maanantai 19. elokuuta 2013

Eilinen on historiaa, huomista et tunne, elä siis tätä päivää!

Kiirusta kiirusta riittää. Tämä viikko olisi vielä töitä ja sitten kolmen viikon loma. Kuulostaapa hyvältä näin kirjoitettuna. Parisen viikkoa koirat ovat hoidossa lomastamme, sillä me suuntaamme heti häiden jälkeen häämatkalle. Hääjärjestelyt on viimeiset viikot vieneet suurimman osan vapaa-ajasta ja tuntuu jääneen koiratkin vähemmälle huomiolle. Vaikka tälläkin hetkellä ne varmasti saavat keskiverto koiraperhettä enemmän huomiota.

Ilmojen viilennettyä on päästy taas tekemään pitkiä metsälenkkejä. Viime viikon aikana palasi myös tutut ojat ja lammikot takaisin metsäpoluille. Ne loistivat meinaan pitkään poissaolollaan keskikesällä. Kevin oli liikuttava lenkeillä, kun urhoollisesti se juoksi kieli pitkänä tutuille juomapaikoille aina vain toteamaan, että ei siellä ollutkaan vettä. 

Sen verran on jo tosissaan viilentynyt, että olen pystynyt käydä juoksulenkeillä koirien kanssa. Domin kanssa varsinkin on aivan huippua juosta, se kun toimii kuin ajatus ja jaksaa todella hyvin juosta. Vaikka pieni koira onkin niin siitä on jopa vetoapuakin vielä viimeisillä kilometreillä. Huomaa syksyn tulleen, kun lenkkipolutkin on yhtäkkiä täynnä porukkaa. Onneksi se innostus monelta laantuu taas pian. 

Kesä on ollut ihanan lämmin ja aurinkoa on riittänyt. Tästä syystä varmaan syksyn tulokaan ei tunnu yhtään pahalta. Onhan syksyssäkin puolensa. Tunnelmallisia, pimeitä iltoja ja kynttilöitä. Ihanaa raikkautta ja kirpakoita pakkasaamuja. Kuulostaa hyvältä.

Russelit ovat vallan tyytyväisiä hieman normaalia vähäisempään aktivointiin, mutta Domista kyllä heti huomaa "ylimääräisen" energian. Domi on harrastuskoira, se tarvitsee tekemistä, aivojumppaa, aktivointia. Sitä ei parin tunnin metsälenkeillä väsytetä. Onneksi se ei kuitenkaan rikki mene parin viikon kevyemmästä menosta. Ja onneksi on erilaisia aktivointipelejä ja luita, joista se kovasti myös tykkää. Ja joilla saa säästettyä omistajan hermoja :) (no ei sentäs) 

Niinun treenit alkoivat viime viikolla, mutta niistäkin me pidetään nyt kuukauden tauko. Huomenna ajetaan Vapun luo treenaamaan hyppytekniikkaa, mutta sen jälkeen Domi jää vajaan kuukauden agilitytauolle. Kevyesti on toki koko kesä treenattu, mutta mielestäni totaalitauot muutaman kerran vuodessa tekevät silti oikein hyvää koiralle. 

Kesä on mennyt treenien suhteen vähän miten sattuu, treeneissä on kyllä käyty, mutta mitään kovin tavoitteellista ja suunnitelmista treeniä ei ole tehty. Päätin jo alkukeväästä, että mitään suuria suunnitelmia/tavoitteita treenamiselle en suunnittele kesälle.  Treeneissä käytiin kun ehditiin ja pidettiin hauskaa. Omatoimitreeneissä olen keskittynt hyppytekniikan vahvistamiseen tai yksittäisiin esteisiin kuten keppeihin ja keinuun. Syksyllä alkaakin sitten tavoitteellinen treenaaminen, toivottavasti. Sitä odotellessa!

Domi näytti löytyvän muutamasta otoksesta parin viikon takaiselta agilityleiriltä.
Kiitos kuvista Sadulle!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti