keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Keskikesän juhla



Keskikesän juhla on taas vietetty. Anteeksi, mutta mikä keskikesän juhla? Valollisesti ehkä mutta noin lämpötilojen puolesta juhannus ei onneksi ole keskikesää. Ei voi muuta ajatella kuin että onneksi en ole lomalla tällä hetkellä. Positiivisesti ajatellen eikös hellepäivien määrä ole vakio niin kaikki hellepäivät ovat siis vielä edessäpäin. Juhannuksen sää Kaakkois-Suomessa oli kyllä yllättävän hyvä. Torstaina värjöteltiin vielä villasukissa ja sateessa, mutta muina päivinä ei satanut ja viikonloppuna oli jo täysin shortsikelit. 



Meillä oli jälleen kerran aivan ihana juhannus, meni vain liian nopeasti. Kuten suomalaisiin perinteisiin meidän juhannukseen kuului juhannussauna, juhannuskoivut, juhannuskokko sekä juhannustanssit. Tämän lisäksi meidän juhannukseen kuului mielettömäm herkulliset ruoat ja perinteiset juhannus olympialaiset. Tänä vuonna seurana oli myös järjetön määrä hyttysiä. Olympialaislajeina oli mm. ammuntaa, suppailua, tikanheittoa, golfmailalla puttausta ja mölkkyä. 



Pennusta on nyt parin mökkikerran aikana kuoriutunut varsinainen uimapeto. Ekalla kerralla vain kahlattiin, mutta nyt uitiin jo oikein mielellään. Pari molskahdusta järveen myös tapahtui sekä lauturilta että suppilaudalta. Ei ollut tilanteista moksiskaan ja mikä parasta osasi hyvin uida itsenäisesti takaisin rantaan eikä yrittänyt esim. laiturille tai suppilaudalle takaisin. Sen verran mitä koirien uimisesta tiedän niin tekniikka vaikuttaa todella hyvältä. Selkä pysyy kuivana uidessa. Pikku suppailumestari pennusta myös kuoriutui.



Koirat ovat nyt parin mökkikeikan aikana saaneet totutella ampumiseen. On ammuttu niiden läsnä ollessa haulikolla, kiväärillä ja myös ilmakiväärillä. Aivan loistavaa paukkutreeniä on siis molemmat saanut. Pentu ei arista tippaakaan mitään ääniä. Domi säilyttää kyllä toimintakykynsä hyvin ja häntäkin pysyy ylhäällä, mutta siitä ehkä huomaa että ei kovinkaan pidä tilanteesta. Juhannuksena paukkui myös ukkonen muutaman kerran. Pentu oli vain ajamassa ukkosta pois eikä pelännyt ukkosen ääniä ollenkaan.



Pentu sai juhannuksen aikana paljon uusia kokemuksia ja tapahtumia. Pentuhan ei olisi omasta mielestään tarvinnut unta ollenkaan, mutta muutaman kerran se oli pakotettava kevythäkkiinsä nukkumaan, kun ei itse malttanut unille jäädä vaan yritti väkisin touhuta mukana, vaikka tuntui ettei jalat enää kunnolla kantaneet. Myös koirat saivat herkutella juhannuksena kuten me ihmisetkin. Koirien lautaselta löytyi mm. nieriää, lammasta ja pulled porkkia. Tästä herkuttelusta johtuen avasimme Domin kanssa viikkomme käymällä sekä maanantaina että tiistaina kunnon juoksulenkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti