maanantai 1. lokakuuta 2012

Domi eläinlääkärissäDomin kanssa käytiin viime keskiviikkona ihan rutiinireissulla eläinlääkärissä ottamassa 1-vuotis rokotukset sekä perusterveystarkastuksessa. Samalla vaihdettiin rokotukset EU-passiin. Seuraavaksi olisikin sitten tarkoitus pikkuhiljaa kuvauttaa lonkat ja kyynärät sekä tutkituttaa polvet ja silmät pojalta. Siita keskustelinkin parin eri hoitajan sekä eläinlääkärin kanssa. Kaikki olivat sitä mieltä että Domin voisi jo kuvauttaa. Sen luusto on jo varmasti lopettanut kasvun, kun pieni koira kuitenkin kyseessä. Samalla kun nukuttaa niin olisi tarkoitus ottaa selkä- ja olkakuvat. Ajattelin ottaa ajan kuvaukselle heti vuoden vaihteen jälkeen, jolloin koira olisi lähempänä 1,5 vuoden ikää, mutta voipi olla että näiden kommenttien jälkeen Domin voisikin vielä kuvauttaa tämän vuoden puolella. Kuvaukseen aiomme mennä Espoon Eläinsairaalaan Jan Räihälle, joka on mm. Sentin hyvin onnistuneesti leikannut. Räihä taitaa keskittyä paljon vaativimpiin leikkauksiin tällä hetkellä, mutta voisi kuulemma ottaa meidät johonkin väliin. Silmalausunnon taidamme mennä ottamaan Mevetin Per Axelssonilta jota on suositeltu kovasti. Kevinin silmät olisi tarkoitus myös uudelleen tarkistuttaa samalla.

Kysyin myös eläinlääkäriltä Domin kynsistä, joita olen ihmetellyt jo pennusta saakka. Domin kynsiähän ei ole koskaan leikattu (paitsi peukalot, jotka ei osu maahan) ja vielä kun kävelemme 80 % hiekalla ja metsässä niin omasta mielestäni se on ainakin todella outoa että missä kynnet kuluu muka kuluu niin lyhyeksi.Toiset koirat kuulemma kävelevät sillä tyylillä että kynnet kuluu, eikä siitä ole tarvis huolehtia. Domin liikkuminen on kuitenkin todettu sekä fyssarin että osteopaatin toimesta puhtaaksi.Muistan kun Domin ollessa pentu odotin sitä päivää jolloin kynnet leikattaisiin, mutta sitä päivää ei vielä tähän mennessä ole tullut. Peukalon kynnet olen tainnut vasta kerran tai kaksi leikata, eli kasvukin on aika olematonta. Valitettavan peitsihampaan vuoksi Domin hampaita on alettava pesemään säännöllisesti sillä hammaskiveä kertyy ahtaisiin väleihin joka aiheuttaa todella helposti ientulehduksen suuhun. Ostettiinkin nyt siis hammasharja ja tahna ja hampaiden pesu on vaihtelevalla menestyksellä aloitettu. Domin mielestä hammastahna on järkyttävän hyvää (vaikkakin haisee pahalle) eikä malta odottaa että hampaat saataisiin ensin pestyä. Helpolla olen tähän mennessä päässyt kun en ole hampaita keneltäkään koiralta aikaisemmin pessyt. Russeleillahan on todella hyvät hampaat kun ikinä kummallakaan ei ole hammaskiveä kertynyt. Taikka sitten saan kiittää Pedigreetä heidän loistavista DentaStixeistä, joita koiramme päivittäin syövät.

Domi on hiukan myös päässyt aksaamaan. Perjantaina Ojangossa ESS:n järkkäämissä Helin treeneissä, aiheena kepit ja kontaktit. Ensin katottiin vähän kontakteja, aloitettiin A:lla. Domi on alkanut selkeästi kokeilemaan onneaan ja treenien ensimmäinen kontakti täytyy aina juosta läpi. Heli neuvoi käyttämään pelkkää etupalkkausta (alkuun muutama metri alastulosta ja pikkuhiljaa palkka kauemmas, näin saa palkan myös häivytettyä) jotta Domin fokus olisi enenmmän eteenpäin kuin muhun. Aluksi etupalkassa olisi toki hyvä olla aina apuohjaaja, jotta ei pääse varastamaan palkalle ilman vapautusta. Russeleiden kanssa olen mennyt pahasti metsään sillä nehän on molemmat liikaa kiinni mun liikkeessä kontakteilla eivätkä juokse itsenäisesti alas asti. Domin kanssa on siis alusta saakka pyritty siihen että vaikka ohjaaja tekisi mitä radalla niin tassut läväytettäisiin 2 on 2 offiin mahdollisimman vauhdilla. Puomia treenattiin samalla tavalla. Puomin alasmeno on Domilla selkeästi parempi, yllättäen sillä sitä on vähän enemmän tehtykin kuin A-estettä jonka harjoittelu on vasta aloitettu.

Tauon jälkeen tehtiin keppejä. Keppejähän ei olla pitkään aikaan tehty, mutta nyt mentiin ohjureilla kuutta keppiä. Domi taisi kuitenkin muistaa jutun juuren samantien kun ilman ohjaustakin hiippaili niitä pujottelemaan. Pari kertaa lintsasi viimeisestä välistä kun lähdin ite rynnimään. Eli täytyy muistaa ite rauhoittaa kroppa kun koira suorittaa keppejä. Tehtiin jo pienen radan osana ja loistavasti meni. Helikin kehui että Domi selkeästi osaa itse hyvin koota kroppaansa keppien sisäänmenoon, joka on todella tärkeätä kun koira tulee tuhatta ja sataa kepeille. Treenien jälkeen taas ihanat painit muiden shelttien kanssa.

Lauantain treeneihin Sporttikselle tuli Domin lisäksi myös Kevin. Tehtiin alkuun taas hyppytekniikkaa, perussarjaa rimoilla (rimat 10 cm). Sitten jatkoin Domin kanssa hetken eilisiä kontaktiharjoituksia. Palasin hieman taaksepäin ja tein pelkkää alastuloa, kun ei ollut apuohjaajaa mukana. Domi keskittyy selkeästi paremmin meidän ollessa kahdestaa hallilla kuin vieraissa halleissa. Tänään alastulot menivät todella upeasti. Kevinin kanssa yritin vähän palautella puomin alastuloa muistiin, mutta eihän siitä mitään tullut. Ei sillä riitä kärsivällisyys pysähtymään radalle, onneksi meidän agility ei ole niin vakavaa. Kevin on vaan niin mainio pikakiitäjä hallilla, ei taas voinut kuin nauraa sen menolle <3.

Sentin kanssa meillä oli torstaina viimeiset ulkotreenit tällä kaudella, vetta satoi taas koko treenien ajan. Tehtiin alkuun rataa, Sentin kanssa mentiin rata nollalla, mutta tehtiin rata vielä pariin kertaan ja hiottiin kaarteita pienemmiksi . Tekniikkana treenattiin vielä välistävetoja sekä poispäinkäännöstä, välistävedot takkusi jälleen, poispäinkäännöksissä ei ongelmia. Ihan loppuun tehtiin puomia etupalkalla, ei malttanut jäädä 2 on 2 offiin vaan karkasi joten teimme muutaman kerran hihnassa, jolloin toimi oikein hyvin. Nyt vaan tarttis joka treeneihin saada apuohjaajaa, jotta saataisiin kunnolla treenatttua puomia etupalkalla, kun se tuntui toimivan noin hyvin.

Sentin ryhmän treenit vaihtui siis talvikaudeksi sunnuntaille, mikä ei valitettavasti ollut kovin hyvä päivä meille. Tarkoitus olisi kuitenkin kisata jonkin verran talven aikana. Muutenkin meillä on jo perjantai-iltaisin Domin treenit ja lauantaisin omatoimitreenit Sporttiksella niin ei sitä agilitya ihan joka viikonlopun päivä ehkä olisi kiva harrastaa, ihan jo parisuhdettakin ajatellen. Onneksi Jennin kanssa tuli puheeksi Lohjan kisoissa että heidän ryhmässä olisi paikka vapaana. Vaihdamme siis Jennin ja Annen keskiviikon ryhmään ja treenit alkaakin jo tämän viikon keskiviikkona. Niin ihanaa päästä halliin treenamaan. Sentti vaan jostain syystä on niin paljon vauhdikkaampi hallissa hyvällä pohjalla kuin ulkokentällä.

4 kommenttia:

 1. Olikos puhetta minkä hintaiseksi tuo lonkka- ja kyynärkuvaus tulisi tuolla Espoossa? Vastaava meillä edessä ensi vuoden puolell ja haluaisin vähän tietää hintoja, ne kun vissiin saattavat vaihdella aika paljonkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnat lähtevät heillä kuulemma virallisista lonkkakuvista 176-195 eurosta ylöspäin. Lisäkuvat riippuu kuvattavasta paikasta, esim. selkä on ilmeisesti aika kallis lisäkuvattava. Domi kuvataan marraskuussa jolloin hintakin täsmentyy. Selän kuvauttamista vielä harkitsen sillä nostaa tuota hintaa kuulemma melko paljon.

   Poista
 2. Muakin kiinnostaisi noi hinnat kuvauksille, joissain paikoissa törmää aika huimiin summiin, enkä ajatellut puoltaomaisuutta lonkkakuvista maksaa.

  ps. käykäähän tekin Domin hellyyttävillä kuvilla osallistumassa http://rudolfthesuperdog.blogspot.fi/2012/09/kiitos-ja-kilpailu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja. Kuva tulossa :)

   Uskon että jostain muualta kuin Espoon Eläinsairaalasta kuvaukset voipi
   saada halvemmalla, mutta itse ainakin ehdottomasti siellä haluan kuvauttaa
   ja nimenomaan Räihällä. Onneksi hänelle aika saatiinkin.

   Poista