lauantai 19. syyskuuta 2015

Elämämme aakkoset

Jossain lifestyle blogissa olen törmännyt vastaavaan postaukseen ja niimpä mekin päätimme lähteä myös pohtimaan meidän elämän kirjaimia näin lauantai-illan kunniaksi

A= AGILITY
 rakkain harrastus, tätä ei varmaan tarvitse lähteä enempää avaamaan

B= BMW
kuljettaa meitä turvallisesti

C= CANON
meidän luottokamera

D= DOMI
parhaista parhain


E= ELÄMÄ
 Meillä kaikilla on vain yksi elämä ja me ainakin yritetään elää se täysillä. Elämä on tässä ja nyt. Elämästä pitää nauttia

F= FIILIS
Me tehdään paljon asioita fiilispohjalta

G= GOOGLE
Koirat pärjää ilman, mutta itse en pärjäisi ilman googlea. Miten joku voi tulla toimeen ilman?

H= HEVOSET
Koirien ohella hevoset ovat todella tärkeitä minulle. On onni, että myös koirat viihtyvät hevosten seurassa

I= IHMISET
Minä sekä koirat saamme olemme todella onnekkaita, kun elämässämme on paljon ihania läheisiä ihmisiä. Elämän tärkeistä ihmisistä pitää muistaa pitää kiinni

J= JUOKSEMINEN
Loistava keino kuntoilla yhdessä koiran kanssa


K= KOTI JA KOIRA
Ilman koiria en voisi kuvitella eläväni. Koti on meille yksi tärkeimmistä paikoista

L= LELUT
Meillä on paljon leluja ja meillä leikitään paljon. Loistava palkkauskeino

M= METSÄ
Metsälenkit, me emme pärjäisi pitkään ilman päivittäisiä metsälenkkejämme

N=NÄLKÄ
Jos Domilta ja Shokilta kysyy niin niillä on aina nälkä. Ahneita pieniä possuja

O= ONNI
Onnellisuus on tärkeintä

P= POSITIIVISUUS
Koirat ovat aina positiivisia ja kaikkien pitäisi ottaa niistä mallia mutta itsekin pyrin aina löytämään positiivisuuden asiasta kuin asiasta

Q= Quality
Laatu korvaa määrän


R= RAKKAUS
Ja suurin niistä on rakkaus. Jokaisen ihmisen ja koiran perustarve on rakastaa ja olla rakastettu

S= SHOKKI ja SHETLANNINLAMMASKOIRA-
sori tähän oli pakko saada kaksi ja perään paljon paljon sydämiä

T= TAVOITTEET
Ne vievät eteenpäin ja niiden saavuttamisesta tulee hyvä olo.

U= UNELMAT
Usko unelmiisi

V= VILLASUKAT
meidän taloudessa yksikään villasukka ei saa olla rauhassa. Domi ja Shokki repivät ne, jopa jalasta. Tälläkin hetkellä Shokin suussa on villasukka


W= WAU
WAU fiilis tulee, kun katson ihania koiriani ja ihanaa miestäni <3

X= XOXO
eli pusuja ja haleja

Y= Ystävät
Ystävät ovat elämän suola ja sokeri

Z= ZZZ=UNI
Ilman sitä ei pärjää, ei edes pieni sheltin pentu

Å=ÅR
Vuosi 2015

Ä= ÄKKIPIKAISUUS
koirani ovat aika äkkipikaisia, niin taitaa vähän olla myös omistaja

Ö= ÖTÖKÄT
ötökäiden jahtaminen on huippua T:Shokki

Tämä oli aika kivaa, mutta osan kirjaimien kohdalla joutui kyllä tekemään vaikeita valintoja.
Napatkaa muutkin tästä koppi ja lähtekää miettimään Teidän elämänne kirjaimia. 

Ihanaa syysviikonlopun jatkoa!

torstai 17. syyskuuta 2015

Kesän viimeinen

Kesän viimeinen ja vuoden viimeinen mökkiviikonloppu oli valitettavasti tehtävä viime viikonloppuna. Tuntuu aina niin haikealta kerätä kamat mökillä talviteloilla. Tietää, että menee seuraavat seitsemän kahdeksan kuukautta ennen kuin pääsee seuraavan kerran mökkeilemään. Viikonlopun keli oli kyllä mitä täydellisin kesän viimeiselle mökkireissulle. Syyskuun puolessa välissä harvoin on bikinikelejä, mutta nyt kyllä oli ainakin Itä-Suomessa. 

Mahtava viikonloppu ja nautiskeltiin kyllä sydämen kyllydestä me ihmisetkin. Kuten aina mökkiviikonloppuun kuului grillausta, ulkoilua, takkatulta, saunomista ja tähtitaivaan ihailua. Miten sitä voikaan nukkua mökillä niin hyvin. Shokki oli vain hieman eri mieltä nukkumisesta. Hän oli sitä mieltä, että seitsemältä on päästävä ylös, ulos ja leikkimään.  





Koirat nautti ja juoksi kakskytneljäseitsemän koko viikonlopun. Shokista on kuoriutunut melkoinen vesipeto. Domi ei edelleenkään kyllä astukaan vapaaehtoisesti veteen. Useimmiten se kyllä sählää laiturilla sen verran paljon, että vähintään kerran se ainakin sinne järveen plumpsahtaa. 

Kesä hurahti jälleen kerran vauhdilla ohi. Kuten todettua täällä otetaan ihan innolla syksykin vastaan. Hieman taistelutahtoa siihen kyllä tarvitaan kun illat pimenee ja kylmenee. Eikä valokuvaamisestakaan syksyllä meinaa tulla mitään. Tulisipa edes kaunis ruska-aika. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että syksy päätti tulla ihan ryminällä. Pari päivää on satanut paljon ja maisema on ollut harmaa. Huomisen sää näyttää vielä syvemmältä. 

 




sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Paljon paljon onnea rakkaimmalle!

Rakkaista rakkain maailman tärkein Domi täytti eilen jo neljä vuotta. Synttärisankari sai juosta koko päivän sydämensä kyllyydestä ja synttäriruokailun lisäksi päivän aterioihin kuului raakaa jauhelihaa ja naudan ulkofilettä. Luulen, että Domilla oli täydellinen synttäripäivä.


perjantai 11. syyskuuta 2015

#NASTEAM

Viime viikonloppuna polkaistiin toinenkin Niinu Agility Sportin valmennuskokonaisuus käyntiin. On niin hienoa olla mukana. Viime vuonna koiran kanssa ja tänä vuonna valmentajana. Tällä kaudella NAS:n valmennuskokonaisuuksissa panostetaan aiempaa enemmän kokonaisvaltaisesti jokaiseen koirakkoon . Vaikka viime kausikin oli loistava niin enemmän yksilöllisyyttä olisin kaivannut. Tänä vuonna sitä on ainakin tarjolla. Toivottavasti kaikille on jo selvää kuinka paljon enemmän agility on kuin pelkkää radan juoksemista. Näimpä valmennuksessa on panostettu ratatreenien lisäksi klinikoin mm. esteosaamiseen, hyppytekniikkaan, kääntymiseen, yhteistyöhön, kontakteihin, vauhtiin ja motivointiin. Myöskään pelkällä lajitreenillä ei saa tarvittavaa lihaksistoa kasvatettua, joten hyppytekniikan lisäksi mukana myös koiran kehonhallintaa. 


Viime launtain NASTeam leiri alkoi Jarmo Riskin luennolla. Mitään maata järisyttävää uutta ja ihmeellistä ei Jarmo luennoinut, mutta mieletöntä kuinka paljon asiaa ja millä taidolla hän sai kuulijat mukaan ja heräteltyä. Olisin voinut kuunnella Jarmoa kolmen tunnin sijaan paljon paljon pidempään. Kynä sauhusi kovaan tahtiin. Onneksi tätä on luvassa muillakin leireillä. Jarmo puhui mm. seuraavista asioista

  • Perusasioiden tärkeys huippusuorituksen rakentamisessa
  • "Sisäinen tuli" vaali sitä ja muista se huonoina hetkinä
  • Tunne itsesi. Haasta itsesi. Voita itsesi!
  • Rohkeus, Intohimo, Asenne.
  • Valmentajia on lukuisesti tarjolla. Kulje oma polkusi ja etsi reitille juuri sinulle sopivat oppaat.
  • Vain rohkeat voivat voittaa
  • Älä pelkää palautetta
  • Uskalla epäonnistua
  • Ei saa tuijottaa pelkkää tulosta
  • Muista tehdä joka päivä asioita, jotka vahvistaa sinua
  • Elä yksi päivä urheilijana -> huomisesta ei tietoa
  • Häviäminen kuuluu kaikille. Suurimmat voittajat ovat aikaisemmin hävinneet paljon
  • Pelkkä ulkoinen motivaatio ei kanna, tarvitaan sisäistä motivaatiota
  • Tavoitteenasennan tärkeys
  • Ne välitavoitteet
  • Toimintakulttuuri ja menestys kulkee käsi kädessä
  • Mikä on minun tapani toimia?

Sunnuntai-iltana kotiin tultaessa nukahdin varmaan alle puolessa minuutissa sohvalle. Tuli torstaina, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina tuijoteltua hyvin montaa koirakkoa, joten eipä ihme jos oli hiukan takki tyhjänä sunnuntai-iltana. Voisi kuvitella, kun on hetkiä jolloin itse kouluttaa todella paljon muita koirakoita, ettei jaksaisi enää omia treenata, mutta itselläni se menee useimmiten toistepäin. Viime viikonloppuna pojat ei agilityhallille päässyt, mutta pääsivät tekemään paljon agilityssa tarvittavia osa-alueita. Ne rakastaa kyllä niin paljon noita kehonhallinta treenejä.

sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Tasmanian tuholainen

Miten joku noin pieni ja söpö ja viaton voi joskus olla niin ärsyttävä? Mä en edes vaikka kuinka yritän niin vaan osaa olla sille nanosekunttia kauempaa vihainen. Meillä siis asuu pieni Tasmanian tuholainen. Se on tosissaan keksinyt, että kaikki pienet tihutyöt on aika jees. Me on onneksi saatu se muutamaan kertaan yllätettyä itse teosta ja uskon ettei ainakaan niitä kohtia enään tuhoa.

Jo pelkästään tämän viikon aikana se on syönyt ainakin kymmenestä kengästä kengännauhat. Syönyt seinää, listoja, repinyt mattoa, syönyt vaatteita ja huiveja. Ja kyllä osaltaan täysin omaa vikaa kun jättää kenkiä levälleen, mutta tämä pieni tuholainen myös hyvin hyvin pienellä nenällään ilmeisesti osaa työntää liukuovikaappien ovia. Lapsilukot? Ja tuo seinien ja listojenkin suojaaminen on hieman vaikeata.

Olisitte nähneet eilen meidän kylpyhuone-sauna osaston, johon laitoin tuholaisen hetkeksi kuivumaan, se oli kuin pommin jäljiltä. Siinä ajassa se oli silpunnut wc- paperirullan, puita saunasta sekä pahveja, jotka odottivat saunassa polttamista. Tänään kouluttaessani se oli syönyt itsensä omasta kevythäkistään. Näkisitte meidän lattian tällä hetkellä, se on repinyt ruokaa tehdessäni uusien kenkieni paperit silpuksi pitkin eteistä ja olohuonetta. 

Ja jos ette arvannet niin kyllä kysessä on Shokki.

Ylpeä pieni tuholainen

tiistai 1. syyskuuta 2015

Hei Hei Kesä


Otsikon mukainen fiilis iski eilen aamulla kyllä päin kasvoja. Mamban "Vielä on kesää jäljellä" kappaleen voi heittää jo romukoppaan, sillä syksy on jo ovella. Eilen oli kolme astetta lämmintä aamulla, kun lähdin poikien kanssa lenkille ja iltalenkkejä on jo joutunut suorittamaan pimeässä. Pimeys ahdistaa, mutta muuten kyllä odotan jo syksyä. Meillä on ollut niin hektinen kesä ja kaiken maailman kissanristiäisiä ja häitä ollut todella paljon. Nyt tuntuu, että juhlimiset on juhlittu ja on ihana vain rentoutua sekä panostaa terveellisiin elämäntapoihin ja liikuntaan. Onhan syksy myös tunnelmallista aikaa ja pääsee polttelemaan kynttilöitä.

Viimeisen "kesäviikonlopun" koirat saivat viettää hoidossa, sillä perjantai ja lauantai meni häähommissa ja sunnuntaina alkoi NAS:n valmennuspilotti, joten päivä meni kouluttaessa hyppytekniikkaa. Muutos korkeista koroista ja kiharista hiuksista lenkkareihin ja trikoisiin on tänä kesänä sujunut jo hyvin näppärästi. On ollut kyllä sellasta juoksemista paikasta toiseen. Ei siis tunnu pahalta toivottaa syksy tervetulleeksi.