla ottamatta Keviniä.

Domi oli pitkän harkinnan tulos. Varmaan noin vuoden verran pentueita kateltiin. Toiveena oli saada terveistä, hyväluonteisista ja varsinkin rohkeista vanhemmista pentu. Käpäläkoplan shelteistä olin kuullut paljon hyvää ja otinkin yhteyttä Kittaan. Muutaman kerran Turussa käytiin ja näin Domin molemmat vanhemmat ja ihastuin niiden luonteisiin kyllä siltä istumalta. Onneksi pentueesta löytyi sopiva urospentu meille. Päätös pennusta tehtiin vasta pentutestien jälkeen seittemän viikon iässä.

2. Mikä paras puolesi koirankouluttajana? Entä huonoin?


Pyrin johdonmukaisuuteen ja siinä on mielestäni hyvin pysytty. Kärsivällisyyttä saisi vieläkin olla lisää koirankoulutuksessa. 

3. Mikä on koiranomistamisessa parasta?

Varmastikin lähes kaikki. Kuinka valtavan ilon ja piristyksen ne tuokaan elämään. Ja kuinka paljon ne pistävät liikkumaan, keli kuin keli niin ulos on lähdettävä.

4. Minkälaisia metodeja käytät koiriesi kouluttamiseen?

No kaikki lähtee positiivisen kautta. Terrierien kanssa saa käyttää aika paljon mielikuvitusta niitten koulutuksessa ja niiden kanssa saa olla aina askeleen edellä, jotta onnistuu.

Domin kanssa on käytetty paljon vastaehdollistamista, joka toimii todella hyvin (joskus jopa vähän liian hyvin,). Vastaehdollistamista olen alkanut käyttämään myös terriereiden kanssa ja tuntuu nekin jo oppineen sen melko hyvin.

5. Oudoin kommentti koiriisi liittyen?

Ihana kissanpentu (Domi)

6. Mitä koirasi on opettanut sinulle?

Ihan valtavasti jokainen koira on opettanut, listasta tulisi hyvin pitkä. Kärsivällisyys tulee ainakin heti ensimmäisenä mieleen ja varmastikin sitä johdonmukaisuutta. Niin ja ehdottomasti pyyteetöntä rakkautta.

7. Mistä keksit koirasi nimen?

Mä oon niin huono keksimään, että onneks mun ei oo vielä tarvinnut keksiä yhdellekään mun koirista nimeä. Sentin ja Kevinin nimet tulee suoraan niiden koko nimistä. Domin kanssa meillä olikin suuren suuri ongelma, sille piti keksiä nimi sen ollessa Käpäläkoplan Homer. "Homer" kun ei oikein sulautunut suuhun. Teemu Selänteen koirien nimet on Tie ja Domi ja sieltä Juha nimen  Domille halusi. Arvatkaa vaan mikä meidän seuraavan koiran nimi on :). Niin ja Selänteen koirathan on rottweilereita joten vähän eri sarjassa painitaan.

8. Koirasi erikoisin lempinimi?

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, joten koirillamme on yllättäen melko paljon lempinimiä, ohessa usein käytetyt ehkä hieman erikoiset lempinimet. Kaikkien takana piilee pitkä stoori, mutta ei niistä sen enempää.

Sentti= Läski
Kevin= Pepsulainen
Domi= Talipallo

9. Mikä on ollut paras hetkesi koiranomistajana?


Näitä on valtavasti mutta kyllä mun mielestä on ihaninta kun näen ja tiedän että koirani ovat onnellisimmillaan. Näitä hetkiä on ainakin kesät mökillä. Siellä ne saa painaa aamusta yöhön vapaana, leikkiä, puuhata ja uida aivan mielin määrin.

Kevinin kanssa tulee mieleen näyttelymenestys ja sen pentujen näkeminen muutaman viikon iässä.  Agilityn saralla Sentin kanssa kolmosluokkaan nousu, sillä meidän ei pitänyt edes koskaan  päästä kisaamaan sen onnettumuuksien ja leikkausten vuoksi. Domin kanssa nautin jokaikisistä treeneistä. 

10. Millä perusteella olet valinnut koirasi nykyisen ruokavalion?

Meillä mennään melko pitkälti Sentin ehdoilla. Sentillä on ollut ruoansulatus ongelmia ja sen kanssa on kokeiltu vaikka ja mitä. Parhaiten sillä tuntuu toimivan kypsennetty kotiruoka. Haemmekin siis Kennelrehulta lihat ja tattarit ja kaikki kypsennetään valmiiksi. Aikaavievää, mutta mitä sitä ei koiran eteen tekisi. Välillä syövät myös Royal Caninin nappuloita, joihin sekoitetaan vähän lihaa ja raejuustoa tai kermaviiliä.

11. Yksi asia, minkä haluaisit koirasi ehdottomasti tietävän?

Toivon niiden kaikkien tietävän kuinka äärettömän paljon niitä rakastetaan.

Toivon kaikkien joita ei ole vielä haastettu vastaavan näihin 11 hyvään kysymykseen!! Täällä ainakin mielellään luettaisiin vastauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti