keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Agilitytreenit vaihtuivat eläinlääkärikäyntiin

Eilisiltana oli ohjelmassa agilitytreenit, mutta niiden sijasta löysimmekin itsemme eläinlääkäriasema Remediumilta. Kävimme iltapäivällä tekemässä kavereiden kanssa puolentoista tunnin remmilenkin merenrannassa. Koirat olivat koko ajan remmissä eikä Domi päässyt riehumaan muiden kanssa vaikka sitä kovasti yrittikin. Lenkin loppuvaiheessa huomasin, että Domi alkoi liikkumaan hieman epäpuhtaasti. Siinä sitten sitä ravuutettiin suoralla ja ympyrällä. Vasenta takajalkaa oireili. Ei muuta kuin koira kainaloon ja kannoin sen autolle saakka. 

Kello oli varttia vaille seittemän ja ajattelin ettei sitä varmaan enään mihinkään kerkeä viemään. Meillä ei kuitenkaan ollut edes kipulääkettä himassa, joten yritin soitella kaikki paikat läpi, jos vain johonkin olisi vielä ollut mahdollista päästä. Onneksi Remediumille vielä pääsimme. Tälläisia tilanteita varten pitäisi kyllä olla aina kaapissa kipulääkettä valmiina, mutta nyt oli päässyt loppumaan.

Katsoimme koiran liikkeet ja edelleen vasen takajalka oli epäpuhdas. Eläinlääkäri kävi todella tarkasti koko koiran läpi. Erityishuolellisesti takajalat. Takajalkojen liikkuvuus oli oikein loistava, ei kinnannut yhtään vastaan eikä aristellut muutenkaan yhtään mitään paikkaa. Selkä koluttiin myös tarkasti läpi ja pienen pientä reagointia saatin aikaan rintarangan kohdalla. Tämä voisi viitata jonkinlaiseen jumiin. Mitään hälyttävää reagointia, turvotusta tai muuta vastaavaa ei löytynyt, joten mitään järkeä ei ollut kuvata mitään, ainakaan vielä.

Jotain posiitivistakin eläinlääkärikäynnissä oli. Domi sai paljon kehuja avoimuudestaan ja reippaudestaan. On varmaan nähnyt vain arkoja shelttejä, sillä ihmetteli suuresti miten kyseisen rodun edustaja voikaan olla näin iloinen ja helposti lähestyttävä tapaus. Luonteen lisäksi kehuja sai takapään lihakset. Yesh. On niitä työstettykin.

Noin tunti lääkärin jälkeen koira ei ollut enää yhtään epäpuhdas. Johtui toki varmastikin kipulääkkeestä. Aamulla koira liikkui täysin puhtaasti eikä halunnut ymmärtää miksi aamulenkki piti tehdä remmissä. Jätin kipulääkkeen antamatta ja on koko päivän liikkunut puhtaasti. Onneksi huomen aamusta päästään fyssarille. Toivottavasti olisimme sen jälkeen hieman taas viisaampia. Kun nuo karvakorvat vain osaisivat puhua niin olisi huomattavasti helpompaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti