keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Agilityn SM- kisoissa

Agilityn SM-kisat on nyt siis kisattu ja takana on kolmisen päivää laatuagilitya, jännitys oli huipussaan varsinkin lauantaina joukkuekisojen aikaan. Itsehan toimin vain kisaturistina ja tsempparina, ja täytyy sanoa että oli kyllä niin nautintoa seurata kisoja ilman huolta koirista tai stressiä omasta suorituksesta, ehkäpä sitten ensi vuonna Kirkkonummella myös me starttaamme SM-kisoissa. Sentti ja Kevin olivat Juhan vanhemmilla viikonlopun, sillä Juhakin oli poissa viikonlopun ja Domin vein äidilleni Lahteen, olihan Lahti matkan varrella Jyväskylään ajettaessa. Kelit olivat aivan loistavat lähes koko viikonlopun, hellettä riitti. Sunnuntaina iltapäivällä alkoi vesisade maksien finaalin aikana. Minit taisivat kärsiä eniten tästä vesisateesta- taas, taisi viime vuonna Nastolassakin sataa minien finaalin aikana. Päätimme sitten Iinan kanssa lähteä ajamaan Espoota kohti maksien finaalin jälkeen kaatosateen ja aikaisen aamuherätyksen vuoksi. Onneksi selvisimme ehjin nahoin kotiin, vettä tuli lähes koko matkan kaatamalla ja vettä tiellä oli melkoisesti. Aamulla valitettavasti saikin lukea lehdestä että joku nainen oli kuollut samaisella tiellä auton luisuttua tieltä.

Seuramme ei tänä vuonna valitettavasti joukkuemestaruuksissa huikeita tuloksia saanut, mutta pienestä menestys kyllä oli kiinni, varsinkin mineissä, kolme nollatulosta oli aivan liki. Jossittelu on turhaa jälkikäteen ja tämän vuoksi agility onkin niin mielettömän jännä laji seurata. Paikalla oli myymässä Hurtta Outlet ja vannoutuneena Hurtan tuotteiden fanina en pystynyt olla ostamatta sieltä enkä oikeastaan näköjään alueen muistakaan liikkeistä. Matkaan tarttui siis mm. Hurtan agilityliivi, Domille uusi viilennystakki, nameja ja paljon erilaisia leluja. Viikonloppu oli kyllä erityisen rankka ja tuntuu että nyt vasta pikkuhiljaa alkaa selviytymään kun duunissakin on melkosen haippakkaa jälleen, yöunet jäivät melko vähälle viikonloppuna, vaikka hotellilla olimme ennen puoltayötä molempina iltoina niin taisimme sitten juoruta hieman myöhään. Loistavat kisat, erinomainen seura ja meillä ainakin oli hyvä tunnelma koko viikonlopun,  ensi vuotta odotellessa :)

Mieletön treenimotivaatio kisoista taas tulikin, ihanaa. Sentin kanssa on treenattu lyhyitä ratapätkiä ilman kontakteja ja kontakteja hinkattu yksittäisinä esteinä. En tiedä uskallanko edes kirjoittaa tätä, mutta kontaktit on olleet TODELLA hyvät, joten uskaltaudumpa ehkä HAU-Openiin epävirallisiin jo mennä kokeilemaan niiden pitävyyttä kisatilanteissa. Virallisiin kisoihin emme kyllä mene ennen kuin saan hiukan luottoa kontakteille, annamme niin paljon tasoitustakin hitailla kontakteilla. Hyppyradoilla voisi toki startata pikkuhiljaa. Domi on taas hämmästyttänyt minua sekä kanssaihmisiä agilitytaidoillaan ja vauhdilla ja mikä draivi ja palo sillä onkaan tuohon hommaan. Aivan mieletöntä menoa, täytyy vaan olla itse todella tarkkana etten vaan saa pilattua mitään. Pidämmekin treenit melko lyhyinä ja käymme yleensä vain kerran viikossa esteillä, tärkeintä on mielestäni pitää tuo hillitön into ja motivaatio agilityyn, aina välillä sitä unohtaakin että Domi on kuitenkin vasta 9 kk.

Ai niin, ostin tällä viikolla uuden auton ja pitäähän sitä sitten hehkuttaa. Koiraharrastukset ja muut koirankuljetuksethan tapahtuu meillä pääsääntöisesti Juhan farmarilla, mutta nyt kun sain hieman isomman auton niin kuljetus onnistuu myös mun autolla. Edelliseen Audi A3 ei todella mahtunut koiria kuin korkeintaan yksi ja sekin oli säätöä sillä autossa ei ollut takaovia. Nyt mahtuu vaikka kaikki koirat takakonttiin tai takapenkille kopissaan.


Pian pääsemme lähtemään mökille, aurinkoista juhannusta on ainakin Itä- Suomeen luvattu, loistava viikonloppu hyvässä seurassa ja hyvän ruuan ja juoman kera. Koirat saavat painaa aamusta iltaan vapaana puuhastellen joten pääsevät viettämään täydellistä koiranelämää siis. Meidän sakki toivottaakin kaikille Oikein Ihanaa Jussia!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti