torstai 24. marraskuuta 2011

Elämää kera pennun

Kylläpäs taas aika rientää, huomenna tulee jo täyteen kaksi viikkoa siitä kun haimme pennun kotiin. Ensimmäisen viikon olin lomalla kotona poikien kanssa, mutta tällä viikolla ovat olleet jo muutamia tunteja yksin kotona.

Pentu on sopeutunut melko hyvin, Kevin on ollut heti ensi hetkestä lähtien todella ihana ja hoivaava pentua kohtaan. Sentillä oli aluksi hieman sulattelemista uudessa tulokkaassa, mutta nyt on alkanut huomata jo selviä lähestymisen merkkejä myös niissä kahdessa. Vielä kun pentu tosta vähän kasvaa niin vauhtia ja vaarallisia tilanteita tulee varmasti. Odotan jo niin kesää kun koirat pääsevät kirmailemaan ja uimaan siellä kaikki yhdessä.. :) On meillä vaan niin ihana lauma.. <3 data-blogger-escaped-br="">
Olemme puuhanneet vaikka mitä pennun kanssa, mm.
- kyläilleet useissa eri paikoissa, myös yöpyneet pennun kanssa kylässä
- nähty paljon eri ikäisiä ihmisiä,lapsista vanhuksiin, lapsista Domi tuntuu tykkäävän todella paljon, kun vain kuuleekin lasten ääniä, pyrkii heti pääsemään sinne
-tutustuttu autoihin, busseihin, moottoripyöriin, skeittaajiin, lastenrattaisiin yms.
- kävelty paljon erilaisilla alustoilla
- matkustettu paljon autossa
- opeteltu istu ja maahan-käskyt sekä luoksetulo kotona ja rauhallisessa paikassa ulkona, sitä voisi jo vaikeuttaa asteittain
- käyty jo leikkimässä agilityhallilla
- käyty kauppakeskuksessa

Domin luonteesta muutama sananen. Domi vaikuttaa todella itsenäiseltä ja melko rohkealta kaverilta, ulkona haluisi mennä tutustumaan sekä ihmisiin että koiriin, ja se onkin ollut hieman hankala opettaa ettei me mennä voida moikata kaikkia koiria ja ihmisiä, varsinkin kun kaikki tuntuu haluavan heti silittää suloista pentua. On meiltä myös muutama kysynyt onko Domi kissa vai koira..Omaa tahtoa löytyy runsaasti, mikäli tilanne ei mene hänen haluamallaan tavalla, huuto on melkoinen. Vihaa esimerkiksi. tassujen pyyhkimistä lenkin jälkeen, eikä myöskään anna pukea valjaita kitisemättä päälle. On alusta asti vihannut valjaita vaikka on niihin pikkuhiljaa namein totutettu ja remmissä käveleminen vasta inhottavaa onkin, sitä täytyy ehtiä treenata joka päivä useasti. Muiden koirien kanssa kulkee kyllä suht nätisti hihnassa, mutta yksin vetää heti liinat lukkoon ulkona, kun pitäisi remmissä kulkea. On motivoitunut tekemään ihmisen kanssa, mikä on kiva ja taistelutahtoakin tuntuu löytyvän.. :) Mutta helppoa ei varmasti tule tämän pennun kanssa olemaan.. :)

Odotan kyllä vaan jo että pentu kasvais ja pääsi kunnolla sen kanssa lenkkeilemään sekä harrastamaan. Ilmoittauduin jo ensimmäiselle agikurssille, ESS järjestää pentualkeet tammikuussa,vetäjänä Heli Kallioniemi.. :)

Sentti ja Kevin treenaa tällä hetkellä agilityssa keppejä tehokuurina sekä keskitymme tekniikan hioimiseen..Kevin treenaa myös hyppytekniikkaa ahkerasti joka viikko. Sentin kanssa olisi tarkoitus jatkaa kisaamista maaliskuussa..

Saimme asuntomme myytyä ja muutammekin nyt sitten kolmen viikon päästä äidin tyhjään asuntoon ja etsimme toki koko ajan uutta isoa kotia, josta täytyy tietenkin löytyä kunnon iso piha koirille!!:) Että tässä perheessä ei ainakaan vapaa-ajan ongelmia pitkään aikaan ole..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti