tiistai 31. heinäkuuta 2012

Treeni-intoa

Lomat alkaa olemaan pikkuhiljaa lusittu ja paluu arkeen väistämätön. Onneksi lomaa jäi myös syksylle ja talvelle niin ei tunnu töihin paluu niin kamalan pahalta. On myös tullut syötyä ja juotua melko paljon, joten varmaan ihan hyvä palata taas normaaliin arkirytmiin. Koiratkin tuntuvat aika väsyneiltä, johtunee myös helteestä (poislukien Domi joka ei väsy koskaan tai jos väsyy niin osaa nukkua seisaalteen tai kaatua suorin jaloin nukkumaan), joten ehkä nekin ovat ihan tyytyväisiä että palaamme töihin ja saa olla rauhassa joskus kotona. Koirat ovat saaneet kyllä viettää oikeaa koiranelämää pääosin vapaana ja sen kyllä huomaa. Kummasti normaalit käytöstavat remmissä hieman hakusessa ja Domi on täysin unohtanut että muita koiria ei moikata ilman vapaa- käskyä vaikka ne menisivät aivan liki ohi. Täytyykin siis mennä Domin kanssa tekemään hieman ohitustreeniä Riikan koirien kanssa. Saa nähdä kuinka kova paimenkoira meillä on riittäkö pelkkä sanallinen komentaminen vai joudutaanko käyttämään esim. kolinapurkkia (kuulostaapa eläinrääkkäykseltä).

Loma tulisi siis koirien osalta vietettyä pääosin mökillä, veneilemässä tai hoidossa Juhan äidillä tai meidän äidillä. Veden ääressä vietetyn loman vuoksi koirista on löytynyt melko paljon myös punkkeja. Suureksi surukseni sain TAAS kuulla erään punkkipannan tappaneen koiran. Koiraa hoidettiin pitkään kovan myrkytystilan vuoksi pieneläinklinikalla ja kyseinen koira kuoli valitettavasti hoidoista huolimatta lopulta hermostomyrkytykseen. Kaverini tutun koira kuoli aikoinaan Porissa punkkipannasta saatuun myrkytykseen jo monta vuotta sitten, mutta siitä lähtien en ole pitänyt omilla koirillani mitään punkkimyrkkyjä riskeistä johtuen. On toki rankkaa ja välillä ärsyttävää tutkia kolme koiraa joka ilta punkkien varalta mutta en kyllä aio näitä myrkkyjäkään koskaan koiriini laittaa. Tämähän on toki vain minun mielipiteeni mutta toivon että näistä asioista keskusteltaisiin enemmän ja avoimemmin sillä vaikka näitä kuolemia on ollut ja valitettavasti tulee varmaan olemaan jatkossakin niin melko vähän niistä on kuullut julkisuudessa puhuttavan. Hoitaneen eläinlääkärin sekä pieneläinhoitaja tuttujeni mukaan näitä tapauksia on ollut enemmänkin. Jokainen omistajahan tekee itse päätöksen mitä käyttää tai ei käytä, mutta ei tälläisia asioita saisi pimittääkään koiran omistajilta. Mikäli kyseessä olisi lääke johon esim. ihmislapsi olisi kuollut niin sehän olisi valtava uutinen ja lääke olisi varmasti vedetty markkinoilta saman tien.

Iloisempiin asioihin. Lomalla ei kyllä tullut Evan treenien lisäksi treenattua yhtään agilitya, elikkäs koirat on saaneet levätä ja nauttia kesästä. Sentti olisi kyllä ehdottomasti tarvinnut keppitreeniä mökillä, mutta viime viikolla oli jo niin kuumat ilmat etten viittinyt rasittaa Senttiä (lue= laiska ohjaaja). Domikaan ei ole muutamien puunkiertojen ja kontaktin alastulo harjoitusten lisäksi oikein mitään treenannut. Tämän vuoksi onkin ohjaajalla hirmuisesti treeni-intoa tällä hetkellä, treenin täyteistä syksyä odotellessa :)

Ohessa pientä treeni- ja kisasuunnitelmaa itselleni ylös:

Sentti:
- Kepit kuntoon
- Puomin ja A.n alastulot kuntoon
- Irtoamistreeniä
- Ohjaajalle luottamuksen vahvistamista koiraan, ei tarvitse saattaa joka esteelle
- Näiden treenamista epävirallisissa kisoissa
- Kisaamisen aloittaminen taas pikkuhiljaa syksyllä
Domi:
- Kuvausaika varattava syksylle (syyskussa tulee yksi vuosi täyteen)
- Elokuussa puomi kokonaisena esteenä mukaan treeneihin ensin yksittäisenä ja sitten radan osana
- Hyppytekniikka treenien aloittaminen ensin Ullan kurssilla 1.9 jossa Ulla katsoo oikeat etäisyydet   sekä harjoitteet Domille, jonka jälkeen hyppytekniikkatreenit jatkuvat omatoimisesti. Tarpeen mukaan yksäriä Ullalta tai Vapulta vielä syksyllä/talvella.
- Rimojen nostaminen pikkuhiljaa syksyn ja talven aikana (Osteopaatilla käynti ennen tätä)
- A esteen opetus syksyllä/alkutalvella
- Keppien opetus ohjurein syksyn ja talven aikana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti