torstai 19. heinäkuuta 2012

Kaatosade agilitya

Maanantaina oltiin taas Eva Lacnakovan treneissä Espoossa. Eipä olla koskaan treenattu yhtä huonossa säässä kuin maanantaina- ja joo agilitya pitää treenata säässä kuin säässä mutta kun harvoin pääsee Evan oppeihin niin treeneistä olisi jäänyt kuivalla säällä melkosesti enemmän käteen. Tulipahan todettua että ei kumpikaan koirista kovasti kaatosateesta välittänyt aksatessa, väkisinhän se vauhtiin vaikuttaa varsinkin Domilla joka liukasteli putkissa joten osasi onneksi hieman rajoittaa vauhtiaan. Teimme oheisen kuvan mukaisella radalla erilaisia radan pätkiä. Kepit oli korvattu putkella useissa pätkissä.


Sentti aloitti. Heti ensimmäisellä pätkällä takuttiin keppien kanssa, Sentti ei jostain syystä kestänyt sivuttais etäisyyttä yhtään, ansaesteen vuoksi etäisyyttä olisi tarvinnut saada melko paljon. Takuttiin keppejä jonkun aikaa ja saatiin se lopulta onnistumaankin. Muuten Sentti teki todella hyvin töitä, yritettiin saada sekuntteja pois tiukempia käännöksiä hioen. Sentti irtoo hyvin putkiin joten sitä tulisi käyttää enemmän hyväksi. Ja jälleen saimme kotiläksyksi keppien hinkkaamisen.


Domi oli seuraaavassa ryhmässä ja silloin satoikin jo taukoamatta ja kenttäkin oli melko märässä kunnossa. Eva muistutti heti että Domin kanssa täytyy pitää ohjaus rauhallisena, koira menee todella lujaa ja kiihtyy melkoisesti agilitysta joten rauhallisuus on valttia sen kanssa, emme kuitenkaan halua sen kiihtyvän yhtään enempää kuin se jo kiihtyy. Oon myös huomannut Domista että helposti käy jalkaan kiinni jos saa ristiriitaisia ohjeita tai ohjaan huonosti. Ohjauksiin reagoimista tulisi sen kanssa harjoitella, varsinkin putkista kaarrattaa välillä melkoista vauhtia. Ennakoivassa valssissa pudotan helposti ylävartalon alaspäin ja kumarrun jolloin koira myös pysähtyy, täytyy muistaa että liike ei saa loppua ennakoivassa valssissa Domi reagoi siihen tietenkin heti, kun on vielä pentu. Sentti antaa ohjauksissa paljon anteeksi onhan se paljon kokeneempi. Eva tykkäsi kovasti Domin menosta ja sanoi sen olevan loistavalla tiellä.



Harvemmin heinäkuussa on Back on Trackia tarvittu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti