keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Bodycare

Viime keskiviikkona Domi kävi ensimmäistä kertaa Remediumissa Mari Hyytiäisen hoidettavana. Meidän oma luottofyssari Petra sai jokunen aika sitten aivan ihanan tyttölapsen, joten meidän oli suunnattava jonkun muun hoidettavaksi. Olen kuullut ja lukenut paljon kehuja Marista, joten oikein mielellämme mekin suuntasimme hänen luokseen. Mari käyttää kraniosakraaliterapiaa. Näytti olevan melko hellä hoitomuoto, mutta ilmeisestikin kuitenkin hyvin syvälle menevä. 

Meidän hoitoväli pääsi venymään melkein kahdeksaan viikkoon (hyihyi). Emme toki oikein ole tässä treenanneetkaan, mutta siltikin olen halunnut pitää hoitovälin neljässä-kuudessa viikossa. No nyt on onneksi varattu Marille jo seuraava aika lokakuulle ja marraskuussa ajalemme Halikkoon Piiran Leenan hoidettavaksi. Saimme Niinun kautta Piiralle ajan, joten mielenkiintoista saada myös sieltä arvio Domin kropasta. 


Saatiin onneksi hyviä uutisia. Domi oli melko hyvässä kunnossa. Kireyttä löytyi hieman vasemmalta ensimmäisen kylkiluun takaa sekä vasemmasta takavarpaasta. Takavarpaan kireys saattaapi hyvinkin olla traumaperäistä. Nämä kuitenkin saatiin hyvin hoidettua auki. Melko pitkään Mari hoisi Domin kalloa ja kyllä tuntui koira nauttivan. Melkoinen kateus iski, kun olisi itsekin halunnut tuollaiseen rentouttavaan päähierontaan. Mari myös huomasi, että Domilla olisi enemmän lihaksia oikealla puolella kuin vasemmalla. Tämä on kuulemma melko tavanomaista myös koirilla kuten meillä ihmisilläkin. Toki siihen voi tietyissä tilanteissa esimerkiksi jumpatessa kiinnittää huomiota. 

Kyselin myös paljon kuinka hoidot kannattaa talven aikana ajoittaa FitDog leiritysten suhteen ja miten viikonlopun aikana saisi koiran pidettyä parhaimmassa kunnossa. Viikonlopun aikana ei ihmeitä toki voi tehdä ja kuten toki tiedossa olikin niin tärkeintä on viikonlopun aikana huolehtia hyvin verryttelyistä, riittävästä energiavarastosta, nesteytyksestä sekä palautumisesta. Mari kehotti tulemaan hoitoon mahdollisimman pian rankan viikonlopun jälkeen jotta jos kropasta löytyisi jotain niin pääsisi heti sitten käsiksi. Aika onkin varattuna heti alkuviikosta ensimmäisen leiriviikonlopun jälkeen. Sitä voisi jopa ihan tosissaan harkita jos kävisi itsekin hoidattamassa kroppaansa osteopaatilla tai vähintään hierojalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti