sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Syyslenkillä

Eilen käytiin Ellan ja Tepon kanssa ihanassa syyssäässä metsälenkillä.

Lenkin jälkeen haimme Domin kanssa synttärisankari Sentin mukaan ja ajoimme Sporttiksella treenaamaan. Päätin ettemme treenaa mitään radan pätkää vaan vahvistamme yksittäisiä esteitä sekä ehkä jotain ohjausta jos aikaa jää. Molempien koirien kanssa aloitin taas hyppytekniikkatreenillä. Alkuun set-point harjoitus sekä perussarjaa. Domin kanssa on reilun kuukauden verran nyt tehty set-point harjoitusta sekä perussarjaa. Pikkuhiljaa alamme harjoittelemaan myös korkeuden- sekä etäisyyksien arvionti harjoituksia sekä kasvavaa hyppysarjaa. Ratapätkiä harjoitellessa käytämme edelleen speedbumbeja, mutta jatkossa laitan yhteen tai kahteen hyppyyn jo riman noin 15-20 cm korkeudelle.

Yksittäisistä esteistä Sentin kanssa vahvistin puomin alastuloa, alkuun pelkkää alastuloa nostamalla koira puomille ja lopuksi muutama kokonainen puomi. Todella hienot kontaktit ja suht nopeat tekee kun juoksen vierellä, mutta heti jos jään tarkotuksella jälkeen rupee hiipimään alastulolla. Puomin lisäksi vahvistin rengasta, keinua ja keppejä. Keppejä tehtiin monin eri tavoin ja reiluilla sivuttaisetäisyyksiillä. Yhtään keppivirhettä en saanut aikaiseksi vaikka minkälaisia haarahyppyjä ja häiriöitä yritin tehdä. Miksei se voi tehdä yhtä hienoja ja varmoja keppejä myös kisoissa? Taidan ite vain sössiä kepit ekstra jännittämisellä ja varmistelulla.

Domin kanssa tehtiin myös puomia samalla tavalla. Pelkät alastulot todella hyvät mutta kokonaisen Pikku D veti taas vaan sellasella kiidolla että huonosti olisi käynyt jos olisi yrittänyt pysähtyä loppuun. Huoh. Mulla oli alkuun putken suu noin viiden metrin päässä alastulosta joka taisi hieman liikaa kiihdyttää. Myöskin kun ei ite pingonut täysiä vierellä niin malttoi pysähtyäkin loppuun. Puomin lisäksi harjoiteltiin pakkovalssia ja jaakotusta. Molemmat teki todella hyvin. Intoa ja vauhtia riittää ja nyt on selkeästi alkanut löytämään myös hienoa kokoamista käännöksissä. Pätevä pieni mies!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti