maanantai 26. tammikuuta 2015

Katse eteen ja suupielet ylöspäin

kuva: www.rimmaphotography.com

mul ei ollu mitään muut ku mahdollisuus ja tieto siitä että mitä tahdon voin saavuttaa koval duunil asiat vaan onnistuu kokeillaan ja sit taas noustaan jos kaadutaan hanskat ei tipahda periks ei anneta ne sanoo et pysty, et voi, ei kannata mun korvissa se kaikki kuulostaa haasteelt ne saa luun kurkkuunsa, kun tulosta taas teen jatkan jaksan vaikka väkisin jos ois helppoo, kaikki tekis niin mus on voima, jota en voi vaimentaa pusken täysii aina vaan mun ei täydy, vaan mä saan katse eteen ja suupielet ylöspäin teen vastoinkäymisistä voimaa katse eteen ja suupielet ylöspäin antaa tulla, kestän kyllä, periks en tuu antamaan

Mä harvoin sytyn näin paljoa jostain biisistä mutta kun kuulin ensimmäistä kertaa Elastisen Eteen ja Ylös biisin niin se sai kyllä fiilikset kattoon. Itse biisi nyt ei varmaan nouse kaikkien aikojen kappaleisiin, mutta ne sanat on niin täydellisen osuvat. Niistä sanoista kannattaisi ottaa mallia ja ainakin omissa tavoitteissa ja haaveissa nämä pidän mielessä. Aina tulee huonoja hetkiä, huonoja päiviä, epäonnistumisia, mutta tärkeintä että ei anna periksi vaikka mitä tapahtuisi

Tarkoitus ei ollut kuitenkaan tulla kertomaan Elastisen biisistä vaan Domin viime kertaisesta Marin kraniosakraalihoidosta Remediumissa. Marraskuun lopussa olimme toiveikkaita että löysimme syyn Domin toispuoleisuudelle. Joulukuisen hoitokerran jälkeen olen ruvennut selvästi huomaamaan positiivisia asioita Domin liikkumisessa. Monta kertaa olen meinannut laittaa viestiä Marille niistä, mutta ajattelin että yritän malttaa uutisen kertomista seuraavaan hoitokertaan. Myös Mari huomasi heti paremman lennokkuuden ja ryhdin Domin liikkeessä. Kallon käsittelyn jälkeen Mari myös huomasi eron kranio rytmissä. Muut asiat mistä eron näkee on lenkeillä molempien laukkojen löytyminen sekä esimerkiksi hyppytekniikassa taipumistreenin puolierojen poistuminen. 

Kaikista mielenkiintoisempana asiana pidän kuitenkin koiran kynsien kasvua. Domiltahan ei ole koskaan tarvinnut leikata kynsiä vaan ne on kuluneet ihan omaa tahtiaan sekä kesällä että talvella. On aina ajateltu rakenteen olevan siihen syynä ja liian suoran etumuksen. Ihan suoraan sanottuna en itsekään ole osannut ajatella muuta. Nyt kuitenkin Marin hoidettua Domin kallon kuntoon niin kynnet on ruvennut kasvamaan ihan kunnolla ja joulun jälkeen leikkasin ensimmäistä kertaa elämässäni Domin kynnet. Koirahan täytti kolme vuotta loppuvuodesta, että jo oli aikakin. Koko koira on siis saatu parempaan ryhtiin ja tasapainoon.

Sitä aina haluaa toimia niin että Domilla olisi kaikki varmasti hyvin ja on valmis panostamaan vaikka ja kuinka sen hyvinvointiin. Jotenkin ihmetyttää että yksikään Domia aikaisemmista hoitaneista hierojista, fysioterapeuteista sekä osteopaateista ei ole löytänyt voimakasta toispuoleisuutta. Me on kuitenkin aika monessa eri paikassa juostu. Painotan toki etten missään nimessä syytä ketään tai epäile kenenkään ammattitaitoa. 

Ehka harmittaa että en itse ole enempää osannut vaatia syiden selvittämistä miksi Domi helposti jumiutui. Onhan se usein normaalia, että urheileva koira jumiutuu, mutta silti jatkossa kyllä osaan kaivella asiaa enemmän. Puhuin asiasta Piiran Leenan kanssa sekä tietenkin Marin kanssa ja molemmat oli sitä mieltä että ei toispuoleisuus toki varmasti kipua ole aiheuttanut, mutta kyllähän sitä tietää itsekin kun kroppa jumissa on ettei aina niin hyvältäkään tunnu. Jatkossa voi sitten hoitaa niitä "normaaleja" urheilukoiran jumeja. Kyllä Marikin oli selvästi iloinen Domin puolesta ja sanoi että ei kyllä ollut mikään helppo tapaus selvittää. 

2 kommenttia:

  1. Turha harmitella kun on parhaansa tehnyt koiran hyvinvoinnnin eteen! Koirien kanssa touhutessa ei mitenkään hyvälläkään huolenpidolla voi tietää kaikkea ja osata kysyä aina oikeita kysymyksia. Eivät myöskään hyvätkään ammattilaiset aina osaa katsoa sitä eläintä niin kokonaisvaltaisesti. Hyvä, että Domilla jumit helpottaa! Sehän se pääasia on.

    VastaaPoista