keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Change is inevitable growth is optional

Kuvat viime kesän HSKH:n leiriltä, kun oli vielä helle. Kuvaaja: Hinni Ruottu.

Odotettu FitDog leiri on aivan oven takana. Melkoisen tiivis paketti olisi viikonlopulle tiedossa. Perjantai-iltapäivänä aloitellaan tutustumisella, luennoilla sekä vielä illan ruokailulla. Lauantaina koirakoita testataan neljässä eri agilitytreenissä ja ohjaajia kuntotestillä. Jaiks. Sunnuntaina jakauduimme sitten klinikoihin kunkin heikkouksien mukaan ja kaikki joudumme myös Jerryn juoksurääkkiin. Näin etukäteen voisin veikata sunnuntaina olevamme kontaktiklinikalla ja rytmityksessä, mutta saa nähdä kuinka käy. 

Kontaktipuolella meillä on kyllä tosissaan vielä tekemistä. Meillä on mielestäni oikein hyvä, nopea ja itsenäinen puomi, mutta keinu ja A-este onkin vähän murheenkryynejä. Ei ne varmaan olisi jos niitä olisi treenattu, mutta eipä ole. A-estettä ei ole tehty kesän aikana lähes ollenkaan ja keinulla joudutaan käydä usein keskustelua tarvitseeko sinne pysähtyä vai ei. Hienon pysähtymisen saan useimmiten aikaan karjasemalla oikeassa kohdassa "koske" mutta se ei ihan ole sellainen suoritus johon pyrimme tai kenenkään pitäisi pyrkiä.


Viimeiset ratatreenit ennen leiriä maanantaina Niinulla meni kyllä niin hyvin kuin voi vain mennä. Viime aikojen trendi ratatreeneissä missä olemme olleet on selvästikin ollut ohjaajien fyysisen kunnon koetteleminen. Suoria putkia paljon ja muista kohtia jossa TODELLA on saanut pistää töppöstä toisen eteen. Domi sai kehuja irtoamisestaan ja se on paljon se. Kaikki Domin tuntevat tietänevät että Domin vahvuuksissa ei ole lähelläkään listän alkupäätä irtoaminen. Kiva kuitenkin huomata, että treeni tuottaa tulosta. 

Meillä on usein valitettavasti tapana ollut onnistua joka toisissa treeneissä ja joka toisissa voisin lopettaa Domin kanssa agilityn tai ainakin tavoitteellisen treenaamisen. Hauskaahan näissäkin treeneissä on ja nautimme aina yhdessä tekemisestä, mutta kaikki oppimamme taidot on jääneet niissä ties minne. Ohjaaja ei osaa ohjata ja koira kaahottaa vain tuhatta ja sataa. Lopputuloksen varmasti kaikki tietävät.


Itse päätin ottaa näin fyysisellä puolella melko iisisti tämän viikon. Mäkitreeniä tein eilen Domin kanssa ja tänään kävin vielä salilla, mutta torstai-perjantai otetaan aika rennosti lukuunottamatta pitkiä metsälenkkejä. Mulla on ollu vähän ongelmia palautumisen kanssa. Lähiviikkoina kun olen tehnyt rankempia salitreenejä niin niistä palautuminen on ollut heikonlaista. Viimekin viikolla tein maanantai-tiistai melko reisi painotteisen treenin salilla, mäkitreenit koiran kanssa sekä kävin juoksemassa yhdet ratatreenit Niinulla ja keskiviikkona jaloissa ei ollut enää mitään voimaa. Lihakset eivät olleet kipeät/jumissa tehdystä treenistä vaan ne olivat vain aivan totaalisen väsyneet/heikot ja maitohapoilla.

Ihan peiliin katsomalla tähän kyllä löytää syyllisen. Treenipäivinä ja yleensäkin syön liian vähän ja varsinkin juon vettä hyvin paljon liian vähän. Jatkossa täytyy kiinnittää varsinkin treenipäivinä PALJON enemmän huomiota tarpeellisen ravinnon saantiin. Ihan keitto/kevyt salaatti linjalla ei vaan saa tarpeeksi energiaa rankkoja treenejä varten. Proteiinia käytän, mutta sitäkin varmasti saisi lisätä treenipäiville. Tällä viikolla aloitin myös Magnesiumin syömisen. Toivottavasti osaan tankata itse viikonloppuna huomattavasti paremmin, jotta ei siihen ainakaan treenit kaatuisi. Koiraa on kyllä onneksi osattu tankata hyvin viikonloppua varten ja paikan päältä ostamme vielä vähän lisää FitDogin tuotteita.


Näillä mennään kohti viikonloppua mitä on. Me mennään oppimaan, nauttimaan ja pitämään yhdessä hauskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti