keskiviikko 15. elokuuta 2012

Paimentamassa

Lauantai-aamuna lähdettiin jo kukonlaulun aikaan Ellan ja Tepon kanssa kohti Someroa ja ESS:n järkkäämää paimennuspäivää. Aivan upeissa maisemissa Svedun paimennuskoulu sijaitsikin. Shelttejä paikalla oli kymmenkunta. Ihanan ja runsaan aamupalan jälkeen minilassiet pääsivät hommiin. Kokenein sheltti aloittikin hommat jotta me muut saatiin pientä käsitystä paimentamisesta. Domi pääsi aitaukseen sytyttelemään liinan kanssa. Ja hyvin meidän pieni mies syttyikin, kovalla innolla se rupesi hieman liiankin tarmokkaasti lampaita paimentamaan. Sen verran vauhdikkaasti eka kierros menikin että liinassa pysyttiinkiin koko kierros (Domi taisi olla ainut jota ei ekalla kerralla vapaaksi päästy). Mutta ei haitannut yhtään olin vain mielettömän hämmästynyt millasella draivilla ja  motivaatiolla Domi heti homman haltuun otti.

kuvat Ella Kaijärvi




Tokalla yrittämällä päästiin jo ilman liinaa hommiin. Tällä kertaa Domi teki erittäin hienosti töitä ja noukki eksyneitä taitavasti laumaan. Parasta pikkusen mielestä kun lampaat ottivat jalat alleen ja pääsi kunnolla "hommiin". Domi selvästi tiesi homman nimen ja teki oikeita asioita kouluttajamme mukaan, mitä ohjaaja ei kyllä ymmärtänyt. Paremminkin Domin olisi siis saanut tekemään töitä jos ohjaaja olisi ollut paremmin kartalla, niin kuin videopätkästä huomaa. Laitoin vain yhden pätkän paimennuksesta, sillä pätkää on melkoisen monta minuuttia.





Viimeisellä kerralla rupesi hieman jo kuumuus ja väsy painamaan (kyllä Dominkin saa väsytettyä), eipä ihme sellasella tarmolla eka kerta aitauksessa menikin. Enemmän actionia Domi selvästi kaipaa paimentamisessa, keräsi lampaat hyvin kasaan ja pysäytti jonka jälkeen olikin oikean ylpeänä aitauksessa työn päätteeksi ja kun ei ohjaaja osannut pyytää enempää niin ei kai toinen pysty parempaan. Ensi kerralla toivottavasti ohjaajakin osaa homman paremmin. Mielettömän upeata kyllä nähdä millä motivaatiolla ja draivilla Domi hommaa teki. Ja kuinka hienoa olikaan seurata kokeneiden bordercollieiden työntekoa. Domi ja Teppo nauttivat toistensa seurasta ja matkustivat hienosti yhdessä. Jälleen kaikki olivat sitä mieltä että Domi on vielä aivan pentunen, miten niin baby face. Ihana baby face. Useita kertoja viikossa edelleen lenkillä ihastellaan "kuinka ihana pentu tuolla menee" enpä viitti korjata että ei se ihan pentu enään taida olla..




Domi 11 kk
Todella mukava päivä :). Kiitos matkaseurasta Ellalle ja Tepolle, toivottavasti päästän pian uudestaan. Ilta huipentui vielä meillä loistavassa seurassa pidettyyn kuohuviini- shamppanja tastingiin ja kyllä erotin kuohuviinien joukosta shamppanjat, aikas ylpeä olen.. :)









2 kommenttia:

  1. Meidän Penny 1,5 vee saa edelleen lenkillä viikottain "minkä ikäinen toi sun pentu on" kommentteja... :D

    Mutta on kyllä ihana nähdä koira kunnolla töissä, ja vielä niin että työnteko on sille just sitä parasta mitä se vaan voi kuvitella!

    VastaaPoista
  2. Onhan Pennykin aika suloinen babyface.. :)

    Toi on kyllä niin totta, on niin mageeta nähdä koira kunnolla töissä, tekemässä sitä mihin sitä on jalostettu alunperin. Tuon vuoksi olisi kiva päästä myös russeleiden kanssa luolille..

    VastaaPoista