maanantai 9. tammikuuta 2017

L-O-M-A


Ihanat neljä kirjainta, itse vain tuntuu, että mitä tuo sana edes tarkoittaa? Onko se jotain syötävää? Minulla ei siis todellakaan ole lomaa. Mutta Shokki on lomalla. Se saa pitää totaalitaukoa agilitystä. Se ei myöskään mene lähellekään halleja edes käymään, jotta ei kierrokset varmastikaan nousisi. Sillä nyt toki nousee kierrokset tuhannesta muustakin asiasta, mutta varsinkin agilityhallit nostavat molempien poikien kierrokset tappiin.

Onhan me tässä paria viikkoa kerrallaan syksylläkin ja anturoiden vuoksi joulukuussakin lomailtu, mutta haluan pitää fyysistä sekä henkistä lomaa vähintään sen 2 kuukautta vuodessa, yleensä toinen kuukausi kesällä ja toinen kuukausi kylminä talvikuukausina. Ja meille se totaalitauko meinaa mahdollisimman stressitöntä elämää. 

Kauhulla välillä kuuntelen töideni puolesta koirien vuosikelloja ja niitä olemattomia taukopätkiä, joten muistakaahan kaikki pitää pari kertaa vuodessa totaalitauko agilitysta ja hallilla käynnistä. Taukoa ei ole jos käydään ihan vain vähäsen hallilla vahvistamassa keppejä tai kontakteja, vaan tauolla todella pysytään pois agilityn parista. Jos se tuntuu vaikealta, niin jaksottakaa vuosi treenipäiväkirjaan ja sen mukaan suunnitelkaa treenikausi. Väitän myös, että totaalitauot tekee yhtälailla hyvää myös ohjaajalle.


Itse lensin viikonloppuna Espanjaan tekemään etätöitä. Onni on työ, jota voi tehdä vaikkapa Espanjassa. Tässäkin ihan vieressä näyttäisi olevan melko houkuttelevan hyvässä kunnossa oleva agilitykenttä. Ehkäpä joku kerta täytyy ottaa Shokki mukaan matkaan tänne. Koirat ovat onneksi hyvässä hoidossa, ikävä on jo nyt, mutta onneksi aika menee nopeasti. Ihan yhtä paljon pojat ei todella aktivointia nyt saa, mutta uskon heidän tottuvan myös siihen nopeasti, tai ainakin se sopii Domille, saa nähdä kuinka ärsyttävä Shokista tulee. Pääseväthän ne pitkille metsälenkeille myös poissa ollessani. Kehonhallintreenit taitavat myös olla enemmän tai vähemmän valitettavasti tauolla. Palataan sitten agilityn, hyppytekniikan ja kropan treenaamiseen pariin taas helmikuusta alkaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti