keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Pikku pedot irti


Meillä asusti väliaikaisesti kaksi 15-viikkoista shelttikakaraa. Toisella oli onneksi palautusoikeus. Shokin mielsestä Yodi olisi aivan hyvin voinut muuttaa meille pysyvästi. Ei oo mitään parempaa kuin että voi painia AINA kun vähänkin siltä tuntuu. Vaikka keskellä yötä.  Nyt on taas hiljaista kotona. Ihanan hiljaista. Onhan ne toki niin älyttömän ihania yhdessä ja helppoja, painii 24/7, syö ja juo samasta kupista, pureskelee samaa luuta. Hellyyttävät karvapallot. Ne eivät todellakaan näe kun toisensa kun ovat yhdessä. 


Mä en tiedä minkä ihme sisäisen herätyskellon tuo meidän kakara on kehittänyt. Hän on nyt ainakin kahden viikon ajan noussut tasan kello neljä joka yö. Aivan sama menemmekö kello kymmenen vai kello kahdeltatoista nukkumaan, kello neljältä pentu nousee. Mun surkeilla unenlahjoilla pentu herättää toki myös mut ja yhdessä sitten ulkoilemme neljän aikaan pihalla. Sisään tullessamme olisi valmis leikkimään, mutta luojan kiitos rauhottuu vielä nukkumaan. Puoli kahdeksan on tällä hetkellä myöhäisin aika mihin asti kakara jaksaa nukkua. Sen jälkeen jos ei kukaan ole vielä noussut, hän kyllä ilmoittaa kaikin mahdollisin keinoin tyytymättömyydestään. Repii peittoa, hyppii sänkyä vasten, kolisuttelee lelujaan, komentaa, raapii, repii mattoa. Arkisin tämä on ihan ok mutta viikonloppuisin not. 


Musta jopa tuntuu että meidän sisäsiisteys on ottanut takapakkia. Se voi olla myös että pissaa ihan vain huomiota saadakseen. Nämä sisään pissaamiset eivät ole meinaan mitään hätäpissoja vaan säälittäviä ruikauksia. Yksi ilta taisi tulla kolme pissaa viiteen minuuttiin. Täytyy ottaa hieman järeämmät keinot käyttöön sen kanssa. Yksin ollessaan päivän aikana hädät jäävät yleensä yhteen pissaan. Ilmeisesti eivät kovinkaan paljoa Domin kanssa ainakaan riehu keskenään, kun vain yksi lammikko päivän aikana syntyy. Versus siihen kuinka monta lammikkoa kahdesta kakarasta syntyi kuuden tunnin yksinolon aikana. 


Viime viikonlopun aikana Shokista myös kuoriutui varsinainen viherpeukalo. Meidän pihalle on tuotu 11 tonnia multaa nurmikon parantamista varten, joten voitte varmaan arvata mistä meidän pennun tällä hetkellä löytää ulkoilemasta. Istutin myös kukkapenkkejä molempina päivinä, jossa Shokki oli omasta mielestään auttamassa, omasta mielestäni hyvin kaukana auttamisesta. Sitä mukaan kun sain pohjakankaan peitettyä mullalla niin Shokki kaivoi sitä esiin. Myös jokainen istutettu kasvi täytyi maistaa. Kaikista suurinta herkkua oli kuitenkin kanankakka. Se täytyi yrittää kaivaa esiin istutuksien alta. Kerran se pääsi sitä vahingossa hieman maistamaan purkista (lue: ahmimaan) sillä seurauksella että kaikki tuli oksennuksen muodossa ulos. Tietenkin vasta heti kun olimme päässeet sisään. 

2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Kiva nähdä kuvia veljeksistä :) Millä mallilla Shokilla on muuten tuo sisäsiisteys? Ymmärtääkö jo, että ulos pitäisi tehdä tarpeet?. Musta tuntuu ettei Rudi oikeen vielä oo hoksannu sitä, että sen pitäisi yrittää pidättää. Sen kanssa saa rampata vähintään 45 minuutin välein ulkona (jos se on hereillä) ja siltikin saattaa välissä pissiä sisälle, mutta onhan noi vielä niin vauvoja että ei kai sitä voi vielä edes odottaa :)

  t. Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on taas ihan parin päivän aikana ollut näkyvissä selvää edistystä sisäsiisteyden suhteen. Se auttoi kun rupesimme kieltämään sisälle pissaamisesta (meillä ei missään vaihessa ole ollut mitään lehtiä tai pissa-alustoja sisällä). On jo selvästi pyytänyt ulos hädän yllättäessä, mutta ei toki aina "muista". Öisin vielä välillä löytyy yhdet pissat ja joskus jaksaa nukkua koko yön. Kyllä Shokkikin hereillä ollessaan melko usein ruikkii pissoja, että ei sekään pidättämiseen pysty, mutta se on toki hyvä, että osaa edes osista kerroista pyytää ulos. Mutta tosissaan eipä ne vielä tässä iässä fyysisestikään kykene koviin pitkiin pidättämisiin.

   Poista