lauantai 6. lokakuuta 2012

Sentti 6 vuotta


Rakas Senttimme täytti tänään jo kuusi vuotta. Yhteen lauseeseen kiteytettynä Sentin elämä on ollut harvinaisen tapahtumarikas. Toivottavasti saamme viettää yhdessä vähintään yhtä monta vuotta ja toivottavasti hieman vähemmällä draamalla.

Synttärisankariuden ja mainoskuvauksen lisäksi Sentti on myös päässyt aksamaan ja hierottavaksi. Viime sunnuntaina kisattiin Purinalla. Meinasi hitusen tulla kiire kisoihin, en tiedä mitä tuli sählättyä aamulla, mutta tästä oppineena jos on aikanen lähtö laita kaikki kamat edellisiltana valmiiksi. Suosittelen lämpimästi. Lähdettiin kotoa 25 minuuttia ennen rataantutustumisen alkamista josta aiheutti pientä ylimäräistä sydämentykytystä, mutta hyvin ehdittiin. Lähdettiin Sentin kanssa vasta numerolla 29, joten ehdittiin tehdä myös kunnon alkuveryttelyt ennen rataa.

Kisoista ei taaskaan jäänyt seuraaville sukupolville mitään kerrottavaa, mutta tulipahan käytyä ja tietää taas mitä treentata. Ensimmäisenä oli Esa Muotkan agilityrata. Alun putki-puomi erottelu jännitti, mutta hyllytettiinkin sitten seuraavalle helpolle hypylle. Sentin mielestä kyseinen hyppy mentiin takaakiertona, vaikka ohjaaja yritti mitä. Muuten tasaista menoa. A:n alastulo aivan loistava, puomin alastulo hidas, molemmilla seisotin sillä hylly alla.


Hyppyrata olikin ulkokentällä, tuomarina Johanna Nyberg. Kenttä oli melko märässä kunnossa, yllättäen. Saikin sitten hävetä silmät päästään kun mun 3-luokan koira päätti lähteä juuri ennen radalle lähtöä lähteä ilmoittamaan sateessa seisovalle pelottavalle huppupäiselle mies ratatyöntekijälle kovan sanan. Eihän Sentti toki mitään tehnyt kävi vain lähellä mutta kyllä siiä meni ohjaajalla hieman pasmat sekasin. Saatiin siis vitonen jo ennen ensimmäisenkään esteen ylittämistä. Hyllyä ei tullut sillä en palannut kokonaan hakemaan koiraa lähtöalueelta vaan pysyin ensimmäisen esteen takana koko ajan. Rata rämmittiin kuitenkin harjoituksen vuoksi loppuun asti kunnialla. Toinen vitonen saatiin kepeiltä kun jätti viimeisen välin pujottelematta. Kiitos ja anteeks katsojilta, olipas ensimmäinen kerta kun Sentti karkasi rata-alueelta. Menipä kuvaajallakin tästä pasmat sen verta sekasin ettei kuvauksestakaan meinannut oikein tulla mitään. Lopputulemana Senttiä taisi kisoissa poikkeuksellisesti kiinnostaa narttujen tuoksut agilitya enemmän, yleensä kyllä aina on agility tähän mennessä vienyt voiton, mutta tänään tuntu että radan reunat oli vuorattu juoksuisilla nartuilla eikä kaikkia aivonystyröitä pystynyt kiinnittämään työntekoon. Eipä tullut purinan ympäristössä alku- ja loppuverryttelyistä oikein mitään kun hajut veivät mennessään

Maanantaina mentiin taas Sentin kanssa Ninalle hierottavaksi, Sentin kanssa on nyt aktiivisella treeni- ja kisakaudella käyty kerran kuussa hierojalla  Ensimmäistä kertaa oltiin heti kisojen seuraavana päivänä hierottavana ja Nina kyllä heti huomasi että hieman enemmän lihakset olivat maitohapoilla ja jumia löytyi oikealta edestä ja hieman vasemmalta takaa. Hyvin kuitenkin Nina sai hierottua paikat auki. Ensi kerralla marraskuussa mennään pari päivää kisojen jälkeen ja katsotaan onko eroa lihaksistossa

Keskiviikkona olikin ekat talvikauden treenit Ojangossa. Treenattiin Jenna Caloanderin tehistreenien rataa. Kuva vain suuntaa antava.


Radan alussa oli kinkkinen pakkovalssi- takaakierto-  persjättö kuvio josta selvisi todella hienosti kun vain luotti koiraan. Radalla tehtiin myös oikein onnistunut backlap, esteellä 11-12. Ainut kohta missä hieman takuttiin oli radalla oleva sylkkäri, esteelle numero 8. Sylkkäriä treenattava ehdottomasti lisää. Loppuun treenattin myös puomin alastuloa nopeammaksi. Jenni piti Senttiä kiinni ja hetsattiin sitä, ekalla kerralla kierrokset nous sen verta ylös että juoksi läpi, mutta muut kerrat teki oikein hienosti. Vapautettiin heti kun tassut lävähti maahan. Loistavia vinkkejä saatiin myös, esimerkiksi niistot toimii Sentillä tosi hyvin kun niitten avulla päästiin usein yhdessä kiihdyytämään. Hyvät treenit, näitä lisää!

2 kommenttia: